PERCUMA Integrasi CloudFlare

 

Berita baik untuk semua pelanggan akaun Shared Hosting ServerFreak, dengan hanya SATU KLIK sahaja menerusi control panel shared hosting cPanel Serverfreak, servis CloudFlare dapat diaktifkan dan ianya PERCUMA kepada semua pelanggan shared hosting mereka! Akulah salah sorang pelanggan depa 🙂

Serverfreak sentiasa mencari kaedah untuk memastikan akses atau loading ke laman web pelanggannya lebih cepat. So baru-baru ini, Serverfreak telah bekerjasama dengan CloudFlare, salah satu servis CDN (Content Delivery Network) yang menjadikan akses laman web lebih cepat , lebih selamat dan lebih pintar.

 

Tapi apa mende lak CloudFlare ni?

Dengan menggunakan CloudFlare, kandungan laman web ataupun blog korang akan diagihkan kepada proksi server di seluruh dunia, so apabila readers melawat laman web/blog korang, CloudFlare akan mengagihkan data tersebut menggunakan proksi yang paling hampir dengan readers. Secara tak langsung, readers akan mendapati loading atau akses ke laman web korang lebih cepat berbanding biasa.

Selain CloudFlare menjadikan akses atau loading laman web korang lebih cepat, juga pada masa yang sama dapat menjimatkan bandwith dan melindungi blog dari serangan hacker ataupun spammers.

Dan sempena kerjasama Serverfreak & CloudFlare, Serverfreak kini menawarkan 30% diskaun untuk cPanel Shared Hosting untuk pakej Deluxe, Elite, Platinum & Gold.

Tapi jangan lupa masukkan Kod Promosi CF30off masa order tu nanti ya. Oh ya promosi ini hanya sah sehingga 4th November 2011 dan untuk info lanjut boleh email sales@web-hosting.net.my

Comment: 7