Woby Bridal for Pengantin RD RM!

 ye terima kasih terima kasih atas ucapan puji-pujian

saya tau, make up dan pakaian menjadikan kami cantik dan gagah hensem.

IMG_6537

Ke laki aku tu macam nak pi amik pingat jer heh, bak kata Shada hahahaha!

IMG_6533

anak-anak yang ditinggalkan coz makpak nak menjadi pengantin sebentar

rancangan asal nak bawak RB sama tapi memikirkan pakaian aku nak breastfeed memang tak ler kan nak jadi satu kerja pulak, by the time dia meraung mintak susu, mau aku dok meraung gak nak bukak dress dalam overcoat hitam tuh

IMG_20121020_193753

RB memang tak puas hati ler tengok maknya pakai gini

asyik dia nak menarik jer crown tinggi aku tuh!

Abang’s statement: FUIHYOOOOOOOOO MUMMY!

Kakak’s plak: Eii cantiknya mak kita

huh tq anak-anak mak!

IMG_6546

terus terang, inilah pertama kali merasa pakai wedding dress gini

kahwin yang sebenarnya almost 12 years ago pun tidak begini outfitku

IMG_6554

when i told the sponsor i was looking for any wedding’s outfit, aku membayangkan songket ke whatever lah aku pun bukan tau apa yang trending sangat nih.

zass dihantor gini!

bertuahlah orang yang kahwin skang, lebih cantik and outstanding pakaian pengantin korang

Kak Red, zaman skang pakai ala2 gown kak, yang kebaya2 songket tu zaman akak je

IMG_6560

siapa siapa ituuuuuuuuuuuuuuu

IMG_6565

inai merah dijari

alangkan tak buat untuk ukir2 jer ahhahahaa

IMG_6567

ini dah nampak cam tua sangat kulit nih bukan kulit mak yer

tu kulit laki mak. hihihiiiii

namapun pakai 3 jari jer

dia pakai sendiri tuh, coz bininya tangan dah penuh ngan 10jari berinai.

IMG_6569

ini mak meyah

hihihiiii…merah kan merah, bersepah2 sket, tak pakai salotape, tu kalo nak kemas kena pakai salotape tapi macam gah le melampau ngalahkan pengantin sebenar. Laki aku gak yang pakaikan, so mulut tak leh komplen banyak asal aku kata tak kemas jer dia bebel2 sambil pasangkan inai ni.

Merah kannnnnn?

ni pakai 10min jer tau!

IMG_6574

Menunggu the next show….

IMG_20121020_143909

Confirm ada yang sibuk nak tanya mana beli inai tu kan. alangkan aku twitted and Instagramkan pun ramai menanya. Ini brand yang laki aku belikan, kat kedai2 jamu banyak jual. Merata ada, tak yah ler nak pi jejauh beli kat town. Kat umah aku nih ada Hero, so situ ada kedai jamu, dia beli kat situ, orang kedai tu dok sakan ingat ‘abang nak kahwin yek?’

laki aku main sedap je mulut gatal ‘iye, nak kahwin ler, tu pasal nak pakai inai’

harga pulak setube tuh RM4.90, dia beli 3, cukup untuk 13 jari dan 2 bulat dot kat telapak tangan. ada balance lagi setengah tube kita nak pakai for kakak dia tak nak, segan kat sekolah ler tuh.

C360_2012-10-20-18-29-44

First time aku pergi Annual Dinner yang start lewat petang

IMG_20121020_211721

semua accessories tu pun sepackage dalam set pengantin yang aku pakai nih. except my diamond rings tu bukan ler, melampau tu pun orang nak bagi pakai

C360_2012-10-20-22-40-36

Camera 360 memang melampau buat gebu!

IMG_20121020_195257

Betullah, laki aku dah macam orang amik datukship jer muahahahha!

IMG_6539

I am happy with the set baju pengantin yang disponsor and provided by siapa lagik, if not Woby Bridal. Few years ago pun they served me for pakaian watak cina HangliPo and Maharaja Cina.

Woby Bridal provides make up service for any occasions – nikah kahwin sanding siang malam berdentum, majlis makan malam maknek segala bagai, dan events atau apa sahaja. Petik jer, dia make up kan. Not just that, Woby Bridal menyediakan khidmat busana pengantin bertunang and the list goes on. Pelamin? Spa? u name it dolly.

Butik Woby Bridal’s Details:

BBM : 236473CE

Mobile: 014 938 1588

Blog: http://www.wobybridal.blogspot.com/

FB: LIKE LIKE LIKE

Butik: Prima Saujana Kajang, NO 33A Jalan Prima Saujana Seksyen 1, Kajang

Eh…kami berpengantin sempena event di company suami bekerja :) . Not for my blogging job.

Comment: 27