Tangan pompuan pun bisa memaku!

IMG_0481

last saturday was a very sad day 🙁 . alahai sodihnya….selain buat kemasan rumah giler2….tapi kali ni extra job coz nak kena memaku balik sume frames gambo and ayat Quran lam umah coz arituh bila pasang aircond, sume frames asal kena cabut. biasalah laki aku tu kalo aku suh dia memaku, asik delay je kejenya. ayat plastik dia dok ha nanti i buat, dia punya nanti tu, boleh makan bulan woooooo!

sebab aku nyampah nak cakap berulang2 kali, so biar aku ngan Fifin je buat keje memaku.

IMG_0482

selain dari abang yang terkenal sebagai mat aircond, si Reddy oso have that habit. pantang pasang aircond dia pun dok menebeng sama, n dia jugak kaki tidur, kalau dah lalok asyik tidur sangat, boleh lena for 7 hours straight. tol ko! dia tidur dari ko 1 tghari sampai kol 7 lebih malam ko….very the kuat tidur makcik nih. kuat makan pun ye, tapi tak suka main, Kemek dok menyontotlah dia ni banyak kali pun x boleh gak dia nak main. dia suka tidur, suka makan and suka dok ngadap aircond. sejukkkkk je nikmat padanya.

IMG_0477

yang memaku mestilah si Fifin, aku tolong pegang frame, dia tandakan mana kita nak paku. agak2 senget aku jadi tukang rombak, kira kerja2 memaku 5 frames memang aku n fifin je lah yang buat…teketuk2 si fifin dibuatnya. aku nak ketuk boleh tapi ngan mata rabun huh…

waktu ni Sirman and kids pi badminton session…

abih2 memaku, by the time diorang balik..

haa geti pun korang memaku sendiri

hauk la ko Sirman, nyampahsssssssss! ha tu pasal arituh aku pi beli paku dinding, tapi tu lah ada dinding yang abih tercabut 2 tanda catnya sebab si Fifin terdrill, wall tu concrete tak boleh pakai drill, bertanda sudah.

You panggil Nippon mintak depa anto cat baru

manyak la ko Nippon nak melayan, adv ngan depa dah abih aaa!

Comment: 5