RM6 penjimatan tauladan!

IMG00004-20110324-1839

 

RD is away again…

cubaan kawan2 utk menakutkan aku dengan cerita “Misteri Malam Tanpa Suami” adalah gagal. hahahaha coz aku pun tidur ke main lena berkapit dek anak2. Sekatil ler kita dah bapaknya takde, dedua anak dalam kendonganku. Kebetulan aku dapat balik on time hari tuh and terus amik Abang bawak pi barber gunting rambut.

Geram aku, few days b4 Langkawi trip, Sirman pi potong rambut dia tapi tak nak dipotongkan rambut abang, padahal anaknya tu ikut sama meneman. Katanya  masih pendek, aku tau le rambut budak tu dah panjang. eiii…so hari2 aku berzikir, tak jugak dibawak. hah ko masa Sirman outstation, aku angkut si Abang.

Bapak ko tak leh buat, meh mak ko yang buatkan. sokmo pun macam tu hiksss

Siap aku pi uruskan postal utk barang2 dari Shop@RM, tak sempat aku blogkanlah, aku twitkan jer dah menderu orang beli. sold out ordy semua skincare tuh. Sempat jugak beli barang2 kat pet shop for my kitties.

Balik pada Abang nih, aku malas betul nak bawak ke mamak, since saloon aku sokmo pergi tu takde customers, aku ajak ler dia masuk dalam, dia tak nak kooooooooo! dia tak nak rambutnya dipotong di saloon tuh. mana2 saloon pun tak nak. dia nak rambutnya dipotong dek kedai rambut india tu jugak.

mummy and gegirl je, orang pompuan je yang potong rambut kat saloon ni lah mummy. daddy pun tak pernah potong kat sini, abang nak potong kat tempat biasa tu jer. ni tempat mahal orang pompuan je potong sini.

wah ko! ahhahahaha!

so aku pusing le keter pi sebelah Papa Rich, situ ada barber yang lagi better dari depan QB. RM6 jer…belanjawan berhemah si anak untuk rambutnya.

:)

Comment: 27