Dutch Lady Milk Elections

48hours sticky sponsored post.

Korang ingat lagi 4 Mascots yang comel lagi cute yang saya jumpa minggu lepas kat area Pavillion tu? Berita pasal 4 Mascots ni juga ada keluar kat suratkhabar dan juga media elektronik iaitu TV3 dan juga radio Sinar dan Mix FM ya.

Yey saya dah tau dah 🙂 Rupa-rupanya 4 Mascots kiut ni adalah mewakili 4 flavours parties yang akan bertanding dalam Dutch Lady Milk Elections. This election is actually part of Dutch Lady’s 4th world milk day celebrations. Dan wakilnya ialah Dutch Lady Red Bean, Dutch Lady Sweet Corn, Dutch Lady Moo Melon and Dutch Lady Caramel Toffee. Don’t play-play, Milk flavours also ada pilihanraya ya 🙂

Patutlah 4 Mascots ni keluar berjumpa orang ramai, kira depa berkempen la tu untuk pilihanraya ni. Kenapa sampai kena ada pilihanraya pulak ni? Ooo jangan korang tak tau, research menunjukkan bahawa consumption of milk is low bagi kita rakyat Malaysia, purata cuma mengambil susu seminggu sekali sahaja sedangkan kalau dirujuk kepada Piramid Makanan kita disarankan untuk mengambil susu sebanyak 1-3 gelas sehari. Kesimpulannya kita Malaysian hanya mengambil lebih kurang 30 liter susu setahun di mana 70% lebih rendah dari negara-negara yang lain.

 

So tujuan utama Dutch Lady Milk Election ini adalah untuk membina Malaysia yang lebih bertenaga, When you drink more, you can do more! Dan juga semestinya untuk mengetahui flavour mana yang paling digemari oleh rakyat Malaysia.

So flavour party mana yang korang sokong?

Sebelum korang pi vote, jom meh kita berkenalan lagi dengan wakil – wakil ni:

Pertamanya setiap flavour party ni ada penyokong depa sendiri yang terdiri dari celebrity tanahair iaitu :

•    Red Bean – Ziana Zain
•    Sweet Corn – Faizal Tahir
•    Moo Melon – Amber Chia
•    Caramel Toffee – Football twins national starts – Aidil and Zaquan

Bukan itu sahaja, setiap party juga mempunyai music video mereka sendiri. Wahhh ini memang dah kira all out ni, masing-masing menggunakan pelbagai kreativiti untuk meraih undi 🙂

 

RM for Dutch Lady Red Bean

Undian saya adalah kepada Dutch Lady Red Bean kerana memang dari dulu lagi saya sangat sukakan red bean, dari ais krim potong, ataupun cendol/ais kacang mesti cari flavor red bean 🙂 dan juga sudah semestinya its Red hiks

Now it’s your time to vote pulak. By voting you are actually contributing to towards building a stronger Malaysia. Remember, When you drink more, you can do more!

 

So saya dah voted, saya entitled dapat Party Badge + Party Profile plus boleh download Party theme song, ni kira sebagai tanda terima kasih kerana telah mengundi.

Jom nyanyi sama-sama Red Bean punya theme song, ikut Rasa Sayang punya irama 🙂

Kalau emak jalan ke kedai
Belikan saya susu Dutch Lady
Kacang Merah pilihan ramai
Rasa sekali pasti nak lagi…

 

 

Ooo btw, online voting untuk pilihanraya ini berlangsung sehingga 28 Mei 2011. Korang boleh mengundi di Dutch Lady Facebook page. Tetapi kalau korang nak cuba merasa sendiri sampel flavour Dutch Lady ini, boleh check kat page itu location dan tarikh dia, plus korang boleh terus vote on the spot di sana nanti. Keputusan pilihanraya ini pula akan diumumkan pada 19 Mei di One Utama New Wing.

Dan satu lagi sebelum saya lupa, Dutch Lady telah berbesar hati untuk memberi secara percuma sebanyak 20 RIBU milk packs to charity. Apa yang perlu kita sama-sama buat ialah LIKE Dutch Lady FB page supaya dapat mencapai target 200 ribu. Apalah sangat LIKE yang just a click away disamping kita dapat membuat kebajikan. Just imagine 20 000 milk packets to distribute to charity!

LIKE for charity and VOTE for a stronger Malaysia!

Khidmat pesanan masyarakat Dutch Lady is brought by Redmummy.com

Comment: 18