Sarawak

The end of the Kuching’s trip…

IMG_4746

the final entry of our Sarawak trip. ok kompem last. satu hari satu entry Swak aku buat. hahahaa, tak cam dulu, asal pi mana2 jer terus immediately letak lam RM. now agak kureng gak lah semangat tuh. coz ai donno is it me yang too excited to read or readers yang too excited to know bout the stories. ha mana satu hek.

btw lepas jumpa orang utan yang tak geti2 nak kuor dari hutan tuh, terus kitak ke rumah panjang bidayuh. deii lupa aa kat ne nih. but memang kalao tourists datang dibawak ke sini lah.

ini bukan rumah panjang utk replika ke hapa ek, ini memang perkampungan depa. memang ramai orang bidayuh dok menetap bermastautin kat sini.

IMG_4752

sampai2 kami dihidangkan dengan air tuak yang sangat terkenal dek budaya depa. Huai Bin memang ini dia nya specialty lah kot hahahhaah. yang muslim tak minumlah, kitorg dengo je taklimat, tapi pastu aku and Aud nampak rambutan merahhhhhhhhhhhhh!

IMG_4756

IMG_4755

wpun sedikit, sedap sama dirasa. kitorg 2 orang je makan coz rambutannya sket. sedap ko! dptlah sorang 2 bijik. rupanya amoi aud ni pun hantu rambutan. tau tak masa kat rumah panjang nih kiri kanannnnnnnnn pokok rambutan ko! ada kaler merah oren kuning. astaga.

kalo aku dulu lah kan, mak aku ada tanam pokok rambutan kat rumah lama kami kat SAS, keje aku mengait ngan galah buah nya.

tp kat kampung orang ni takkan ko nak jadi samseng kait buah rambutan orang plak. just that, dah merah2 tu takdak kah depa nak kait. eiiiiii buat jual pun aku rela beli.

IMG_4772

kemudian salah sorang penghuni rumah panjang ni jemput kami masuk rumahnya. weii sejuk kay. sumpah mak ingat dalam rumah dia ada ekon, tp takdak ekonnnnnnnnn! kipas pun tak pasang. kayu yang dia buat utk rumah panjangnya sangatlah sejukkkkkk!

the owner of the house can speak english fluently yek, she s a policewoman in Kuching. diorg dah maju lah, Astro pun ada kat umah memasing. cuma of cos lah certain budaya masih lagi dikekalkan.

IMG_4779

langkah melangkah….tu papan kan. ada jugak yang dari buluh, kebanyakan kayu2 umah ni utk hok lantai dibuat dari buluh. di sinilah tapak kasut wedges merah ku tercabut. hah gitu. sipar ijau adalah kaki si jojo yang reramai menggelakkan eden. aciii aaa!

IMG_4805

tak cukup ngan tapak kasut tercabut, melalui jambatan gantung utk ke dalam rumah panjang lagi, woii panjang2 ek……lagi ramai naik jambatan ni, lagi cepat berbuai plak. kek bawahnya adalah sungai. donno wat sungai but bersih. takde pulak aku tengok budak2 bergelimpang mandi, mungkin waktu2 petanglah kot. kalo dpt kat abang, mau dia buat terjun tiruk kat sungai nih

IMG20831

pendekkan citer, trip ke rumah panjang memang meletihkan, wpun kaki memasing ngan selipar snickers and tapak kasut dah tercabut, but top face harus maintain cun yek. kalau dah suka make up, wpun di bawah mentari panas, beres je ye dok.

but still aku frust lah tak amik gambo buah2 rambutan yang meranum tinggi merah kuning oren itu.

lebih galad coz aku x dpt nak beli.

IMG_4841

balik je ke hotel, lunch dulu, siap2 lelaju, pack up tarik luggage and masuk lam bas. sib baik flight delayed so adalah masa utk buat lagi shooting lam bas. kalau ko tanya badan masa ni camne, memang dah berlengas! sib baik Adidas Action 3 ada provide the spray for us. kalao tidak, aku rasa orang2 kat kuching airport sume mau kepengsanan ngan bau2 badan kami nih.

IMG_4850

our Project Alpha’s ‘bapak ayam’ si David yang sempoi saja. deii gambo nih ngah tunggu nak masuk boarding je mar….abang nara korang dah ilang pi shopping kat duty free utk bakal bini. huhhuuuuuuuuu. crew yg lelain pulak ada yang pi makan, ada yang emm..eh kitorg je lah hiks.

dan sampai ke kl aku bersarung ngan wedges tercabut tapak tu yer, punyalah tak nak tukar gak. gamaknya orang dari belakang sure ngata tengok kedekut tok pomp merah ni tak nak beli kasut baru.

IMG_4866

sesampai di KLIA, semua menggelupur dah tak nampak muka after bai bai kiss2. utk the best crew of Project Alpha from the kyanite’s team, korang memang best! paling best bila kita bermusyawarah dalam bahasa melayu supaya si Micheal director tidak paham sepatah hahahaha….

to those in Project Alpha S2, all the best. Untuk kamu2 yang bakal menjadi bloggers for Season 3 pulak, ha, rajin2 lah kencangkan blog korang yek. make sure blog korang ada kelainan yang tersendiri, kira sangat vassssssssss lah!

To the sponsors of Project Alpha, thanks gak for the opportunity to us, tanpa kamu tidak saya ke Kuching yek….pasni sponsor pi Paris plak bley dok?

Comment: 9

Top Spot to Semanggoh WildLife Center…

IMG20814

haha sambung sket lagi cite kuching…sebijik2 gambo kuor mek. since the hotel nih tak leh sembarang nak naik kat floor lain, so the hotel manager dok kat bilik aku nak tunggu q sapa bloggers or mbe jojo yang nak masuk to my room godam muka.

we didnt have much time, make lelaju pap pap and cabut pi dinner

IMG20823

but they went to dinner without me, coz i need to finish up my shooting section in my own hotel room….

IMG_4678

sesampai seafood place, haiyak mak lupa apa ke nama tempat makan nih. punyalah ramai oranggggggggggg! hah! Top Spot Food Court!!!

IMG_4689

we ate together with the sponsor from the 360 Hotel, they sponsored our big dinner. 2 table penuh, sangat2 jimba makan. tp aku tak makan sangatlah. i skipped rice coz the lauk pauk mmg banyak.

IMG_4688

and the next day plus the monday morning berderet2 kena cirit birit. ramai suspect makan kat sini yang kami kena diarrhea. damn man! aku kena kol 4 pagi wahh tragis. so still tak tau puncanya makan dari mana but sebab jojo, michael and tim tak amik the seafood, so depa tak kenalah the cirit. means mmg our prediction sakit perut dr sini lah gamaknya.

IMG_4694

tony, ah yau and bulat si crew yang giler! actually aku ngan aud berangan nak amik gambo solo lah gambo berdua lah tapi semua gagal coz depa 3 orang ni very the suka menyakat and menyibuk bawak camera to everywhere….

i called off the nite very early, some pergi jumpa their own frens, aku mencicit2 balik coz dah terlampau letih. mmg balik hotel tak tunggu sangatlah, terus kong tidur coz the next day our call time is at 6am.

was supposed to visit the orang utan, tp orang utan tak nak kuor aisayyy!

IMG_4700

4 orang utan but BN paling handal hahahahaa

IMG_4702

segerombolan orang utan di pintu masuk

IMG_4708

yeah we didnt see any real orang utan, depa sumer sibuk berlegar2 di dalam hutan tuh namo kuor. jadi kita amik je gambo ngan replika orang utan yek…jadik lah!

IMG_4714

dalam nih pun tetaplah jugak ada shooting hekk

.

IMG_4735

Aunty Rose was our tourist guide. oh perjalanan dari hotel Kuching ke tempat ni makan masa 45 min, so pagi tu sume orang bongkang dalam bas, qada tidur. Aunty Rose ni memang very the power knowledge dia ngan Sarawak. She memang sesuailah jadi tourist guide mungkin jugak pengalaman dia sebagai anak jati Sarawak.

jangan kita pandang orang tua tu tak berpengatahuan, dengan kefasihannya berbahasa inggeris, memang kitorg terpegun lah jugak dengan knowledge nya. ko tanya apa jer, she has it and split it on the dot.

IMG_4738

nampak sarang tuh…tinggi yek pokok nih. itu tempat tidur orang utan yer. ha, dont flay2. ko hengat orang utan tidur kat tanah? depa sume memalam carik bantal tilam kat atas pokok. they did their own sarang, kalo ada anak, ngan anak lah depa kendong bawak naik atas tu kay.

sumpah mak tak tau Orang Utan selama ni tidur kat atas pokok.

IMG_4727

kalau kamu berpeluang jumpa Orang utan memang rezeki, tp waktu kami sampai is the feeding time at 9-10am memang takdak sekor pun nak tunjuk muka. satu hari cost utk menyediakan makanan Orang utan di sini mencecah RM4ribu yer….fruits lah mainly diorg makan.

oh i miss orang utan…

orang utan best!

sbb orang utan wpun binatang tapi ada perasaan gak kay. tak cam orang betul kadang2 hati hitam. ye dok?

Comment: 11

The Level Up and Waterfront of Sarawak…

IMG_4558

call time for Saturday adalah pukul 9 pagi, tapi berlanjutan kelambatan. 2 vans provided by the 360 Hotel bawa kami langsung terus ke Level Up belongs to Kenny. kenal Kenny dok? hemm….manusia yang popular kerana kerjaya blogger tetapi kini agak menyepi dari dunia blogging wpun masih lagi memblog.

IMG_4567

all of our shirts are sponsored by Adidas Action 3….the plan here is to do an aerobics. best best. sebabnya kalau dia suruh aku lari2 anak kat machine dia mau aku ngan Aud dok tepi tingkap kira make up memasing. i ve retired from all these exercises and aku lemah betul kalau kena buat kembali. sungguh sudah lebih setahun kutinggalkan zaman kegemilangan bersukan, i m so not into that right now.

IMG_4576

it s not only all 6 of us, Kenny dia malas nak join katanya pakai suor kerja. hampeh pakcik tuh. gym Level Up ni 3 tingkat ko, memang beso godang. the aerobic center plak dok kat 3rd floor. luas besar ya rabbi! ada jugak few local bloggers yang joined us as well atas jemputan Kenny nak bagi meriah kasik ramai havoc sesama lam nih yek. sonok. lepas satu satu lagu kitorg menari.

IMG_4595

inilah instructor of the aerobic kami. abang sayang ni punya getaran pungkoq kalah korang hek. kitorg terkedu2 bila dipaksanya jugak ikut dia menari. ai feel so young. should join the gym kat tpt keje aku tp aku malassssssssssss!!! sebab malaslah badan masih lagi kedaung. bilalah nak rajin. gym kat bawah tu pun dah berzaman tak nampak muka aku hek.

IMG20798

n it s part of our shooting jugak, as i said earlier, memang datang ke kuching kerjanya 24jam kena shoot je lah. sib baik waktu ngah tido and ngah mandi ko tak masuk sama. tu mmg ko nak makan penampar aku je lah kan hahahahah. even kitorg make up dalam bilik air level up pun di shoot gak. eh bilik ayo Level Up sangat lawo and macam kat saloon ko. dahlah konsep gym kenny ni amik merah merata. mmg dia applied merah semedang kat gym nya nih.

IMG_4625

aku pinjam Kelvin’s mata penyu hitam. Tony at the back is the main videoman. he s now in London shooting for #projectalpha gak. i like working with all these crew, seronok. 2 kali teamwork ngan depa memang happening. dont feel ko ko aku aku. cuma rimas bila kita ngah make up diaorg datang kaco, ngah nak mengumpat pun depa datang sama. ada gak aku sumbat video ko ngan tapak kasut aku yang dah patah tu yek.

oh masa ni kasut ku masih lagi selamat sihat walafiat.

IMG_4609

the complete 7 bloggers of S1 Project Alpha bersama the guests dari Kuching Sarawak. oh lupa acik nak cakap, selain dari kami the bloggers, bf Nicole pun ada sama joined, Wanie wife Budiey  pun ikut serta, and Tim the founder of Nuffnang pun melekat sama yek. they are in the pictures of Project Alpha too.

IMG_4630

thank you Kenny for having us in your Level Up Fitness gym!

IMG_4640

nak pi makan pun nak kena bershooting….

IMG_4647

pi makan pung tak senang ahhahahaha….kami jalan kaki jer dr gym to the Madam Tang’s.

IMG_4650

u do not know…kalau ada yang terkuor dari frame video, kena patah balik and reshoot…so udahlah panas beliang. panas ok lah lagi buatnya kehujanan menjadi satu masalah jugak mar…

IMG20808

n for late lunch i took the nasi lemak wt kari ayam. ater dalam menunya ada tu je hok nasi. mak dahlah lapor nasi nyah. lain2 ramai amik laksa sarawak. aku rasa sket ari Huai Bin tapi tak leh lalu lah. laksa sarawak bukan menjadi pilihan mak merah. laksa penang gak tekak aku ni boleh masuk.

IMG_4658

pas makan terus van bawa kami ke Waterfront…the famous in Kuching. oh aku rasa macam dibuai angin betul kat sini. wpun panas membahang but sebab ada angin tu yang sedap bersidai. group kami berpecah kepada 2, satu utk shooting di tepian Waterfront and satu lagi group pergi shopping. tapi nak shopping hapanya kalau crew dok mengekor buat shoot.

IMG_4666

antara benda yang dpt aku rembat coz kat kedai ni kami dapat bersidai lama sket, 2 lai tshirt hitam utk suami ku. Wan oso bought for himself and gfnya. crew and bloggers lain pun ada membeli sama di sini. eh crew tak beli, depa sibuk shoot us. sampai nak korek duit lam purse pun depa sibuk nak amik video sama. hish korangggg!

IMG_4664

the lady next to me is the local citezen from Kuching, she s our make up artist too. dialah yang banyak guided us waktu di Waterfront. coz antara barang penting yg aku ngap kat sini ialah peppers. was told to get the famous peppers ye so aku rembatlah banyak jugak utk mak ajah and my frens.

I must say the shooting on Saturday sangat bikin kami semua flat. pulang ke hotel pun gesa2 dan sambung lagi shooting, pergi dinner bershooting lagi waaalahai.

Anw, tujuan utama datang ke Kuching pun memang padat dah tau schedule coz kita diberi jadual so sangat2 lah tak expect utk shopping at all. macam aku cakap jugak, it s not easy bee to become an actor/actress…but aku buat keje ni hanya utk Project Alpha and apa2 shooting pun demi utk blogging line.

Atas nama Redmummy.com not coz of my personal attraction to the entertainment industry. saya tidak boleh menjadi seorang pelakon. call time panjang bonar yang oiiii….

Thanks anw to Project Alpha!

Comment: 10

360 Hotel, di Kuching Sarawak…

IMG_4550

mak tak duduk pun kat kerusi ni nyah sepanjang 2 nites kat 360 hotels ni yor. wa very the kuor masuk kuor masuk nye pasal sampai tak de masa btol nak dok sini.  the entrance of the hotel room, ko masuk je jumpa sofa couch ni lah. mbe ada aku duduk but dalam luar kawalan. i spent most of my stay in the room not the lounge area.

have i told u that i have a bigggggggggggggggggg hotel room? super duper deluxe lah wei macam 1 room service apartment kaw kaw kaw!

the moment kulangkah masuk

oh man…this is not good!

i m staying and sleeping alone…

IMG_4554 IMG_4552

reason being, this one funky redmummy yang hangpa kenal adalah sangat ‘not the sleeping alone person’ i m born into that long years ago, but hanya kerna beberapa incident lahkan, terus phobia sket.

ok lah boleh aku tidur sorang2 but with a small hotel room kot.

dapat yang besar manghaik, kompem kebil2 mataku.

but Tuhan helps me a lot. 2 malam berturut aku tidur lena, rasanya letak je bantal terus tidak sedar sehingga alarm clock berbunyi.

Elok gak leletih nih, memang tak leh nak leka langsung.

IMG_4542

cuma landing je kuching dr flight terus terbayang2 bath tub sesangat coz memang badan ni kalau boleh bercakap mesti dikatanya ‘udah2 lah ko guna aku weih’

tapi sayang aku tak dpt bilik yang ada bath tub plak…ada shower jer. eh lain tau rasa mandi lam b/tub ngan shower, ko dpt berendam gitu ngan sabun, boleh lena heh dibuatnya. ini yang mak nak buat b/tub kat CV je nih weih….

IMG_4545

sebab bilik besar, aku tak utilise pun semua area. 1 section is for my lappy, to connect me to RM….satu section lagi tpt aku bergelumang tidur. at least first nite aku tidur at 3am. but on 2nd nite tak bley blah kol 1 lebih dah dibawak mimpi nan indah.

IMG_4547

sebabnya tidur kol 3 pagi lebih tu coz aku leka ngadap tv. dahlah lambat sebab blogging, pastuh boleh pulak sibuk menonton. ater cite lam hotel best2 ko. tak cam dok umah. asal dok umah je mana ada masa nak tgk tv kan. dok tekun ngan RM jer….

stokin wajib ada jer, aku tak leh kalao memalam tak pakai socks specially kat hotel room. walau ko naikkan temp aircond but hotel ni ada gak depa nya standardize ekon’s kan. so kekdahnya gitulah.

IMG_4551

di kerusi makan ni pulak port budak2 ni gunakan utk make up. sebabnya hanya aku je yang tidak berteman, sebab tulah digunakan port bilik aku utk buat make up, and call time pulak bukan calang2 jenis awal hazab seii…

tapi aku moody tol bila kena make up pepagi, haternya kol 6pg dah kena mandi utk make up, tak ke muka mak sentap jer bila kena kaler2 muka.

anw talking bout the room, syok hotelnya cuma kalau pergi ngan si kenit 2 orang aku tu kena amik extra bed lah. 1 katil 4 orang macam sendat padat jer lah udahlah abang tu jenis tidur terbang.

IMG_4541

Harga bilik di 5 star 360 Hotel adalah serendah RM150 dan menjangkau sehingga RM480.  360 Hotel di Kuching is located in Jalan Datuk Abang Abdul Rahim mengadap Sungai Santubong…kiranya kalau sudah sampai ke Kuching, kamu mahu bilik yang betah sama belanja, boleh sahaja redah ke 360 Hotel.

btw, pihak hotel sangat bermurah hati untuk menaja penginapan kami di sini beserta memberi kami ole2 yang best belaka. Welcoming fruits pun diberi sama tapi sudah dilenjan oleh crew waktu kami ramai2 melepak utk shooting di bilik mak merah. oh teringat limau mandarin Kuching :)

Puteri Santubong puteri sejenjang
Penjaga gunung negeri Sarawak
Manis sik ada dapat dilawan
Anak dak dewa turun kayangan

Ooo… puteri santubong
Menenun kain… siang
Ooo… puteri sejenjang
Menumbuk padi… malam

Satu hari nya duak kelayi
Beranok-anok sik renti-renti
Sorang madah dirik bagus agik
Sorang sik ngalah sampei ke mati

Yalah kisah duak ‘rang puteri
Suka kelayi setiap hari
Lalu disumpah raja kayangan
Menjadi gunung Negeri Sarawak

Aku bangun pagi tengok je Sungai Santubong kat tingkap hotel..terus terkenang lagu famous Sarawak…Puteri Santubong :)

Comment: 13

Bersama Malaysia Airlines untuk Project Alpha…

IMG_2466

mak datuk, betullah pemalas nak naip yang oi….sebijik satu entry pasal shooting project alpha. udahlah memory aku ni bukannya molek sangat. so kena make up entry pun depends on the photos. too much photos but i guess aku letak sikit2 sudah coz byk photos dalam KLIA aku nak pakai for my MAS advertorial gak.

tau dok sepanjang journey from RNS to KLIA terus zass adalah sangat meletihkan, sampai aku tertidur2. most of them naik van yang Nuffnang dah sediakan tapi saya ada suami yang setia menemani. wpun hantarnya sampai ke klia, dia kan pencinta isterinya. katanyaa kannnnnnn!

IMG_2469

finally the complete 6 bloggers of Season 1 Project Alpha. kenny dah tentu takdak lam picture coz dia kat kuching, kami kan nak terbang ke kuching mar…

so from ujung dunia tuh BN, Aud, RM, HBin, Nicole and Budiey. masing2 nya blog penuh cerita tersendiri.

BN penuh dengan gossip artists, samalah juga dengan Budiey. But of cos Budiey lebih seniorita gitu than BN wpun hits ko BN takut mak…tak pecah server kah hahahahah

Aud is bout her personal life too, all girly2 stuff, her loving story with her bf. bf dia is tak lain tak bukan Tim lor. Tim kalau hangpa tak kenal…isk toksah enroll Nuffnang tuh.

Huai Bin pulak blog dia dulu penuh controversy, tapi semakin popular mereka ini semakin mengurangkan cerita sensasi. he s nice guy, but he s malay language koyak macam jojo gak ahhahahaa

Nicole is bout travel blogger, being her hidup flying around all over the world, tak kerja pun. ya bestnya haiii!

n RM kisah seorang ibu yang mencintai dunia shopping, handbags, make up, anything….campak je kat blog aku sumer ada. si RM yang sering tidak cukup tidur kerna kerja yang hampir memakan masa hidupnya, siang keje, malam buntang mata ngan family ngan blog lagi….ye itulah RM kay.

IMG_2488

our shooting di KLIA sangatlah very the mendapat liputan penduduk keliling dalam klia yek. we were guarded by the policemen in KLIA…strangers dok menengok jer..

nak kata artist muka tak gemer

nak kata pelakon langsung tak terkenal

hahahaha

the only yang terkenal merata pun orang tau si Jojo Struys kita lah.

IMG_2498

our flights to Kuching semuanya sponsored by Malaysia Airlines, well dah tentu menjadi keutaaman lah bagi PA kalau nak ke mana, so dapatlah sedikit privacy. kami juga dapat masuk ke Golden Lounge wpun our tickets are in the economy but bcoz we are doing all sort of review lgpun our steps semuanya dibontoti Tony and Ayau as the videomen makanya ko makan comot ke, ko  tak sempat nak vogue pun habis kena rakam.

tapi letih gak kalau Michael si director tak puas hati, ada jugak kami kena ulang semula shoot. nasib baik lah masih lagi ada waktu sblm boarding. we did the self check in, easy bee. sblm buat kat sini pun aku and sirman memang biasa pakai self check in but korang pun tak yah risau utk pakai kat counter.

to dump your luggage is another counter, memang tak q panjang pun.

in fact yuo can choose your own seats gak yek.

IMG_2500

bila buat self check in jangan lupa letak gak Enrich No ek. aku tak pernah lupa and tinggal letak enrich number mar…apparently none of the bloggers ingat nak bawak enrich no depa except me. huhuhuu. sib baiklah points tak leh main kutip orang punya kalau tidak kenyang aku dapat semua enrich points korang yek.

IMG_2518

the funny part bila kita datang utk campak luggage, specially for those yang tak hand carry lah. staff MAS tu macam nak tekejut ke nak terpinga2. but sebab diapun tau yang we got green light permission ody from MAS, makanya dilayani kerenah kami ini. takde le kerenah mana pun, cuma sbb crew dok ngekor je kan….

aku bawak medium size bag, patut bawak yang lgi beso, sbb kasut je 4 pasang aku sauk. masalahnya yang medium size pun dah kena kutuk dek budak2 ni tau katanya ko nak tidur seminggu ke kat kuching kak red weih. amboi hangggpaa!

IMG_2519

when i was bout to put the luggage into the machine or whatever we call it, aku dah terpinga2 mencari sang suami. oh beginilah nasib bila tidak membawa suami yek…nak harapkan Budiey dia pun bawak bini, nak harapkan BN, mata dia asik melilau tengok cewek2 stewardess yang cun2 itu.

IMG_2507

it s time for us to say good bye to those yang kuditinggalkan. entah sapalah yang tinggal. hanya sirman je yang left out hahahaha…lain2 sume ikut masuk mar.

rushed masuk ke golden lounge, makan lelaju n zasss duduk dendiam lam flight.

IMG20766

gambo atas ni pakai berry, tu yang blur semacam. BN tu alangkan pangkat adik ngan aku kalau lah dia pangkat abang, mau orang kata aku ada affair ngan dia tau. david at the back memang suka jelir menjelir. he flew to london ody for another shooting for Project Alpha wt special appearance utk Wendy plak. memang taun nih Project Alpha sangat gah korang yek.

mesti season 3 nanti lagi best kan…macam2 kemewahan yang hangpa dapat.

aku dah ada nama lagi utk season 3 wahahahha…nanti kunominate kamu kamu kamu kamu yek! FYI, david is the ‘bapak ayam’ to us, he s looking after us so well. dari season 1 lagi dia dah menjaga budak2 bloggers nih yek.

IMG_4502

shooting sambung lagi dalam flight….masa ni waktu orang dah turun lah sampai kuching, kami dapat privilege utk conquer satu flight kejap….power to Project Alpha!

IMG_4501

apa ke kamera bagak tu tup muka si Jojo. ni apa yang ilang oo si aud dok ngan tim tu pasal dia ilang di pandangan…budiey plak dok ngan wife nya.

IMG20776

all of us juga diberikan kebenaran utk masuk cockpit. think ni kali ke 2 aku dapat merasa….hebat tak hebat biasa je lah tapi hebat sebab korang tak dpt masuk, mak merasa hahahaha! gambo yang ala2 blur kompem dari berry, dan tangan yang ngamikpun tak lain tak bukan si Jason or David. pusing2 kitorg mintak tlg depa je lah.

IMG_4537

the 6 bloggers of S1 Project Alpha mendarat di bumi Kuching dengan penuh kelembikan tetapi happy. BN – memalam pun pakai rayban ke dik? Sebab kami dah makan di Golden Lounge dan juga di dalam flight, touch down ni pun dah pukul 9 malam lebih so terus sahaja langsung ke 360 Hotel…

penat tu toksah bilang lah yek….dari pagi buta shooting, baju dari RNS ke KLIA pun aku menyalin dari dalam keter jugak. Even while on the road dari kuching airport to hotel pun, crew buat shooting gak waktu traffic light ngah merah. wah korang…betul2 grab selagi boleh yek.

Itupun sampai di hotel bukan boleh lena terus, nak kena sambung shooting lagik.

I definitely cannot be in the entertainment industry spt menjadi actress. so not me. aku tidak betah. aku rela menjadi blogger picisan dari hebat di lensa video utk rakaman tv mahupun movie.

Thanks Malaysia Airlines untuk kenangan menakjubkan sepanjang shooting Project Alpha! hangpa can be a fan to Nuffnang’s Project Alpha in their FB page.

Comment: 12