ServerFreak

. STORE domain – RM38 jer!!!

TAHUKAH ANDA BAHAWA SERVERFREAK HAS BEEN REDMUMMY.COM ‘S SERVER SINCE……….
HA BAPE BANYAK TAHUN YEK
over 9-10 years? 
begitulah hebatnya ukhwah kami, so same goes to you.
nak service bagus yang 24/7 sentiasa menjamin domain korang, get it from the Serverfreak!
serverfreak
Hurry Up! This is your chance to make your online business VISIBLE!
Perfect for sending customers to specific products or section of your store.
Choose www.YourProduct.store over www.brandname/category/product
  Get YourName.store before it’s gone.Order Now!!

Terms & Conditions of “Exclusively for Online Presence” (the “Promotion”)

1. The Promotion will run from 20th May 2018, 00:00:01 until 30th June 2018, 23:59:59 (GMT +0800) (“Term”)
2. The Promotion is only applicable for extensions (.store) only.
3. The Promotion is only valid for new registration only.
4. The Promotion is not applicable for domain renewal, domain transfer and registration of more than 2 years.
5. The Promotion will be charged for the first year of registration.
6. The Promotion does not apply to IDN.
7. The Promotion excludes ALL Premium and Reserved domains.
8. Add Grace Period (AGP) policy does not apply to this promotion. Any purchase of domain will be deemed sold and cancellation of domain will not be entitled to a refund. Registration fees will not be credited to the original top up.
9. In the event that the domain registered during the Term have been transferred to another Registrar within 1 year from domain creation, ServerFreak reserves the right to claw back whatever discounted amount for the domain.
10. All prevailing registration policies should still be adhered to.
11. ServerFreak reserves the rights to alter the terms and conditions at any time without prior notice.
12. ServerFreak reserves the rights to terminate this promotion at any time without prior notice and to charge partners the shortfall should there be any violation of the above rules.
Untuk kepantasan lanjut, boleh reroger calling Serverfreak at eh jap jap yek akak update.
Comment: 3

ServerFreak berwajah baru!

.

 

This is Sam with his lovely wife. Tokey ServerFreak, the web hosting company yang host dan sponsor yours truly blog ni :)  Pejam celik dah bertahun-tahun kita stick together-together. Ada dalam 6-7 tahun kalo tak silap.

So both of them sempat datang mai beraya to our Red House baru-baru ni. Basically our relationship bukan sekadar between web hosting provider and client, tapi dah more than that. Normally we try to catch up with each other setahun sekali kalo sempat. Bercerita macam-macam dari citer blog sampai cerita anak-anak hiks

ServerFreak

Tengok gaya si Sam tu bercerita, beria-ia kan :) Actually dia bercerita pasal his newly redesign website www.web-hosting.net.my

The new design ni nampak lebih simple, clean and easy to navigate. Especially for non-IT person yang ingin mencuba webhosting sendiri, design site baru ini much more straight forward. Senang nak cari informasi yang diperlukan. Contohnya berapa harga web hostingnya, juga ada perbandingan antara each package dari package basic until ultimate package, nak register new domain pun senang dan macam-macam lagi.

ServerFreak4

Dan dari segi reliability pula no need to worry la. As I said, dah dekat 6-7 tahun berhosting di ServerFreak, stabil dan laju, so far so good. Of cos la ada hiccup kecil here and there, but the support is superb. Within short period of time boleh setel dah. Event odd hours pun Akak jerit depa mai tolong betulkan, very fast response and quick action :D

ServerFreak3

Kalo korang cakap Akak bias, boleh baca sendiri testimonials dari customer yang lain ;)

Anyway, nice job on the new design Sam. Terima kasih sudi datang beraya, next time bring your hero too hehehe.

Those yang nak berwebhosting sendiri, personally Akak highly recommend ServerFreak. Btw Sam, sempena new design ni, takde apa-apa promotion ke? :D

 

Comment: 4

PERCUMA Integrasi CloudFlare

 

Berita baik untuk semua pelanggan akaun Shared Hosting ServerFreak, dengan hanya SATU KLIK sahaja menerusi control panel shared hosting cPanel Serverfreak, servis CloudFlare dapat diaktifkan dan ianya PERCUMA kepada semua pelanggan shared hosting mereka! Akulah salah sorang pelanggan depa :)

Serverfreak sentiasa mencari kaedah untuk memastikan akses atau loading ke laman web pelanggannya lebih cepat. So baru-baru ini, Serverfreak telah bekerjasama dengan CloudFlare, salah satu servis CDN (Content Delivery Network) yang menjadikan akses laman web lebih cepat , lebih selamat dan lebih pintar.

 

Tapi apa mende lak CloudFlare ni?

Dengan menggunakan CloudFlare, kandungan laman web ataupun blog korang akan diagihkan kepada proksi server di seluruh dunia, so apabila readers melawat laman web/blog korang, CloudFlare akan mengagihkan data tersebut menggunakan proksi yang paling hampir dengan readers. Secara tak langsung, readers akan mendapati loading atau akses ke laman web korang lebih cepat berbanding biasa.

Selain CloudFlare menjadikan akses atau loading laman web korang lebih cepat, juga pada masa yang sama dapat menjimatkan bandwith dan melindungi blog dari serangan hacker ataupun spammers.

Dan sempena kerjasama Serverfreak & CloudFlare, Serverfreak kini menawarkan 30% diskaun untuk cPanel Shared Hosting untuk pakej Deluxe, Elite, Platinum & Gold.

Tapi jangan lupa masukkan Kod Promosi CF30off masa order tu nanti ya. Oh ya promosi ini hanya sah sehingga 4th November 2011 dan untuk info lanjut boleh email sales@web-hosting.net.my

Comment: 7

Apa itu webhosting? Jawab dan menang RM888!

Actually ramai yang tanya saya soalan-soalan pasal webhosting ni, Macamana nak buat blog?, Apa dia webhosting?, Nak hosting kat mana?, Nak pakai pakej yang mana satu?, macam-macam soalan la. Actually mula-mula ai pun dunno gak hikss, tapi bila RD dah pasak kat telinga aku terangkan barulah paham sket-sket :)

Tapi contest ni bukan lah kena jawab apa itu webhosting, tapi mari kita sama-sama belajar apa dia webhosting dengan menonton video Apakah Itu Web Hosting ini. Kemudian di akhir video tu ade satu soalan mudah untuk dijawab. Ha sambil belajar tambah ilmu pasal webhosting, korang ade chance menang hadiah RM888 tunai!

Ok cam ni cara nak menang wang tunai RM888 tu:

  1. Tonton Video “Apakah Itu Web Hosting“  (untuk Bahasa Inggeris ada di http://www.facebook.com/serverfreak). Cute giler cara dia explainkan apa dia webhosting tu :)
  2. Kemudian, “Share” video ini di wall facebook anda .
  3. Di bahagian “Comment Box” pada video, sila isikan jawapan kepada soalan cepu emas yang di tanya pada bahagian akhir video. Senang jer soalan dia, cuma you all kena tengok betul-betul la :)
  4. Dapatkan Rakan-rakan , saudara-mara dan keluarga untuk klik “Like” pada jawapan anda itu.

Lepas tu…

1) Sebaik sahaja posting wall korang dapat 5 “Like” pada jawapan korang tu, Serverfreak akan berikan :

a) RM 5 online voucher.

b) Stiker kereta Serverfreak untuk mempromosikan website anda.

Dan…

2) Jawapan yang mendapat “Like” paling tinggi akan memenangi wang tunai RM888.

ai pun dah join :) LIKE LIKE pehliss

So apa lagi, selain dapat ilmu pasal webhosting, dapat pulak chance untuk menang wang ringgit pulak! Copek-copek… tarikh tutup 16 Mei ni ya!

 

Comment: 8

Promo!!! Domain sendiri hanya RM28 sahaja!!!

Promosi Domain Serverfreak Kini Kembali !
Daftar Domain / Transfer gTLD Domain Hanya Untuk RM 28 !


 

Daftar sama ada domain .com/.net/.info/.biz/.name/.org hanya untuk RM 28 dan dapatkan yang berikut :

- WHOIS Protection PERCUMA
– DNS Management PERCUMA
– Email Forwarding PERCUMA

Promosi ini hanya terhad kepada *200 order sahaja* ! Jadi, pastikan anda rebut peluang ini sebelum kehabisan stok !
Untuk mendapatkan kod promosi (discount code), sila sertai Facebook Serverfreak dan dapatkan kod promosi di muka surat “Promotion” di FB.

Syarat & Tema:
1. Promosi ini hanya sah untuk pendaftaran baru domain atau transfer domain sahaja.
2. Promosi ini hanya sah untuk domain .com/.net/.info/.biz/.name/.org sahaja.
3. Promosi ini hanya sah untuk pembelian* secara tunai atau online banking * sahaja.
4. Promosi ini hanya terhad kepada 200 order sahaja.
5. Promosi ini TIDAK SAH untuk pembaharuan domain ( domain renewal).
6. Harga promosi hanya untuk tempoh promosi ini sahaja dan pembaharuan domain tahun seterusnya adalah mengikut harga jualan domain biasa.
7. Promosi ini TIDAK SAH digunakan dengan mana-mana promosi lain , diskaun kod lain dan voucher.
8. Promosi ini hanya sah dari 1 April 2011 sehingga 30 April 2011.

Maklumat lanjut boleh didapati di sini – serverfreak domain-promo

Comment: 32