Project Alpha Bloggers

Project Alpha Season 2 – Joe Klubbkidd

Helping to promote Joe KK’s videoes pulak yek…. Tonton Joe and dunia Akademi Fantasianya only di Project Alpha Season 2 :) .

he s my fren so i support him, tu pasal harus tempek video dia lam nih yek! go go Joe!

Adiosssss!

eh eh Bonjour :)

Comment: 1

The famous faces from the launching of Project Alpha Season 2…

IMG_4078

U saw my tweet tak pasal mamat nih nak jadi DADDy but dah jumpa awek nak buat bini blom Nic???

IMG_4086

Updated: the link for adik fefel:  rugi kalau x bagi wpun kamu sudah bersuami :)

ok…i wanna sing Negaraku actually for this photo

IMG_4085

weii, i hv lots of chinese readers kay in my blog..one of them is Merryn (she s hot mama and slim, me jeles :( )

IMG_4089

Shindgypsy...we tweet tweet tweet tweet ! eh she oso my chinese reader kay

IMG_4093

Wendyyyyyy..show me your ringggggggggggggg!!! eh jap, lawonya your cue tax, bling bling!

i did by myself Redmummy

cayalah lu…congratulations to both of you, bila mau beranak!

gulpspppppp

**for my HK Disneyland’s trip, i went with her and Ringo + Audrey + NN boss and gfs, check out my HK trip**

THAT ‘S YOUR FAMOUS XIAXUE LAR

IMG_4114

hoi mak merah, ko amik gambo ngan aku, tapi aku nak David ada sama!! pi panggil dia…

hampeh betul si lazer Azwan nih!

**FYi i nominated him for PA S2, azwannnnnnnn aku nak ehem ehem kay!**

IMG_4126

RM, we wanna feature u for one last final shooting of Project Alpha

Free? bayar la Jojo….now hv to pay pay one aaaa

IMG_4132

either aku yang menyibuk terselit antara gambar nih, or tim yang menyibuk or zaid yang tak pernah sibuk :)

IMG_4152

obviously bukan aku yang rendah…but Anor is not that short too…but DD is sooooooooooooooooo damn tall dude!!

IMG_4153

aku kan senang jer kalo laki aku ilang…aku tau dia pi melepak borak ngan sapa

sah2 ngan Eyriqaz yang kedekut bini, asal bawak bini tak pernah nak tayang2 lam RM!

tak pun ngan Jai, mesti asik mengular je laki aku ngan depa 2 nih…

amende project korang borak hah?

**sorang suka bagi komen, saya ni bilalah nak belikan untuk isteri… yang sorang lak latest statement, handbag tu mahal sangat lah red, nanti2lah ada rezeki aku belikan bini aku yang pakai merah cam ko gak arituh**

**boleh tak aku nak calonkan Eyriqaz for PA S3? setuju takkkkkkkk? and Jai for Season 5 **

hehehehehehe


IMG_4162

tau sapa akan terbangkan saya ke luar negara mahupun dalam negara…

these among the important group of the sponsor of Project Alpha – Malaysia Airlnes

IMG_4173

Ko napa Tony pakai baju smart2 nih?

aku baru balik meeting lar, so kena jadi orang corporate sket

This guy yang sengih macam muka melayu nih lah yang kejenya amik shoot for 2 seasons of Project Alpha

IMG_4184

huh ramai nih makwe2 yang dah kertu lam gambo nih…dari kiri ke kanan, bukan lonjong atas ke bawah yek…

Kak Ina – lu all jangan flay2 kay, akak kita ni got manager kay, i oso got no manager, sirman tu dah bukan manager aku dah kak, dah jadi minister pangkat nya skang! kalo manager duit NN aku, totally aku dpt sumer, tapi la ni sume duit NN aku masuk kat our trust fund…

Kak Anie – aku salute la akak ni, she s 48 yrs old, she blog by herself, belajar buat blog sendiri, so damn good, and she looks young and very motherly gak. 48 ok!

Tasya – napa ko kata pipi ku sesuai ngan RM. waaaaa, pipi acik merah tembam lagik ek? iskk, harus lipat ganda diet!

Helena – aku suspect dia ni single lagi lah, lom kawin, so ehem ehem ehemmmmmmmmmmmmmmmmmmm!

Putih -  lagi 10 taun have to call her Kak Put sebab suka nau kaler putih kan kan ?

IMG_4197

Blog ko nama Merah Baldu?  tapi napa pakai pink??

dik…baldu tak best aaa, kalo kena bulu kucing siksa nakkkkkk cabut!

IMG_4148

just now i said he is tall kan? wrong wrong!

DD is sooooooooooooooooooooooooooo damn panjang aka LONG! kaki dia jer boleh letak sama till my pinggang. ater camner? tapi kaki dia cantik ko….very the Rahsiamu hanya diriku yang mengerti :)

IMG_4206

Ninie is one of the PA S2 blogger, not many of you know that we hv known each other since 2005 for our Fear Factor show :)

teringat zaman aku lepak2 umah dia angkut anak2 with all of our FF frens…

IMG_4208

my make up is fully sponsored and done by Redmummy :)

IMG_4229

but i lepak at the Rimmel booth so they can touch up my make up…

the 2 make up artists ni pun masa shooting PA S1, diorg gak yang nelek muka aku

IMG_4233

ado jer si David ni kaco daun tau….

i love Cindyyyyyyyyyyyyyyyyyy, she has nice smooth skin, sesuai lah kalo panggil dia Miss Beauty

IMG_4242

mana rambut merah ko Joe?

aku mood purple skang nih

elok lah tu, i hate your red hair! coz aku x dapat nak buat rambut merahhhhhhh!!

**2 subjects di sebelah Joe adalah pegawai pengepit :) *

IMG_4135

alangkan ada Sirman, kalo tak sikittttttt je lagik ai nak landing kat dada you yang perkasa tau Jamar

apa ke nama cewek mu arituh, Nunu yer…

IMG_4157

kak red…sapa yang pakai tshirt Batman tuh?

nama dia Darkbatman tapi dia versi putih

dia datang ngan sapa tu? gf dia ke?

bukan, tu adik pompuan dia, katanya lah kan…apesal korang tanya2 nih?

hensemnya dia kak redddddddddddddddddddd!

ok bro, akak nak under table aaaaaaaaaaaaaaa!!!

IMG_4083

the responsible guy for our Project turbo is KY, but i hv divorced him. oh he s the famous of PA S2 kay!

Tim is my permanent bf, last week aku kena ‘cili’ ngan dia… ampun yek Tim. biasalah kan, hal rumah tangga kalo x tergigit, tercubit :)

IMG_4141

Project Alpha Season 2 has just launched, brought officially by Adidas Action 3 .  Line up with other sponsors P1 Wimax and Malaysia Airlines of cos. 7 lucky bloggers for the Project Alpha Season 2, photos not in this entry: Niki yang very the busy bee super diva, my fav babygirl Ringo masa launching she s still in Japan, Shaolin tiger u goooooo man!!

My outfit are not new one, baru balik kerja mar…but to fit casually for the event, i put the Sudirman’s hat, so from top to toe is totally sponsored and brought by Redmummy sendiri. tot to wear the sponsored dress, but i hv lots of event lining up so man man mo mantaiiiiiii!. Eh i m from PA S1 yeah, not S2…aku dah kertu :( . I managed to watch the trailer of PA S2 and 30min watching the Kick Ass movie but had to leave early cos of family commitment.

So catch them my frens from PA S2 for the video to be up officially on 19th of April and also the reunion of PA S1 too!

btw i wanted to put all of your photos here but since Sirman @ RedDaddy pun bergerak merata Cineleisure, so i couldnt snap your photos. Next time, ko selamba je sound Sirman, saya nak amik gambo ngan Kak Red, but from your camera ye Sirman..he will happily snap for us. It s part of his job marrrrr! If Sirman x nak amikkan gak, u tell me, tau lah aku tarik commission job dia :)





Comment: 42

Siapa mak merah nih…

IMG_4141

siapa sebenarnya mak merah ini? kenapa semua blogger menceritakan pasal mak merah. apa yang hebat .. …saya hanya ingin tahu jer

saya terima soalan ni semalam via Contact Red, tapi sampai skang aku x menjawab lagi soalan sipolan. camne ke aku nak jawab ek…so aku biarkan dulu soalan dia tergantung tidak berjawab, and lets have the clue or answers over this entry. you as my loyal readers could answer on behalf of me, mbe yok?

UPDATE at 530pm:

it s clearly stated in this entry that aku akan biarkan soalan tu tak berjawab, and you guys to answer on behalf of me, but that fella datang and attack me with a new question:

ic mak merah membiarkan persoalan siapa mak merah itu tergantung. satu persoalan tanpa jawapan. makna benarlah mak merah seoarang yang susah nak ajak menjadi kawan. atau seorang yang berkedudukan tinggi?

but for her latest email tuh , aku jawab directly.

omg! come on lar…tipu bidaah lah kalau aku seorang yang susah  nak jadikan kawan! But aku jugak bukan seorang yang bukan berkedudukan tinggi, i donno lah, u Katak yes yes u yang nick Katak, can u pls read this entry carefully and baca email akak jawab tu bebetul and baca comments2 dari yang tulih kat entry nih.

else check About Red.

Comment: 47

The end of the Kuching’s trip…

IMG_4746

the final entry of our Sarawak trip. ok kompem last. satu hari satu entry Swak aku buat. hahahaa, tak cam dulu, asal pi mana2 jer terus immediately letak lam RM. now agak kureng gak lah semangat tuh. coz ai donno is it me yang too excited to read or readers yang too excited to know bout the stories. ha mana satu hek.

btw lepas jumpa orang utan yang tak geti2 nak kuor dari hutan tuh, terus kitak ke rumah panjang bidayuh. deii lupa aa kat ne nih. but memang kalao tourists datang dibawak ke sini lah.

ini bukan rumah panjang utk replika ke hapa ek, ini memang perkampungan depa. memang ramai orang bidayuh dok menetap bermastautin kat sini.

IMG_4752

sampai2 kami dihidangkan dengan air tuak yang sangat terkenal dek budaya depa. Huai Bin memang ini dia nya specialty lah kot hahahhaah. yang muslim tak minumlah, kitorg dengo je taklimat, tapi pastu aku and Aud nampak rambutan merahhhhhhhhhhhhh!

IMG_4756

IMG_4755

wpun sedikit, sedap sama dirasa. kitorg 2 orang je makan coz rambutannya sket. sedap ko! dptlah sorang 2 bijik. rupanya amoi aud ni pun hantu rambutan. tau tak masa kat rumah panjang nih kiri kanannnnnnnnn pokok rambutan ko! ada kaler merah oren kuning. astaga.

kalo aku dulu lah kan, mak aku ada tanam pokok rambutan kat rumah lama kami kat SAS, keje aku mengait ngan galah buah nya.

tp kat kampung orang ni takkan ko nak jadi samseng kait buah rambutan orang plak. just that, dah merah2 tu takdak kah depa nak kait. eiiiiii buat jual pun aku rela beli.

IMG_4772

kemudian salah sorang penghuni rumah panjang ni jemput kami masuk rumahnya. weii sejuk kay. sumpah mak ingat dalam rumah dia ada ekon, tp takdak ekonnnnnnnnn! kipas pun tak pasang. kayu yang dia buat utk rumah panjangnya sangatlah sejukkkkkk!

the owner of the house can speak english fluently yek, she s a policewoman in Kuching. diorg dah maju lah, Astro pun ada kat umah memasing. cuma of cos lah certain budaya masih lagi dikekalkan.

IMG_4779

langkah melangkah….tu papan kan. ada jugak yang dari buluh, kebanyakan kayu2 umah ni utk hok lantai dibuat dari buluh. di sinilah tapak kasut wedges merah ku tercabut. hah gitu. sipar ijau adalah kaki si jojo yang reramai menggelakkan eden. aciii aaa!

IMG_4805

tak cukup ngan tapak kasut tercabut, melalui jambatan gantung utk ke dalam rumah panjang lagi, woii panjang2 ek……lagi ramai naik jambatan ni, lagi cepat berbuai plak. kek bawahnya adalah sungai. donno wat sungai but bersih. takde pulak aku tengok budak2 bergelimpang mandi, mungkin waktu2 petanglah kot. kalo dpt kat abang, mau dia buat terjun tiruk kat sungai nih

IMG20831

pendekkan citer, trip ke rumah panjang memang meletihkan, wpun kaki memasing ngan selipar snickers and tapak kasut dah tercabut, but top face harus maintain cun yek. kalau dah suka make up, wpun di bawah mentari panas, beres je ye dok.

but still aku frust lah tak amik gambo buah2 rambutan yang meranum tinggi merah kuning oren itu.

lebih galad coz aku x dpt nak beli.

IMG_4841

balik je ke hotel, lunch dulu, siap2 lelaju, pack up tarik luggage and masuk lam bas. sib baik flight delayed so adalah masa utk buat lagi shooting lam bas. kalau ko tanya badan masa ni camne, memang dah berlengas! sib baik Adidas Action 3 ada provide the spray for us. kalao tidak, aku rasa orang2 kat kuching airport sume mau kepengsanan ngan bau2 badan kami nih.

IMG_4850

our Project Alpha’s ‘bapak ayam’ si David yang sempoi saja. deii gambo nih ngah tunggu nak masuk boarding je mar….abang nara korang dah ilang pi shopping kat duty free utk bakal bini. huhhuuuuuuuuu. crew yg lelain pulak ada yang pi makan, ada yang emm..eh kitorg je lah hiks.

dan sampai ke kl aku bersarung ngan wedges tercabut tapak tu yer, punyalah tak nak tukar gak. gamaknya orang dari belakang sure ngata tengok kedekut tok pomp merah ni tak nak beli kasut baru.

IMG_4866

sesampai di KLIA, semua menggelupur dah tak nampak muka after bai bai kiss2. utk the best crew of Project Alpha from the kyanite’s team, korang memang best! paling best bila kita bermusyawarah dalam bahasa melayu supaya si Micheal director tidak paham sepatah hahahaha….

to those in Project Alpha S2, all the best. Untuk kamu2 yang bakal menjadi bloggers for Season 3 pulak, ha, rajin2 lah kencangkan blog korang yek. make sure blog korang ada kelainan yang tersendiri, kira sangat vassssssssss lah!

To the sponsors of Project Alpha, thanks gak for the opportunity to us, tanpa kamu tidak saya ke Kuching yek….pasni sponsor pi Paris plak bley dok?

Comment: 9

Top Spot to Semanggoh WildLife Center…

IMG20814

haha sambung sket lagi cite kuching…sebijik2 gambo kuor mek. since the hotel nih tak leh sembarang nak naik kat floor lain, so the hotel manager dok kat bilik aku nak tunggu q sapa bloggers or mbe jojo yang nak masuk to my room godam muka.

we didnt have much time, make lelaju pap pap and cabut pi dinner

IMG20823

but they went to dinner without me, coz i need to finish up my shooting section in my own hotel room….

IMG_4678

sesampai seafood place, haiyak mak lupa apa ke nama tempat makan nih. punyalah ramai oranggggggggggg! hah! Top Spot Food Court!!!

IMG_4689

we ate together with the sponsor from the 360 Hotel, they sponsored our big dinner. 2 table penuh, sangat2 jimba makan. tp aku tak makan sangatlah. i skipped rice coz the lauk pauk mmg banyak.

IMG_4688

and the next day plus the monday morning berderet2 kena cirit birit. ramai suspect makan kat sini yang kami kena diarrhea. damn man! aku kena kol 4 pagi wahh tragis. so still tak tau puncanya makan dari mana but sebab jojo, michael and tim tak amik the seafood, so depa tak kenalah the cirit. means mmg our prediction sakit perut dr sini lah gamaknya.

IMG_4694

tony, ah yau and bulat si crew yang giler! actually aku ngan aud berangan nak amik gambo solo lah gambo berdua lah tapi semua gagal coz depa 3 orang ni very the suka menyakat and menyibuk bawak camera to everywhere….

i called off the nite very early, some pergi jumpa their own frens, aku mencicit2 balik coz dah terlampau letih. mmg balik hotel tak tunggu sangatlah, terus kong tidur coz the next day our call time is at 6am.

was supposed to visit the orang utan, tp orang utan tak nak kuor aisayyy!

IMG_4700

4 orang utan but BN paling handal hahahahaa

IMG_4702

segerombolan orang utan di pintu masuk

IMG_4708

yeah we didnt see any real orang utan, depa sumer sibuk berlegar2 di dalam hutan tuh namo kuor. jadi kita amik je gambo ngan replika orang utan yek…jadik lah!

IMG_4714

dalam nih pun tetaplah jugak ada shooting hekk

.

IMG_4735

Aunty Rose was our tourist guide. oh perjalanan dari hotel Kuching ke tempat ni makan masa 45 min, so pagi tu sume orang bongkang dalam bas, qada tidur. Aunty Rose ni memang very the power knowledge dia ngan Sarawak. She memang sesuailah jadi tourist guide mungkin jugak pengalaman dia sebagai anak jati Sarawak.

jangan kita pandang orang tua tu tak berpengatahuan, dengan kefasihannya berbahasa inggeris, memang kitorg terpegun lah jugak dengan knowledge nya. ko tanya apa jer, she has it and split it on the dot.

IMG_4738

nampak sarang tuh…tinggi yek pokok nih. itu tempat tidur orang utan yer. ha, dont flay2. ko hengat orang utan tidur kat tanah? depa sume memalam carik bantal tilam kat atas pokok. they did their own sarang, kalo ada anak, ngan anak lah depa kendong bawak naik atas tu kay.

sumpah mak tak tau Orang Utan selama ni tidur kat atas pokok.

IMG_4727

kalau kamu berpeluang jumpa Orang utan memang rezeki, tp waktu kami sampai is the feeding time at 9-10am memang takdak sekor pun nak tunjuk muka. satu hari cost utk menyediakan makanan Orang utan di sini mencecah RM4ribu yer….fruits lah mainly diorg makan.

oh i miss orang utan…

orang utan best!

sbb orang utan wpun binatang tapi ada perasaan gak kay. tak cam orang betul kadang2 hati hitam. ye dok?

Comment: 11