Istana Budaya Buka Puasa with MIL’s side

IMG_6282

maternity dress ni beli kat emm em….hah Sydney. pertama kali dipakai sampai terlupa. amik sisi jer lah, amik depan2 kang korang ternganga je plak wui…

IMG_6263

the girls table…. gegirl and her cousins

maid baru aku pun dok sini gak, RD tak mau amik gambar dia.

IMG_6264

the boys table …..

IMG_6266

the adults and the babies table….

IMG_6267

the sesudah berbuka puasa table….

IMG_6286

the kenyang muka’s!

pusing mencarik pusing konar baring sana sini, dapat jugak harga molek buka puasa yang berpatutan untuk dimakan ala reramai specially untuk keluarga besar2 cam kami nih. Ini buka puasa wt my in law’s side…malam tu gak aku kidnap mak mertua aku untuk jadi head kat rumah waktu kami bekerja kena monitor maid baru yang very the selengaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sampai aku dah amukan merah betul ngan yg baru nih. eii! geram betul.

break le kejap pasal cite maid2 nih, nanti dah cool down sket, dah aman sejahtera baru aku ceritakan sejarah mendapatkan yang baru + the agency stories gak.

So anw, aku kuorkan entry ni cepat2 lah, kesian ramai yang tak tau actually berbuka puasa di Cafe Istana Budaya memang best.  Satu harganya murah, kan harga buffet banyak yang membunuh kan, gila betul. kalau bayar utk sorang 2 bolehlah, tapi bantai kena bayar untuk satu batallion, tak ke mencekik.  Anw thanks RD for sponsoring this buka puasa wpun aku sepatutnya amik job nih but coz aku dah sengkek dok bayau maid agency + beli tanah berlots2. jadi pass kat RD lah :)

Pastuh pulak parking senang, orangnya pun taklah ramaiiiiiiiiiiiiiiii sangat. ada lagi 3,4 meja kosong. Biasanya yang makan kat sini kalau lebih 4 orang, coz depa nakkan value lepak2 lepas makan/solat tu kan. Surau pun dalam IB gak.

Cafe Istana Budaya dibuka setiap hari (saya tak dapat promo harga pun, they donno RM at all, just tolong2 jer coz masa twit arituh ramai gila yang tekejut bila IB rupanya ada buka puasa buffet). Lauk traditional melayu ada, eh macam2 lah penuh le meja korang kalau makan nanti tuh….lagipun banyak spread buffet pun bape percent sangatlah perut ko boleh masuk makan ye dak?

so jemputlah ke Istana Budaya Cafe, booking untuk meja nanti: 03 – 4026 5535. Only RM35 for adults buka puasa and kanak2 is RM20 sahaja.

Comment: 28