RM was in Medan, Indonesia :)

image

so sapa rasa boleh claim hadiah from RM? sorrylah those yang takde twitter, aku shout sharing soalan contest nih pun via twitter gak. tapi hehehehehhe…banyak gila yang jawab aku pi spore lah, jakarta lah. ada sorang tu siap jawab aku pi London wohaiiiiiiiiii…..pi london 3 hari mana cukup. honestly sampai satu jam aku tanya tu pun takde sapa yang betul menjawab.

hiks….

takper…lain kali kita contest lagi.

IMG_5824

surpriseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!! dari Medan..eh Medan hapanya. dah sampai balik kl landed safely dah pun heehehehee…. :)

i was on 3 days getaway, lepak Medan lor. panjangggggggggg citernya. tapi hehehehee….kan aku janji last week nak bagi surprises of entries kan, ha gini le gomannya. banyak gambar banyak citer. coz we went to Medan. Why Medan? everybody knows aku gilakan Jakarta. lagi suka dok Jakarta dari Bandung. tapi again why Medan…?

gambar atas nih waktu nak check in, pegang laptop yang aku on kan supaya berry aku bernyawa batterynya, charging from lappy. dah nazak worr..die die kang plak battery tuh. mmglah vacation tapi kojo jalan gak!

cut the story short, aku bawak my parents yang specially my Abah teringin sangat nak pi Medan. alang2 gitu, aku bawak sekali my mom lah kan, takkan abah aku sorang jer. pastuh aku bawak sekali mak mertua aku. and aku angkut sekali my sister + her husband and kid. and of cos lah the Red Family too.

Total up 10 orang dalam trip ke Medan kali nih. It s a very short vacation, as long as my parents happy….ikut aku nak pi Jakarta jer, but bila kenang2 sian Abah aku, dia dah sebut nak sangat pi Medan, apalah sangat ngan cuti and ringgit yang ada, takpe kita bawak ke Medan. Sib baik bukan London ke Paris ke hahahaha….

IMG_5888

Bila aku terbang?

hiksss…

last friday morning, alah waktu aku tweet pagi buta ‘saw zahid and edlin AF’

itu sume di KLIA lor. pagi kol 5 dah bangun koo, blom kol 7 pagi dah sampai KLIA. ….aku tengok je twitter. nak update idak nak update idak. oh aku memang pantanggggggggg betul kalau citer pasal holiday trip aku di RM sebelum aku selamat sampai pulang, coz ada stalker kang yang dok tunggu aku kat teret teret tuttttt! uhuk terbatuk2! lesson learnt :)

but actually kan, aku update tau twitter aku atas apa saja kejadian yang berlaku di Medan. macam contoh tweets aku ‘cek bomb?‘ hah tu pasal masuk mall or masuk je hotel, depa check our van kot2 ada bomb. pastuh aku tweet ‘lamanyaaaa kira’ coz depa dok kira makanan yang kitorg makan kat Garuda Restaurant. pastuh kuor lagi tweet ‘malam ni makan nasi goreng’ hah memang pun ngah makan kat Es Teler. sedap giler ko nasi goreng dia.

IMG_6554

so so…nanti aku cite panjanggggggggggg al kebana, kerna itulah korang tak nampak aku kat mana2 event for the last 3 days. terpaksa turned down sume offer, semua event, invite tak dpt nak hadhir. as usual, Nuffnang jer yang tau mana hala tujuku hehehehehe. Trip Medan nih dah confirmed sejak July lagi. sejak aku balik dari Europe sejak tu lah abah aku dah sebut2.

so sebagai seorang anak yang nampak rock ganas kapak dan apa sajalah korang nak kata, when comes to my parents, aku lah anak terbaik depa hahahahaha! terus aku macam tak leh tidur, tak senang hati and terus aja aku book Medan trip, 10 air tix, 5 star hotel in Medan and everything kita cover lah.

tapi trip kali nih hehehe…Nothing for me, takde pun aku soping barang2 aku macam nak rak.

but i got 3 sets of langsir baruuuuuuuu for my house hahahahhaha siap tempah and beli merah merah youuu lagik! Puas hati yey!! baju kain ela for raya pun ai tell u….2,3 kali raya cukup tuh!

Comment: 29