Memory

Eh Sweet 17!!

IMG01224-20111008-1414

a/s/l?

Comment: 48

Sikat Hikmat!

IMG00895-20110701-2050

buruk ek?

kalau korang sure dah buruk gini mesti baling kasi tong sampahkan? tak? ceh tipulah! coz aku mesti antara yang akan buang hahahah! ok ni sikat hikmat mak ajah aku.

Sikat ni, usianya dah sama usia ngan aku. 36 tahun! mbe moreeeeeeeee!!

lama gila kan?

sikat nilah buat bantai, kalo gaduh adik beradik main baling sikat ni jugak.

kalau nak garuk gatal belakang badan, pakai sikat ni ler jugak.

kalau gatal buat menggaruk kulit jugak. ahhahahaha!

Dasyatlah. Kalau sikat ni hilang, memang menggagau le mak aku mencarik. Dulu abang selamba je amik sikat nih buat garuk badan dia. hampehs….masa abang kekecik dulu ler. Masa makpak aku look after my son dulu.

Sikat ni memang duluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu gunanya untuk sikat di rambut, tapi penyudahnya bukan untuk sikat rambut, tapi untuk menggaruk.

Aku tengok sikat nih….Ayo ada lagi sikat mak nih!

Ko ingat tak masa kekecik kita dulu, sapa degil buat nakal, bersepai sikat ni kena kat badan ahhahaha! Tu adik beradik aku yang the boys tu ler tuh yang menakal tak hingat.

Orang dedulu beli barang, memang cam makpak aku, pakai lamaaaaaaaaaaaaaa berpuluh tahun. Hebat hebat. Mak aku cakap, dalam dunia nih, zaman skang nih meman takkan jumpa sikat yang paling sedap ni tau. Betul, orang2 tua aku memang valuekan barang2 yang depa collect dan beli, tak cam anaknya.

Masih baru lagi dah….main lanting-lanting :)

Comment: 18

Zaman memuda…

Year:  1997

Scene 1

Hi dah lama kerja sini?

baru setahun 2, you staff baru?

Ha ah… comellah CUNlah awak nih (haktuih bila aku nak tulis nih hahahahah, tapi itulah ayat dia, RD suh betulkan, he used the word CUN not comei. ceiii! )

Scene 2

Nak pergi buka puasa? Nak naik motor ngan saya tak?

Tak per, saya naik teksi yer

Tulah tak nak naik motor ngan saya, kan dah lambat datang buka puasa

Scene 3

Awak pandai main chess?

Bolehlah

Dang! gila awek ni first time lawan chess ngan aku dia menang!! malu maluuuu….


****

IMG_8751

ok dah cecukup ler nih

antara dialogs watak2 utama dalam RM nih. muahahahha

geli aku nak buat cerita panjang, so not me ler aku nak buat citer gini. bayangkan kat 6 tahun blogging, sampai satu kisahpun aku tak pernah reveal mana kita org jumpa camne bercinta bagai etcs. Aku pemalaslah nak type cite2 macam nih….

taaaa :beurk:

bakal disambung, tapi tak tau ler bila tahun yek hahahahahha

Comment: 57

Ohai kenangan….

berry 204

saya paham masalah mereka yang datang dari keluarga berpendapatan rendah…dulu aku lagiiiiiiiiiiiiiiiii susahhhhhhhhhhhhhh!  tapi yang ni nampak bahaya pun yer. aku tak tau polisi naik motor camner, tapi bukankah kalau umur 16/17 taun baru lesen L? or if lah katanya pun dia ada P bukankah lam 2 tahun sebabnya yg bawak motor tu kan pakai baju sekolah, pastu 2 adiknya pun dak sekolah gak.? ok takper…not my issue on that…

cuma si pembawa motor tuh, sungguh2lah menunaikan tanggungjawabnya sebagai seorang kakak, abih sekolah terus amik 2 orang adiknya naik motor gak untuk pulang. entah2 balik rumah dia jugaklah yang menyiapkan makan tengahari depa tu nanti.

kuat tanggungjawab budak tuh kan…

akak aku dulu kalo pi sekolah ke mana ke dia nak berjalan, siap bagi list 18 ribu benda yang aku kena buat kat umah. huh….ok x leh nak citer lelebih kang akak aku melenting plak, udahlah dia tu rajin bacam RM nih.

berry 205

back to cite naik motor, last time my primary school aws in SK Jalan Pasar (1). my bro is the boys school next to me. so abah will fetch and send us setiap hari. we are so famous by: datang lambat, and also pulang palinggggggg lambat. if the class finishes at 6pm, abah will reach at 7pm. if school starts at 745am, we will reach only at 8am.

everyday!!

dah tak tau nak letak muka mana dok asik datang lambat hari2. abah aku keje ngan gomen lah dulu, pas dah siapkan kejer baru dia kejar2 anto anak2 nya pi sekolah. so me and my Alang sekolah jauh dari rumah, and kami naik Vespa Abah. kaler gold u! skang abah dah kalerkan Vespanya to red colour. till now ada lagik x nak jual, harta sepanjang hayat.

dok tetengah between Abah and Alang, aku ada chance untuk tidur. hahahahahah! kadang2 bila tidur tuh tangan aku terlepas le dari pegang pinggang abah aku, so badan jadi berat ke belakang and landing kat muka badan Alang aku. tetiba je aku rasa kena cubit. hantu tol abang aku tuh. dia bengang aku dapat tidur, so cara dia nak kejutkan dia cubitnya peha ke pinggang aku. udahlah mamat tu kena menahan badan dari terjatuh…

anw for 6 yrs kat SK JalanPasar (1) terus masuk sek menengah yang jalan kaki je dari rumah. Ayin my little bro yang sempat setaun satu skul ngan aku (at dat time i was standard 6) dipindahkan ke a new school near by our house. cite naik motor ni pastu bersmbung bila aku kenal Sirman. aritu gua dah citer sket2 kan pasal memory with him, ada banyak lagi sejarah,yang aku accident tercampak naik motor ngan sirman pun ado gak.

lain taun aaa

gua malas aa nak sambung cite2 cintan cintut nih.  ok chow…selamat weekend korang!

Comment: 16

Si kering ting ting…

IMG21408

pompuan sebelah sirman tu ko tengok ek, dia pakai suor pendek kembang, tp kakinya alahai sian very the cekeding….tak makan ke ko kak? she wasa committe for the Kelab Kucing Malaysia, belakang gambor diorg tuh kucing2 yang pompuan tu jagalah, dia anto gak 2 kucing persian dia masuk contest but mmg takkan menang pun just nak bagi kucing dia explore berkawan ngan kucing luar.

masalahnya kucing2 dia punyalah penakut sampaikan boleh dia dapat anugerah kucing tergarang.

eh kering giler ek, tu lah koran tak caya pompuan tu dulu berat dia 38kg jer…ha ni antara buktinya.

gambo ni terselit kat salah satu cintan card between her n mamat tuh…anak2 tengok ‘eii mummy, so thin, daddy tak bagi mummy makan hek?’ amboi mulut ko bang…very the honest hek!

Comment: 20