Tragedi Telur Mata Kerbau…

ok ok citer pregnant.

hehehehe….sebenarnya aku citer yg light2 je lah, camne aku terjelepok melepek tu tak yah details sangatlah. my check up pun ok sume ok insyallah cuma yang tak ok jer, i ve been having very bad mabuk. kira anak no 3 nya pregnancy nih, hebat giler aku kena hentam dek penangan lalok pening lalat sumer ada. like my Prof said it s all in your mind. manyaklah ko prof, cer ko yang bawak perut nih….

anw, citer yang aku nak share nih pasal makan2 waktu pregnant. Nak kata mengidam pun tak tau lah. but hari2 aku akan bbm sirman, or bgtau maid aku, apa tekak aku nak makan. First few weeks, i cannot telan nasi at all. Segala macam jenis nasi maid aku buat pun aku tak lalu tekak.

dok pelahap buah jer buat ganti breakfast. Lunch pun kadang2 boleh makan nasi, but after all terus tak terlalu dek tekak.

jadi satu hari weekend tuh…if u read my twitter, aku ada cakap aku nak makan tomyam putih seafood, daging paprik, tak nak wet, nak kering. and telur mata kerbau, nak kuning tu cair. My BBM message to Sirman pun gitu gak, very the clear.

pastuh dia pergi beli, cos aku tak nak yg ready made, nak yang dari kedai, siap hidang2 lagi, so dia tau lah kan nampak isi lauk pauk yg dia beli tuh.

after an hour dia dah hidang baru aku bangun dari katil, dok nak bangun makan pun terjelepok payah tol….sekali bukak tudung saji…

ini bukan telur cairrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

orang dah cakap orang nak telur cairrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

maka menangislah puteri makyong di situ gak, bagai mak batu belah batu bertangkup, yang tak dapat telur mata kuningnya. Menangis meraung2 ok!

suaminya pun berkata ‘dia bungkus, so ai tak tengok isi dalamnya’

habis tu, tak nampak ke masa hidang tuh takdak kuning cairnya, ingat mak yong tu tak sentap ke?? ni bukan 1st, ni dah 3rd, lupa ke sejarah pregnancy yang lain??? Dia ingat aku leh tukar fikiran kot masa dah past 1 hour, mana ler tau tak kisah kuning tu tak cair.

Terus Sirman pakai suor panjang, salin baju, lari pi kedai jai…

but by that time, aku dah merajukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!

dia balik ngan 2 ketul telur mata kerbau yang kuningnya cair.

tapi aku dah sentappppppp kan!

bila dia dah tidur, baru aku bukak tudung saji, makan buat rasa2 jer….sebab dah malam sangat and selera takde.

alasannya semua yg dia order tu, dah berbungkus so dia tak check. eiiii

…that s the story :)

ada jugak one time aku mintak burger ayam, nak ada telur ngan ayam. and mayonis and cili sos jer. bila dia pergi beli, ok balik tu sumer ada, tapi ada pulak letak pak aji dalamnya. satu bite je terus aku muntah tak makan! Cerita ni untuk recent incidents, meaning for this 3rd pregnancy…

hahhaha oh well, harap2 nih bukan sampai ke hujung pregnancy lah. kalau tidak, masaklah ko Sirman. bukan dia jer, satu rumah pun dapat tempias, mana ngan aku punya naik hantu lagik, moody teruk tol.

Gambar preggy, ada…. harap bersabar :)

Comment: 43