The 4 Mascots!

48hours sponsored post.

IMG_1543

Berbaru ni aku pi Pavillion, menyopping. Cuti Labour Day kan. So masa crossing the road nak pi to the opposite building tuh, ada le 4 ketui Mascots nih. Nice one pulak kalau buat blog entry kan :) . So aku ngekor je lah ke mana Mascot berempat ni pergi….

Nak tanya tapi takut depa tak respond to public, but they look so happy go lucky mascots.

IMG_1552

Ramai betul orang yang pelik tengok Mascots nih. Beria datang dekat amik gambar. Dari jauh pun amik gambar sama. Knowing me, kalau rajin memang aku nyibuk gak nak tau depa ni mascots for what.

Btw the mascots nih rupanya tolong orang ramai melintas jalan..

wah so cool. Kempen apa pulak nih?

image

Diorang berlegar di fountain Pavillion and kemudian bantu semua sesiapa yang melintas. Sesambil tuh aku berbbm with my frens, depa cakap, the Mascots have been seen too at the area of Bangsar Pasar Malam, Lake Garden and LRT station – Kelana Jaya and Masjid Jamek. Kan aku dah agak dah mesti ada kempen yang mascots nih bawak!

 

image

So I kidnapped the 4 mascots and interviewed them a bit. Diorang nih tak nak cakap banyak, depa cuma introduce themselves jer….

Sweet Corn, Caramel Toffee, Red Been and also Moo Melon!

Amboi nama semua ke main comel and vass je yek. Korang ada nampak mascots berempat ni di mana-mana tak?

IMG_1533

I nak tengok and tunggu apa next announcement for these 4 mascots, curious benau nih. Mesti depa ada carry mana2 brand tapi tak nak reveal. Oh if you know dont tell me yet, coz aku dengar depa dah nak announce very soon.

So jom teka, the 4 Mascots of Red Bean, Caramel Toffee, Moo Melon and Sweet Corn nih stands or comes from what brand pulak?

That s a good promo though, depa appear in public and helping people to cross the roads, they also aku dengar naik LRT ok, then they joke with each other, gaduh with each other coz depa dok asking people, public suka watak Mascots yang mana, they do dancing and tai-chi too!

Paling tak tahan member aku cakap depa pun shopping kat Pasar malam and helping traffic police to direct traffic during rush hour!

 

Tell me if you have seen these mascots too??

Khidmat pesanan masyarakat 4 mascots is brought by Redmummy.com

Comment: 39