Short or Long trip?

IMG02679-20100913-1332

gah tak ke main ramai celebrities amik gambo kat kedai gambo passport nih. location di Pusat Bandar Damansara. Kalau dak aku buat kat tempat lain jer…but coz kita ada issue lain mai sini lah…masyallah manusiaaaaaaaaa ke main ramainyaaaa! ingatkan datang masa cuti raya orang tak heran, but penuh kooo.

dalam ramai2 tuh kan, semua artist dan mereka yang dikenali termasuk si roslin hashim tu lah wpun dia bukan pelakon penyanyi tapi sebab gf tua dia adalah pengarah filem yang bercontroversi, so muka dia pun terpalit sama, lagipun dia kan pemain badminton kita. Muka Kak Pah eii lainnya koooooooooo…. Muka Nabila anak Amy Search very the sweet macam budak2 jer, Datin Nina Juren bertudung…Rina Khan too.

IMG02678-20100913-1327

serasa aku KIPPAS nih ada kat Damansara je kot…lain branch dont think ada lah. but i m not sure yek. kita naik atas lah jugak kat 1st Floor, ingat malas nak pakai KIPPAS but nengok kat q beratur atas lagi hebat manusianya sampai nak duduk tak de tempat, rasa panas jer ado, ater orang dah ramai sangat, tak ke berkuap ko duduk dalam tuh. lari balik turun bawah, buat sendiri kat kiosk KIPPAS nih lagi senang…

IMG02681-20100913-1336

tapi dengan syarat ko ada semua particulars ni yek, btw KIPPAS ni untuk renew passport sahaja ya:

ko ada siap2 sudah passport photos, sekeping je cukup. ok ni melampo kalo pi renew passport, gambo passport tak ngamik.

1 photocopy of Mycard ko…original pun nak jugak yek. kalo ko pakai yang temporary Mycard, ye mintak mahap, sila pergi beratur kat tingkat 1.

Passport lama wajib ada yek. passport yg berchip sahaja ya.

Duit cash, 2 tahun = RM100 / 5 tahun for RM300. baru or renew sama jer harga.

knowing me yang pemalas nak berulang buat benda gini, alangkan driving license aku pun 5 tahun aku buat, inikan pulak passport, harus aku amik the maximum 5 years terus. I m renewing ek, dan ini adalah kali ke 3, or ke 4 aku mengrenew semenjak aku berterbangan ke luar negara.

IMG00422

sambil beratur tu ya rabbi panas betul bahang, lari masuk dalam dapat duduk, tepi kiri aku tu ada kipas, lega sket. baik punya akak Imegrisen nih bagi duduk situ…sedap betul, berangin2 badan…. and pastuh Sirman dok bising suh berdiri ukur tinggi…

wah…tinggi ai boleh naik ke?

muahahahahhaha

IMG00424 (2)

oklah aku ni cute jer taklah setinggi engko, but tinggi tak semestinya ko bagus **sentap nih orang mesti nak balik modal kutuk kerendahanku** janji secomel2 ai, ai ada ni, ai ada tu yang pentingggggggg, janji oi oi ni kuasa Allah ok.

yang penting gak aku lagi tinggi dari Audrey and Sheila Majid. hehhehehehe

i cannot tell u lah, sapa follow my twitter u know my height lah kan…

IMG02685-20100913-1406

Few hours later, my passport pun sudah siap….

can go fly fly

shop shop

sightseeing amik2 gambar

ehehhehehehe……

tak yah kecoh2 lah kita nak pi memana, aku pi mana2 tak heboh nak cakap kat orang. unless yang HK taun lepas kena shoutkan coz arahan penaja and nuffnang. wa nya pangai, dah sampai sana, happy2 baru wa shoutkan. busuk2 tetiba aku dah pergi, pastuh tetiba jugak aku dah balik baru tetiba kuor blog….like my Europe trip, Jakarta lagi hebat, langsung aku senyap in blog entry macam biasa jer gitu…rerupanya :)

kalau aku cakap aku pi mana kang, korang kata show off, tapi yang pi seberang tambak ke singapore pun heboh sekapal, siap bercanang2 buat 8 entries…oi aku ada passport, aku leh pi spore. ok upgrade lagi, aku boleh pi hatyai…. aku dah leh pi Batam!

Rehat jap yek from the raya stories, i shall continue it very soon….

Comment: 11