Apa itu webhosting? Jawab dan menang RM888!

Actually ramai yang tanya saya soalan-soalan pasal webhosting ni, Macamana nak buat blog?, Apa dia webhosting?, Nak hosting kat mana?, Nak pakai pakej yang mana satu?, macam-macam soalan la. Actually mula-mula ai pun dunno gak hikss, tapi bila RD dah pasak kat telinga aku terangkan barulah paham sket-sket :)

Tapi contest ni bukan lah kena jawab apa itu webhosting, tapi mari kita sama-sama belajar apa dia webhosting dengan menonton video Apakah Itu Web Hosting ini. Kemudian di akhir video tu ade satu soalan mudah untuk dijawab. Ha sambil belajar tambah ilmu pasal webhosting, korang ade chance menang hadiah RM888 tunai!

Ok cam ni cara nak menang wang tunai RM888 tu:

  1. Tonton Video “Apakah Itu Web Hosting“  (untuk Bahasa Inggeris ada di http://www.facebook.com/serverfreak). Cute giler cara dia explainkan apa dia webhosting tu :)
  2. Kemudian, “Share” video ini di wall facebook anda .
  3. Di bahagian “Comment Box” pada video, sila isikan jawapan kepada soalan cepu emas yang di tanya pada bahagian akhir video. Senang jer soalan dia, cuma you all kena tengok betul-betul la :)
  4. Dapatkan Rakan-rakan , saudara-mara dan keluarga untuk klik “Like” pada jawapan anda itu.

Lepas tu…

1) Sebaik sahaja posting wall korang dapat 5 “Like” pada jawapan korang tu, Serverfreak akan berikan :

a) RM 5 online voucher.

b) Stiker kereta Serverfreak untuk mempromosikan website anda.

Dan…

2) Jawapan yang mendapat “Like” paling tinggi akan memenangi wang tunai RM888.

ai pun dah join :) LIKE LIKE pehliss

So apa lagi, selain dapat ilmu pasal webhosting, dapat pulak chance untuk menang wang ringgit pulak! Copek-copek… tarikh tutup 16 Mei ni ya!

 

Comment: 8