Mom’s Day!

camne mother’s day korang? oh me ahhahaa….!

pagi sunday tuh akhirnya dapat gak mengada2 breakfast on the bed, McD lagik! pastuh sirman sambung balik tidur, ater dah kuor pagi beli McD kan… wa melengkar buat kerja ngan budak2, cukup time suh Gegirl zikir kat telinga bapaknya suh bangun and chow kita pergi Kelana Jaya. Restaurant nih Sirman dah penah makan ngan team dia, so dia dok puji sakanlah ajak lunch kat sini.

Chinese Muslim Restaurant Dong Yi Shun nih diorang makan sodap. tapi tekak haku kuranglah.

IMG_2480

Gegirl napa?

Gegirl mabuk car lah mummy

hahahaha…mana le dpt word mabuk tuh.

Dengar abang cakap, peninglah pala Gegirl naik kereta tadi…

denyut2 le maknya picit palonya, katanya mabuk darat kan :)

Menu kita amik, siakap steam, udang masak butter and ayam masak cili kering. takdak kuah kor…tau le kan chinese style masok kuah takde so mbe pasal tu lah yang aku kureng sket. tak berapa kick to my tekak but depa 3 makan ngap ngap jer.

IMG_2460

a nite before, budak2 dah siap bagi hadiah awal. sungguh2 betul diorg nih. ok ada citernya. masa bapaknya kat Bangkok, aku tinggalkan webcam and depa borak2 ngan bapak depa, aku buat keje kat dapur. rupanya masa tuh Gegirl mintak 5 inggit dari bapaknya, nak beli card and bunga untuk maknya mother’s day.

so bapaknya kata boleh amik daru duit tabung dia. ooo ada plan belakang depa nih.

The next day, on Friday Gegirl pi sekolah agama beli 2 bunga plastik tuh, ada le makcik kat sek agama anak aku tu jual kad ngan bunga. tapi dia tak cukup duit, dia beli bunga 2 coz satu for abangnya, on behalflah kan. Depa dah pakat 2 beradik, abangnya tak pat nak beli coz ada xtra class kat NK, so adiknya tolong belikan.

ok settled tuh, kad takde pulak. The Sabtunya, abang tak sihat, so depa skipped tuition class and Sirman bawak Gegirl pi Jusco, beli groceries stuff. I dok umah jadi Queen teman abang.

N kat situlah dia beli cards, for her and for her abangnya gak….bayau dek bapaknyalah :)

IMG_2467

n Burberry perfume + lotion set, of coslah bapak depa bayaukan. depa sorok ni kat satu port, aku terjumpalah pulak, hahaha betullah mak mak kan, manjang je tau kat mana anak2 nak sorok gini. so that nite kita hugs and kiss and tu pun Gegirl nak jugak beli lagi kad mom’s day kat sek agamanya. Aku cakap tak yah ler, cukup ler dedua kad ni hah, tak yah kad pun tak n gaper tapi diorg nih dah dari tadika dari kekecik diajar mother’s day kat sekolahnya kan, bapaknya pun ngajar gak so tu yg tak yah disuruh2 diorg nak jugak belikan….

she beli jugak card tuh on Monday but simpan so can be used for her mom’s bday pulak katanya kan….

gegirl gegirl…

IMG_2477

Red Family on Mother’s Day….

oh on the card, Gegirl panggil herself as Kakak :)

Comment: 37