Discharged and smile :)

 

Bandar Kuala Lumpur-20120917-00495

boleh tahan susah gaklah nak basuh berak dia ke nak salin baju dia kalau mandi pulak ada le 2,3 kali basah bandage tangannya tu walaupun sudah dibalut ngan plastic dek staff nurse. memang ada kalanya  kita suruh nurse bukak the drip coz nak bagi dia membebas kejap. but tak molek  ler kalau bukak selalu. so selagi boleh tahan, angkut le drip tiang machine tu sesama yer….

Bandar Kuala Lumpur-20120917-00502

but little boy waktu ni dah boleh tahan activenya gak. he dah macam sihat sangat padahal drip tu ada lagi kat tangan heh. kita layankan je lah…

Bandar Kuala Lumpur-20120917-00494

pastuh ada ‘lecturing class’ kat abang kakaknya, sorang makan nasi ke main payah, sorang lagi makan nasi dahlah sikit pastuh lama pulak nak sudah, hah dedua kena tembak. Terus dedua makan nasi ngan penuh bergaya, takut mak sambung lagi kelas membebel. RB dengo and tengok jer, siap menjawab2 sama ikut cakap maknya walaupun dia punya sound ‘heh eekkkk ooooooo’. yelah bahasa dia.

itu kita tengah layan our old videos dari youtube. korang nanti nak tengok our ads and family video collection, search for redmummydotcom and ashterix.

sure jatuh hati ngan kakak yang ya hampun comelnya masa dia 4,5 years old!!

Bandar Kuala Lumpur-20120917-00514

ni dia ngah menceceh bebelkan abangnya….

Bandar Kuala Lumpur-20120917-00526

tak boleh tahan bosan, kita kuor depan bilik to the playground. depan bilik RB jer. sama le angkut the drip tuh. mostly si bapak le yang jaga drip tuh, aku ngan kakak and abang main baling bola sorang jadi monkey. ahaks! syok wor…lama tak exercise! RB melanguk nak join tapi macam eh aku ni kecik sangat :)

Bandar Kuala Lumpur-20120917-00539

ya ampun RB rambut ko kan dah macam rambut abang ko masa baby2 dulu, very the curly! this was our malam terakhir di hospital. i decided to discharge early, tak larat dahlah nak sambung lagi berhari2. so malam tu jugak terakhir dia masuk antibiotik via iv drip, drip air tu pun midnite tu jugak depa cabut coz dah leaking ko! budak melasak kan, mau taknya.

so pastuh kita sambung dengan orally antibiotic. agak bersilat jugaklah aku ngan RD memberi bila kitorg dah balik rumah. takper…he is recovering already. in fact dia dah sihat sangat alhamdulillah. takpelah bersilat janji ko sihat!

image

lebih kurang 5 hari ++jugaklah RB dok hospital, kami bertangga sama suami isteri. Suka betul dia bila kat rumah diapit orang sana sini, cuma masalahnya satu je lah, ever since dia kat demam and dok hospital, lagilah dia tak nak berenggang ngan aku. sampaikan aku nak makan pun tak leh bercakap, kena diam jer sambil makan tu so dia tak tau aku ada kat mana. ada aku ngah makan dia leh dengo terus meraung mencari maknya ya ampun budak nih.

lagi satu dia skang payah pulak nak minum susu dari botol, ebm tuh. dok nak direct feeding jer. mak ko nak kena sambung masuk kerja balik nih…

anw alhamdulillah syukur sangat RB dah sihat, tapi kena berjaga2 lagi.

pasni sambung the usual routine entries lah yer. RB dok tetepi sket yek…ko gelak ngekeh2 kat kain mak ko.

Comment: 24