Sikat Hikmat!

IMG00895-20110701-2050

buruk ek?

kalau korang sure dah buruk gini mesti baling kasi tong sampahkan? tak? ceh tipulah! coz aku mesti antara yang akan buang hahahah! ok ni sikat hikmat mak ajah aku.

Sikat ni, usianya dah sama usia ngan aku. 36 tahun! mbe moreeeeeeeee!!

lama gila kan?

sikat nilah buat bantai, kalo gaduh adik beradik main baling sikat ni jugak.

kalau nak garuk gatal belakang badan, pakai sikat ni ler jugak.

kalau gatal buat menggaruk kulit jugak. ahhahahaha!

Dasyatlah. Kalau sikat ni hilang, memang menggagau le mak aku mencarik. Dulu abang selamba je amik sikat nih buat garuk badan dia. hampehs….masa abang kekecik dulu ler. Masa makpak aku look after my son dulu.

Sikat ni memang duluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu gunanya untuk sikat di rambut, tapi penyudahnya bukan untuk sikat rambut, tapi untuk menggaruk.

Aku tengok sikat nih….Ayo ada lagi sikat mak nih!

Ko ingat tak masa kekecik kita dulu, sapa degil buat nakal, bersepai sikat ni kena kat badan ahhahaha! Tu adik beradik aku yang the boys tu ler tuh yang menakal tak hingat.

Orang dedulu beli barang, memang cam makpak aku, pakai lamaaaaaaaaaaaaaa berpuluh tahun. Hebat hebat. Mak aku cakap, dalam dunia nih, zaman skang nih meman takkan jumpa sikat yang paling sedap ni tau. Betul, orang2 tua aku memang valuekan barang2 yang depa collect dan beli, tak cam anaknya.

Masih baru lagi dah….main lanting-lanting :)

Comment: 18