YourSingapore is MySingapore!

IMG_1746

Kalau bercakap pasal tempat-tempat shopping, saya lebih prefer di Singapore. Itupun kalau wang poketku dan masa mengizinkan la. Maybe sebab fashions kat sana lebih up to date or lebih stylo, and even the latest bleeding gadgets pun akan sampai Singapore dulu. Dan juga kalo diconvertkan ke ringgit malaysia, certain items juga lebih murah berbanding dengan di KL ni.

Bila ek last pergi sana? Two years ago kot. Ohh masa Nuffnang Award dulu tu, the itinerary pun all was already scheduled by Nuffnang, so agak terbatas sket masa kalau nak buat errands lain.

So tahun ni saya bercadang nak visit Singapore yeyyyy. As usual saya kalo nak pi travel, awal-awal lagi saya dah buat itinerary semua. Nak pergi mana, nak buat apa, nak makan kat mana, nak naik apa, everythinglah. Macam pergi Europe dulu tu, siap binding bagai hiks :)

IMG_1756

Kalau dulu bila nak travel ke sesuatu tempat, kena google sana sini, tanya kawan-kawan, nak carik info pasal tempat tu then semua tu kita compilekan & masukkan dalam doc, banyak masa dan tenaga habis!

BUT this time, saya diperkenalkan dengan YourSingapore.com iaitu one stop info center for your visit to Singapore! Disamping berbagai info, tentang events, attractions, places, food etc about Singapore kat site ni, yang palinggggg saya LIKE ialah kita boleh plan our trip dan terus jadikan kita punya itinerary from the day u arrive sampailah the last day our trip.

 


Dengan hanya browse apa yg kita nak buat, tempat mana yang kita nak pergi dan apa yang kita nak makan, once jumpa apa yang dihajati, dengan click of a single button terus kita add ke itinerary kita. Kira macam online shopping, tapi ni instead of shopping cart, kita add ke Your Singapore Guide’s List. Senang sungguh! Siap boleh facebook share and print out lagi. So convenience!

Nak tengok apa itinerary saya untuk my next 3 days visit to Singapore ni?

 

 

Ohh btw, Red Family akan pergi untuk trip ni. So as a parent, sebelum hajat kita sendiri dipenuhi, kena la dahulukan tekak anak-anak kita, betul dok? Kang depa dok non-stop berzikir pulak kat telinga kita ni.

So on the 1st day:

Universal Studio la apa lagi. Selain the kids having fun and for sure tak ingat nak balik, mak bapak depa pun sama la juga terjebak bersuka ria. Tip yang aku dapat, kalau pergi theme park macam ni, you have to spend the entire day dok dalam tu. Baru worth it.

Then at night lepas habis layan Universal Studio, we all akan pergi dinner kat Warung M. Nasir. ha dont play-play ya, ada warung M. Nasir kat sini ya.

Lepas dah kenyang dinner, mak diaorang ni pulak tak kenyang shopping lagi kan. Since dah malam sempat la jugak aku mengukur barang 1 or 2 malls ye dak. Maybe Wisma Atria & Orchard Central ni dulu.

 

On the 2nd day, seperti biasa tekak anak-anak dulu diutamakan. Kali ni kita layan Resort World Sentosa pulak. ha enjoy la korang Abang & Gegirl puas-puas. ohh btw, nampak Show button tu? By click kat situ, kita boleh tengok all the details pasal tempat tu, alamat dia, operation hours dia, entrance fee dia even map nak ke sana pun ada sekali. Very the one stop info :)

Bila anak-anak dah puas enjoy, kompem masing-masing penat+kelaparan. Let’s head to Halia for dinner. They have all kind of cuisine dari western ke eastern.

So aku rasa lepas dinner sempat lagi pergi melabur barang sedollar dua kat mall-mall yang sedia menunggu kedatangan aku ni hiks :) Kali ni kita panjat Ngee Ann City and ION Orchard pulak. Kalo ade berkenan molek sungguh la dok…

 

Anak-anak dah dapat enjoy puas lenjan the theme parks, mak pulak dah dapat shopping, bapaknya dapat apa? Sian dia.

So on the 3rd day… jeng jeng jeng dia nak layan Singapore F1 night racing. Ok let the boys layan the race. The girls tak kuasa nak memekakkan telinga dengan bunyi enjin bingit F1 tu! So we split la.

We the girls apa lagi, we gonna do what we love to do! Shopping laa… kali ni all the way from beginning till the end of Orchard Road tu aku akan ukur. Apa lagi yang tinggal, ha Paragon, Mandarin Gallery, The Heeren and Plaza Singapura kompem semua aku panjat hiks.

Baru puas hati!

Waa syok la kali ni punya itinerary, semua orang kita cover. Anak beranak semua enjoy. Maknya lagi triple enjoy dapat heavenly shopping.

IMG_1767

YourSingapore is OurSingapore

IMG_1758

Tapi next time nak plan dengan YourSingapore pergi romance-romance berdua-duaan pulak lah :)

Like the Facebook of YourSingapore!

Comment: 40