Bondi Beach!

IMG_3734

Bondi is pronounced as Bon-dai.

ni pun kita pusing Sydney dulu, coz terlepas 15min HOHO yang direct ke Bondi Beach. so kita amik yang dari stop lain, alah pusing2 sama je HOHOnya….sampai je Bondi, turun2 terus lari ke McDonalds.

masuk situ makan sket, anak2 melapau padahal baru je an hour b4 makan nasi kat Laksa Hall di QVB. sejukkan, anak2 aku makan banyak kat sini, suka gak aku tengok diorg makan , specially abang yang hardest nak makan nasi. bertambah2 bila kat Aus makan nasi nih.

IMG_4785

tak lama kat sini, coz sejukkkkkkkkkkkkkkkkkk sangat and windy lagipun orang kata kalau datang masa summer, manusia melekat ke main ramai. tapi sebab winter, takde le orang kat Bondi beach nih…

IMG_4779

ya laut…sedapnya kalau dapat mandi. bukan aku ler…anak2 aku tu hah…

IMG_4781

syokkkkkkkkkkkkk dok sini. tapi tak tahanlah sejuk benau

IMG_4787

kitorg spending pusing2 town Bondi je, tengok apa jual. dapatlah Gegirl punya swimming suit baru kat sini and boot merah aku kat sini jugak!

IMG_4790

lawanyaaaaaaaaaaaaaaaaa pantai nih. kosong kan!

so bayangkan kat sini manusia bila summer, melekat ke main ramai, sampai member aku yang datang last season terkejut tengok bottomless and topless kau! selamba kodokkkkkkkkkkkkk jer bogel hish.

IMG_4795

mural dia pun creative jer…..

IMG_4797

gambar nampak jauh coz aku tak suka pakai zoom…letak je atas pagar tepi laut nih

IMG_4799

hoyehhhhhhhhh! ni kalau dah pakai glove nih mmg tak menahan sejuk le ye dok

IMG_4801

Daddy, kenapa dia shame shame nih?

IMG_3741

cantik….so pretty kan!

IMG_4804

Gegirl nak tutup jugak, shame shamelah tak malunyaaaaa!!!

IMG_4805

ni pun Gegirl dah tutup jugak Mummy!!

IMG_3753

tapi mamat ni memang kental kuatlah.

winter sejuk ya halam nih dia boleh nak pi main surfboarding. muahahhaha!

abang and gegirl siap tanya ‘dia tak sejuk ke?’

IMG_4825

ngehhh :)

IMG_3756

abang dan binatang ternakan di dunia ni memang tak leh nak dipisahkanlah…

IMG_3765

nothing best nak shopping kat sini. oklah actually aku shopping boot kat kedai sini coz kitorg dah kesejukan nakkan warm so nakkan tu yang masuk kedai kasut and opss….terberkenan pulak ngan boots merahnya.

IMG_3799

dalam HOHO anak omputih nih, sukaaaaaa main ngan Abang and Gegirl. but abang macho macam tak nak tunjuk main ngan baby, Gegirl melayan ke main ngekeh2 baby ni gelak…

Sepanjang balik from the Bondi Beach lawa betul pemandangan. aku suka tengok rumah2 orang Australia, wpun kecik besau pun bersihnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Tapi tingkap memasing tak pernah bukak, yelah dah winter kan, gila nak bukak tapi langsir pun bertutup, so tak nampak langsung isi dalamnya.

Sirman dok leka amik gambar scenery, aku memang asyik tengok je rumah depa. halahai, kalaulah dapat satu umah macam gitu kat kolumpo :)

IMG_3793

hahaha last kopek. tak tahan. sampai dah bukak hood jacket tuh….

IMG_4831

Mummy, kakak sejuk, jomlah duduk bawah.

Mummy lagi sejukkkkkkkkk

abang pun sama tak tahan dok atas, baik dok bawah ngehh.

This is our 2nd day of the HOHO, ada lagi 1 hari kita boleh habiskan our HOHO coz kita kan amik 48hours.The third day of our HOHO 48hours is also our lasy day in Sydney. Merata berjalan satu hari siangnya, we need to come back to KL via MH140 to KL.

Comment: 21