Random photos versi Paris…

IMG00115-20100607-1433

terjumpa gambar kat money changer before fly dulu…..sebulan aku camnih. wpun bukan hari2, tapi sampai abang RHB 2 orang tuh dah kenal aku! the last final week sebelum aku pergi, hari2 aku bertangga coz duit yang dapat bukan sekali banyak. kadang2 ada 100 euro/200 pounds, kadang2 ada 80 kadang2 datang 50, ha sikit2 gitu. ada sekali tuh sampai 500 Euro dah siap ada, so tu yang jap turun, tunggu depa call. macam aku cakap arituh, aku lock rate yang aku nak, n they call me bila rate tu naik. lagi rendah lagi molek.

masa aku pergi, euro was below 4.3 and nasib aku sangat murah rezeki bila tengok rate CC, it was only 3.98, not even 4 so ko bayangkanlah berapa banyak untung aku dapat bila beli barang kat sana, compare ngan harga kat Malaysia. pounds pulak kita dapat masa kat sana tak banyak macam 4.98, ada masa nya 5. oklah jugak dari dulu pounds was 7! tu mmg sight seeing lah jawabnya no shopping segala.

IMG_7388

the first day we were in Paris, kan shopping kena take over dulu, ok nanti Mrs G jangan lupa pi sini yek, ngan sapa tuh Angelic, ngan iskk berderet2 yang nganto email, ha pi sini yek. dalam nih segala brand maknek ado.

IMG_7390

bayangkan kat sini orang ke main ramai, tapi bila Sunday sunyi lengang! aterr mall kat Paris tutup hari Ahad.

IMG_7406

waiting for the item …

IMG_7426

pas dah beli 3 benda, target to go to LV boutique dalam Galleries La Fayette, mak oh makkkkkkkkkk, q panjangnya! didnt get anything of LC dari Paris, but aku borong kat Harrods, London, in total was 7. 1 ajer untuk saya. 6 lagi for ole2. FYI, aku tak de amik order sapa2 pun datang sini, i only searched for what yang Datin Sri mintak carikkan, tapi hers satu hapa tak jumpa, demand betul Datin Sri nak yang tu tu tu jugak, nan ado jual kat sini model ko tu yang…

macamana aku sibuk nak amik order, i m not a businesswoman yang pikir jual hbag online gitu2 cam orang buat, lagi satu nak mengusung barang orang, hai tekak aku pun tak sempurna lagik. untuk kawan2 je boleh, kalo bukan kawan, no way lah.

IMG_7452

penuh ngan orang dari negara China, Korea and orang Jepun,  omputih ado ke? nan adoooooonya aku nampak dalam yang beratur tuh. Sirman joined the q, for over 40minutes! sambil sirman beratur aku melilau dalam tuh tengok pusing2 sana sini, banyak giler brands yang korang suke ada dalam tuh…sangat banyakkkkk! and mata sangatttttttt rambang. ada sale gak pun yek, but of cos lah LV mano ada sale.

yang takde sale tu lah yang q panjang…

kalau setakat ko nak survey, not sure to buy or not, tak yah lah ko join sesama beratur tuh. siksa kak oi, penat nak beratur menunggu. tu pasal part of my project kat kl dulu pi survey apa2 puas2 kat KLCC, luckily i work in KLCC gak. sebabnya kalau takat nak tengok belek hishh mmg takde le hai teman nak masuk sini.

IMG_7459

sorang SA dedicated utk per customer, diorg siap ada SA yang pandai cakap mandarin/hokkien, coz ramai yang datang dari negara sana kan. thing is kat butik LaFayette ni banyak stock dah abihhhhhhhhh, i asked for 4 items, only 1 je yang available.

IMG_2196

haahah sirman pun dah kena pegang booklet berharga aku tuh merata2….my BIL said he is officially graduate for the ‘contents’ of that booklet!

IMG_7392

kak Ann!  bow bag oren ko kak!

IMG_7357

ini petrol station Paris, caya tak ? caya lah cayalah! simple giler petrol station diorg. macam bus stop pun ado. kalo kita kat Malaysia ha ko, lagi besar lagi afdal, and keter bersepah2 kan..

so that s all, behind the scene from part of our project in Paris. Amboi hangpa, refresh RM siang malam setiap minutes ek, sah nak tengok the protected entry kan…

should i?

should i?

should i?

ehhehehehhe… wink :)

Comment: 23