Rose and Yan’s Baby Shower

DSC_3940

you know bila you tidak cukup kakitangan, sana sini dah kedaung, work life, family, kids, blogging events, ads, list goes on, but u really wanna do it, bila Allah turunkan ‘kemalangan’, tapi kemudian Allah hantar seorang untuk membantu. That s Liza. An angel to help me.

Camne ye nak terima kasih lagi, a fren i have been with, Liza came to rescue. I dont want to go to the parties yang well-kalo-tulis-in-details-boleh-rasa-nak-menikam. Cuma yang penting was, jom ler teruskan the party! I dont care you nak menyumbat terasa ke hapa, your pertukaran stage yang kemain sombong dan macam2 lagi, that s so budak2 of you. Once a betrayer, always a betrayer.

So makanya aku amik initiative sendiri, to do everything. Liza yang memula saja tanya, kemudian volunteered to be the co-partner. Thanks babe.

This is a special baby shower for my 2 GMB girls.

Hanya ada masa seminggu sahaja!

Oh yes, bukan sebulan kay, seminggu preparation sahaja. Tu pasal aku cakap, thanks big much to my dear fren Liza.

Nak to go in details, macamana sibuk jugaklah ke sana sini calling sms emails pakpong pang segala, so tak yah kot. ahahhaha, but i work closely with the husbands of Yan and Rose. Yelah coz nak surprisekan the wives kenalah kawtim dengan the laki memasing. That s part of the plan.

 

DSC_3953

The lovely diapers cake, tempah each RM250 from Shila Shower!

Shila – element merah please for the diapers cakes.

kak red nih, susah tau nak dapat merah2

ko belasah jer, janji main colour is red!

semua main petik2 jer, payment pun pakai online jer, tu pun payment2 ni aku suh laki aku handle coz i m so tight up!

Shila Shower datang hantar terus the 2 diapers cakes to the venue, Full House Jalan Yap Kwan Seng on the day itself too

DSC_3958

why did i choose this venue?

1st: aku hanya ada masa seminggu je nak pilih tempat maknek segala, takde masa nak study 10 venues at all, aku riki2 2,3 tempat je asalnya pung.

2nd: i m based in KLCC so apa2 nak lari ke hapa senang coz knowing Friday = Jam + Hujan. Makanya ini the best lagipun parking sini ok gaklah senang

3rd: the hospitality and service by the Full House is the tip top. Dari hari pertama aku baru tanya2, then bila dah confirm till the nite itself. Bagus molek sangat. Really wanna work and do the party at this venue again.

DSC_3961

Decoration tak termasuk, a bit tu memanglah ada buat done by the Full House but since the theme is red, we engaged a Candy Buffet. For Candy N Such is sponsored by Liza – if u interested, can look for their FB or get them at 012  268 4048.

But not just the candy buffet dia orang supply, all the decorations merah2 menyala, everythingggggggggggg u see dalam baby shower party ni is by Candy N Such.

Dear Fatin – thanks for the King A Class service, u delivered the best to us!

DSC_3965

Liza – we go for red theme yek?

up to you babe!

easy to think, easy for me to manage.

muahahahah, i m redmummy. dah aku yang kena jadi host, memang aku pilih kaler merah jer!

DSC_3968

kerja ngan Liza, kita subs keje memasing. mainly Liza buat kerja yang kena berjalan macam the favours tuh walaupun ada Candy N Such sediakan, pun jugak the crown for the 2 mothers, Liza handle. Bila cakap pasal nih, bukan Liza je kena diterimakasihkan, to Abang Man the husband of Liza too, oooo tak taulah kalau suami memasing ni tak sporting.

ada cerita aku dengo, merata2, banyak sangat dah contoh yang belum jadi bakal suami pun dah hem…in control betul.  So kalau you cant get along with the spouses yang do together, you may go. No one is asking you to do so.

DSC_3972

A very simple baby shower party for Yanok and Rose

DSC_3974

Sweet little tiny cuppies

DSC_3977

Susu badan aku ada sama hah

LOL

DSC_3987

nice kan….

furnitures dah putih

pakai merah, kan comel jerrr

DSC_3991

the flavours door gift by Liza

ada jugak selit2 dari Candy N Such

DSC_3994

Surpriseeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

here s the problem. kita ada 2 makyongs! masalah bila nak make sure dedua tidak sampai serentak satu hal. masalah camne suami depa nak bawak drag depa ke Full House, ok itu masalah laki depa hahahahha. janji aku tau Bojeng and Afa bawak Yan and Rose, tupun dah syukur sangat. Lambat sket pun takper.

Bila Bojeng cakap dia dah nak about to sampai, satu lagi masalah bila dia pi parked just next to us, the venue. Kitorg boleh gigil2 nampak Yanok keluar kereta. So kita tutup lampu, tak nak surprise tak menjadik. Good thing bila Bojeng Afa pun dengar cakap, tak ikut pintu belakang, they went to the entrance. Nice!

apa lagik, mangsa pertama was Yanok :)

DSC_3997

aaaa tekejut keeeeeeeeeee. ahhahaha

kesian coz drama aku sepanjang seminggu tu dok kata i ll be in JB. dahlah tu, hari yang party ni pun aku dok kelentong le cakap aku kat atas bus ler, ngah on the way to JB, kononnnnnnnnnnn. Paling tragis:

rose, yan…akak kat JPO nih, akak ada belikan baju Burberry for your baby nanti.

Semua dalam BBM Group bukan main thank you kak reddddddddddddd bla bla bla

Sid bakar line; kak nak jugak Levi’s dalam bbm group tuh, padahal dia sebelah aku jer kat Full House nih.

ahaksss…

DSC_4000

Hemm, macamana aku dapat contact semua orang dalam nih.Usaha ler kan, aku handle guests so aku korek semua cabang yang ada, aku tak nak depa2 nih ada bau langsung!

DSC_4005

Kenapa i hosted this party

coz they are my beloved GBM girls. we love we care. They did to me, they hosted for me, so haruslah aku balas budi orang.

alolo Yanok, nangis curah2

DSC_4010

Ok Yanok menangis lama jugaklah

ahhahahha

Sorry Yanok, no burberry clothes untuk baby ko. Baby Shower akak lambakkan!

 

DSC_4027

bestntya it s all recorded by Astro Awani. TQ again Hilal!

DSC_4032

OK Yan ko dok tepi, sambung airmata tekejut ko yek. ada sorang lagi mak boyot nak disurprisedkan nih.

DSC_4033

kitorg tertunduk2 menunggu si Rose. punyalah lambat si Afa nak membawak, ko jangan le datang amik bini ko awal sangat, hahahaha kan dah kena bawak dia makan kat Pelita.

DSC_4034

Surprise no 2 for Rose, huh muka dia muka bengangggggggggg ko. bengang kat lakinya hiksss

DSC_4036

tekejut2 dia pun light2 gak walaupun dia dah kata nak tertumbang kot terpengsan bagai. ahhahah!

DSC_4038

Hah lega, party yang paling simple dan agak kelamkabut pada mulanya, 1 week to do the task!

DSC_4052

in total, aku dapat jemput about 23 orang guests. Thanks the guests, baik dari Rose or Yan’s side.

DSC_4053

How did I do it, alah hangpa pun boleh buat. Nak ngan tak nak jer. But I nak, again, i terhutang budi ngan orang. If Liza covers and sponsored the Candy Buffet, i did covered for something else, no need to go in details :) . Ada guests bagi a bit of token, but the rest i m coveringlah, so in total memang just me and Liza.

Yan/Rose – ai accept handbags in return. ahaksss!

DSC_4062

Not just for the baby shower, this is also their birthday celebrations. Belated  birthday for Rose, Advanced birthday for Yan.

DSC_4065

Pastu dedua gaduh coz tak make up.

dahlah Awani cover. hihihiiiii

namanya ni pun surprise kan :)

DSC_4069

Rose tu tak nampak boyot yek? eh she s masa ni dah nak masuk 6 bulan, Yan plak dah nak masuk 7 bulan. Depa beza sebulan jer

DSC_4073

Jadi hadiah depa beranak memang aku kena menabung dari sekarang! coz serentak beza sebulan sangat tuh.

DSC_4080

hihiiiiii…so happy to see ya guys, akak paling seronok coz dapat tunai janji walaupun depa mungkin ingat tidak ada baby shower for them. mana mungkin akak tak buat rose/yan, mana mungkin.

DSC_4077

Love you both, semoga baby dilahirkan dengan selamat, kesihatan pun molek2 yer korang…

DSC_4096

hangpa rasa depa ni pregnantkan anak apa? coz dedua tak tau gender yet. sorang tu tak nak tau, coz nak surpriseeeeeeeeeeeeeeeeee, sorang lagi pulak tak dapat tak nampak lagi, nyorok yek. jadi kerna itulah kita punya gender for baby shower ni pun pakai

DSC_4104

 in between we did the interview session for Astro Awani

not just me, the mak buyongs, the frens yang ada kat sini pun kena interviewed gak

 

DSC_4115

so kita makan2, it s a course set.

pas abis makan satu satu, dia served. Huh now i m thinking to host the Gegirl’s birthday party pulak kat sini, terbayang2 jer. masa umur dia berapa tak tau lagilah kan…

DSC_4122

the whole area kat luar tuh, like a balcony, semua for the baby shower. takde sapa kacau, very privacy.

DSC_4126

Jules Mulan, sponsored the main cake. Najwa and bf pun sponsored the 2 cakes, semua dok suruh boyot2 tu bawak balik heh….

Sid - as i said, tukar bakar line! hahahaha tq sid.

Maya antara tetamu, tapi tu ler takut nak tegur memula, muka masam je si Maya kita ni arituh. Emo kat sapa ko Maya weih.

DSC_4128

Rose dan 2 teman karibnya, yang dapat aku gather melalui Afa dan Nurul sendiri. Suka bebenau Rose kawan baiknya Nurul and Niza datang

DSC_4138

Candy N Such

DSC_4171

she s so prettyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!

Diana and her Prada

DSC_4145

tak semua dalam gambar, but bolehlah

you know tak semua orang suka bergambar kan

salah sorang is my husband sendiri, eh tak dia ok lagi, boleh gak nak sesengih but Abang our big son, memang payah ler nak sporting bergambar

DSC_4150

tema merah, kan senang. walaupun merah memasing ada yang pun tercicir2 :)

apapun, saya sebagai co-host with Liza nak wish thankssssssssss bebanyak coz simpan rahsia dan jugak meriahkan majlis baby shower Yan and Rose nih yek.

Mulan Jules, Sid, Najwa and BF, Hilal + Abang Videoman Astro Awani, Nurul and Niza, Diana and Yuzz, comeinya Yuzz hai, business woman berjaya tuh, Iera, Maya, AK and ramai lagi yang telah tercicir2 nak ngutip ngingat balik namanya memasing…

DSC_4152

One happy family

Mia gonna be a big sister

Afa and Rose – selamat berjaga malam so soon :)

DSC_4164

oh korang pun!

Yan dah macam bola dipam2 hahahahah

Hey Bojeng – mekasih banyak2 yek.

IMG_6156

 i will come back again here for the proper lunch/dinner

Full House, Jalan Yap Kwan Seng

IMG_6171

Nurul – akak dah bersanding 2 kali nih LOL, ko bila weih?

Fatin – the co founder of Candy N Such

 

IMG_6174

 Iera cousin Yan, comel kan dia. I like to see her face, sangat cantik. Aku ni suka tengok orang cantik hikss

AK – hem…kenal dia?

camnilah, kalau ada sapa2 nak buat dia anak segala jenis anak, bolehlah roger  AK through me, i look after his package.

IMG_6180

pokcik. macih. hikss

ni je le satu gambar dia, semua orang pun dari office kan, termasuk dia, siap salin baju dalam kereta pung.

 

IMG_6188

Terkurang segala, mohon maaf ye Rose and Yan

Saya hanyalah host yang banyak salah silapnya…

hah lega akak, dapat gak buat muahahahah!

kalo tak sampai seumur hidup mau rasa bersalah

IMG_6192

For my co-host, Liza, tak tau camne nak thanks ko, tapi ko kena belanja big grand lunch for the uknowaiknow. BIG CONGRATULATIONS TO YOU!!!

Glad to make them happy, tekejut2 sudahnya. semoga kelahiran kalian selamat, baby dan ibu jugak sihat. Skang nih hormon dedua boleh tahan mempanas jer, just like their Kak Red last year, but it s ok, akak suka dengo masalah or panas korang coz saya berada di kasut-kasut kalian sebelum ini :)

For me, penat tak sangat kot, cuma risau so much banyak coz nak gatherkan jemputan, some of their frens / sedaras I tak kenal so nak contact everyone tu not that easy, coz ada jugak depa nih hal lain that nite. Oh macam2. ada yang tak dapat datang, tapi so far yang promised to turn up semuanya ada, alhamdulillah.

The baby shower party for Yan and Rose tamat about 10ish pm, i balik pun dah kat2 11pm gitu. Hah ok, lehlah buat party2 lagi pasnih. I can be a host again. Maybe for hosting something else.

Yah….what s next. RB’s birthday party?

Comment: 14