Kek Lapis dan Terubuk Ikan Masin Sarawak…

image

kat tengah panas waterfront tuh dia dapat serbu RM yerk….ngan dia2 sekali crew shoot, kuor ke idak nanti wallahualam, but thanks sesangat for your help yek. aku curik gambo dr blog dia lah pasal si Wan BN amik gambo pi zoom in, terus nampak muka ke main hebat beso.

she is Kiki.

arituh yang ada kes orang kutuk pompuan sarawak korang ingat tak? punyalah kiki attack balik mengamuk sakan. eh aku tak pasan pun pasal dia lawan balas, si rose ke main report ahhahahahaa….ngapdet dunia blogging katanya. jangan memain hek, kiki pun ke main handal gak wooo.

apadah, pompuan gedik gatal mana ikut negeri, kalo ko dah gatal bijik, gatallah jugak. takdenya ikut negeri weih! kalo aku pun hangin kalo ko dok kata orang negeri aku gatal gelenyar. ater ko kawin ngan laki ko tu bukan sebab ko dah gatal fuki nak kawin? tu ko dari negari mana plak tuh? apa nama budak tuh? hanis hamis?

ciss…

IMG20863

so saya dapat kek lapis sarawak dan bag kuching gak ole2 dari Kiki. aku bagi dia jobs carikkan white/black peppers tp dia sendiri tak jumpa tak tau nak beli kat ner. alo kiki, kat waterfront ada jual kay. melambak2 yang versi dalam packet, botol sumer ado. :)

kek lapis sarawak pun selain yang kiki bagi, ada jugak yang aku beli sendiri. yang kiki bagi hok choc sedap siottt!!

oh cite kek lapis sarawak yang ada kala menyakitkan hati bila dikenang. wan wan…kenapalah malangnya nasib kita hek?

anw kek lapis sarawak lam gambar nih yang aku potong2 utk dibawa ke opis makan beriadah beramai2….

IMG_4675

the nite of sat waktu shooting di dalam bilik, Camelyla datang bawak ikan terubuk masin. not only for me but also for BN gak. pas orang dah beli siap baru Budiey hegeh2 nak mintak beli sama. cit ko. awal2 aku tanya ko tak dengo. Camelyla doesnt has a blog but she s been my reader for quite a while. dia suka dok diam2 tengok korang jer.

anw, congratulations to her, ngah pregnant mar…bunting pelamin you!

The other 3 boys are the crew of our #projectalpha….

IMG20843

so dalam kotak saya bawak terbang 18 ekor terubuk ikan masin. ini memang fav saya satu keluarga. tapi aku tak lah bedal belasah semua, aku bagi2 kan kat my family members too. inilah kotak yang David dok tolong usungkan bila takdak trolley di airport. hehehehee….

puas hati, dapat apa yang dihajati semenjak dari KL. terubuk masin nih Camelyla beli kat pasar santok, aku tau tau je dia anto ke bilik hotel.

moralnya, the kek lapis sarawak pun harus dimohon orang Sarawak jugak belikan. never never beli sendiri tanpa bantuan kitak kamik nih yek…

nope – saya tidak membeli gambir. apa sahaja gambir aku tak beli. thanks for not asking.

Comment: 17