The Supermak!

IMG01184-20110928-2016

tulah takde maid kan

so buat le sumer kejer. actually aku ada engaged yang par timer datang weekends tuh, memang professional but adakalanya terlepas nak buat booking, so kenalah carik source lain. ok takyah citer tu lah, korang pun tau mana nak carik cleaner2 yg datang buat keje weekend kan.

Then satu malam tuh, unifi aku buat hal, tak leh internet.

Sirman plak takde, pi cover Astro event. anak2 pulak ngah sibuk buat homeworks. huh…nak tengok tv memang tak bernapsu. so aku pi dok le bilik belakang, buat ironing.

sakit badan siottttttttttttttttttttttt!!

duduk buat ironing kan kena tegak. ya rabbi.

 

IMG01186-20110928-2032

Gegirl mengekor jer aku pergi ke mana, sanggup dia buat hworks dia kat lantai nih coz dia nak berkepit ngan adik babynya lam perut ni hah…

sambil2 kita borak…

sambil2 dia temankan aku menggosok baju ler.

yang penting iron baju sekolah ni hah, tu yang sangapnya! tu pun sorang 5 pasang, dah 10 pasang. plus pulak ngan sekolah agamanya, hah dah 20 pasang. pasang tau bukan helaian…

IMG01187-20110928-2035

Penat dia duduk, dia membaring buat keje sekolahnya….aku pulak dah abih mengiron, tak jugak up2 unifi aku nih. hamlau sungguh. so aku tarik kain baju yang dah 5 hari tak berlipat! pun patutnya cleaner yang datang rumah tu buat kerja nih. but aisay, dah alang2, melipat ler ke main banyak.

Lipat tu satu hal, ngan sakit badannya pun, eh aku lawan gak. tu pun tak tegang kain yang aku lipat dek kedudukan badan, mana boleh dah nak duduk menegak bagai….

Lenguh letih penat!

IMG01189-20110928-2216

Habis je budak2 ni buat hworks, pi tidur, biasa diorg yang tolong aku angkat kain2 baju utk letak lam lemari, tapi dah memasing tidur, haiyak…aku pun slow2 ler kedek2 jalan pi angkat semua kain baju kat semua tempat, siap susun lagi. terbongkok2 ok…!

ni masalahnya sebab aku preggy, kalau tidak takper, leh lenjan buat semua.

Abang tu pun banyak dah dia tolong aku buat keje umah, but ada baru2 ni he cakap, dah bolehlah mummy amik maid, abang dah rasa penat pulak buat keje rumah.

hahahaha terus Gegirl menjerit ‘no no nooooooooooooo bibik!!’

bapaknya sound, yelah bukan Gegirl yang buat keje umah, kita 3 yang buat letih tau. Gegirl kemas katil pun senget :)

but malam tu bukan takat ironing, lipat kain baju jer, basuh pinggan mangkuk, sidai baju semua aku buat. Supposedly basuh pinggan and sidai baju tu sirman yang buatkan but dah dia kena pi wakil aku cover event, kenalah aku cover keje umah dia pulak.

N paling latest pulak RD dah tak bagi aku masak. Orang suh bini lagi suh masakkan?

ha tau kenapa?

coz ai tak larat nak basuh pinggan, kuali periuk melambak2 bila you masak. So either makan luar or makan beli, pinggan kurang sket kalau kena basuh pun.

Ye begitulah nasib…hahahahah! so ai cuti masak :)

Comment: 23