Baby Shower

Surprise Baby Shower and Food Review at Orange Berries Cafe, PKNS Shah Alam

IMG_2880

My assistant of the day. Assistant sorang lagi tengokkan kejar Zeeshan. Yang lagi 2 big boys pulak pun sama, tolong tengok pun ye gak kengkadang hahahaha….standard ler, bila keje2 gini pompuan yang lagi laju buat pung.

so kisahnya, I ada hosted baby shower for my gf, Liza. She seldom keluar my blog, but if you read my blog since  8,9 years ago tu ada taulah herself, dari dulu pun sentiasa ada. Kita cuma jarang jumpa, memasing busy and anak beranak pinak ramai kot hahahaha. Takper, whatsapp kan ada.

IMG_5991

Hi Aqilah, anak GBM Rose, pun bantu sama. Anak2 dara semuanya dah besar, so senanglah jadi assistant mak2 nya kan. Gitu kata kau. Tengah repair tali kasut kek tu ke?

So, since the day Liza told me she pregnant, I terus rasa ok that s it, kena plan untuk baby shower Liza. Dulu masa I was memboyot, Liza and the girls reramai worrrrr hosted for me. Pastu bila Yan GBM and Rose GBM pun boyot serentak, Liza and I pulak hosted them.

Dan sekarang Liza pulak boyot, so adalah perlu untuk aku buat jugak. So initited the gerak gempur, and Rose Yan tolong jugak of cos.

IMG_5999

Tapi nak cari venue etcs, almost 2 months mencari, susah bukan apa, coz susahnya nak menggunakan platform Redmummy pastu aku takde masa nak turun padang. So i offered few bloggers from the food blogging line to assist me. Here comes one young blogger, known as Halim Brothers.

Aku amik kes, sapa cepat bawak the proposal, i will amik that proposal lah, so Halim managed to get me the Orange Berries Cafe in Shah Alam.

Kebetulan the cafe baru je open to public just 1 and a half months. They need the review too. Makanya about 5 – 7 days before the event, we confirm the venue and main sponsor for our Doa Selamat dan Surprise Baby Shower for Liza.

IMG_6001

Sebulan 2 sebelum tu aku dah berpakat sama suami Liza. yelah sokongan dokongan suami ni penting, kang macamana nak membawak si Liza to the surprise event for her nih. Nak communicate with lakinya pun, bukan senang, mana ler aku tau bininya ada kat sebelah ke idak bagaikan. kalau dia update fb/instagram aku tau le bininya ngah kerja sort of lah.

pastuh nak get the slot, kang dia ada speech sana sini, dia ada talk sana sini, pompuan boyot tu pun boleh tahan busynya sangat, aku suh lakinya lock the date of 30th Nov. Aku tau aku pun sangatttttttttttttttttttttttt busy due to our big project but kita kena jadi manusia yang mencari masa dan bukan buang masa. Nak ngan tak nak, of cos I made an effort for doing all these.

So walaupun venue ni jauh, tapi aku redah jugak sesorang pi jumpa owner cafe ni, meeting with them also Halim Brothers to join as well.

IMG_6020

2 weeks before the event, aku mulakan dengan jemputan to Liza’s frens. Semua invitees pun aku korek dari suaminya. The first 10 aku dapat, only 1-2 yang dapat hadhir. Then korek lagi another 10 invites and plus yang some aku kenal. Ada jugak close to 30 pax yang aku jemput for Liza’s unfor memang payah nak dapat sebelah tangan.

I paham bila yelah school holidays kan, ramai orang ada plan sendiri sana sini.

Cuma yang I tak paham and terasa hati bila ko tak boleh nak jawab jemputan aku ni dah kenapa. You dont have the attitude to reply, aku siap buat followed up lagi, twice! Pun takde courtesy nak menjawab.

Udahlah sekarang ni WA ada double blue tick and jugak boleh tau ko dah ‘read’ the messages, pun takde adab. Ini bukan salah Liza, bukan dia yang membesarkan kawan2 dia tu, tapi ini jenis perangai human being.

Ada sorang tu memang aku aim sesangat, selain dari aku wa dia, aku PM dia kat fb jugak pun macam noharam nak menjawab, tapi status kat fb bukan main menggalak! Itu pompuan memang aku ban gila, i infact kenal her jugak, so bukan takat dia kawan Liza lah, but aku kenal gak makhluk sorang tuh.

Sungguhlah, part ni memang aku makan hati. Kalau bagi kat Yan mau dia maki2 lagi dari aku kot hahahaha….ya tuhan, ko double triplekanlah kesabaranku ini.

IMG_6023

So tak kisahlah ngan kesangapan manusia2 macam tu, tak dapat hadhir I dont mind, my issue is you tak boleh nak menjawab orang punya susah payah wa ko tu, that s i dont like it. Bukan suruh bayar pun, semua all sponsored by Orange Berries Cafe. WA tu pun tak payah bayau heh.

Asal niat untuk Liza, she s more important than rasa tak sedap sakit hati aku tuh. I want this to happen, i owe her big time. So kita set the date, the time at 2.30pm and also venue pun dah settled.

Theme was blue. Coz Liza is having a baby boy, insyallah. Takkan nak merah, ikut aku pulak, kang aku pulak yang mengandung lagi heh.

IMG_6020

Meriahnya suasana penuh Orange Berries Cafe coz few days sebelumnya pun Halim Brothers (with my consent) telah sent invite to the selected bloggers. He picked names, but aku add on yang aku rasa perlu ada hadhir sama.  Thanks to the bloggers yang came to the event, of cos they are here for the food review, depa tak kenal pun my gf Liza.

This event is partly for my gf’s baby shower also jemputan untuk food review (if they want to do so coz no payment is provided) for the bloggers.

Pun boleh kata a get together for the bloggers lah, aku pun nak berborak sakan ngan semua yang hadhir adalah amat payah. Ke sana sini bagai melayan tetamu and bloggers, udah namanya pun host kan.

IMG_6025

The beautiful cake for our Liza, selempang and crown these tasks goes to Yanok – her blog dah lama masuk tong dram LOL

oh for e-invite card’s deco , done by Rose. (ni kalau tak update blog sokmo, ada gak ko ikut jejak Yan gak nih)

IMG_6027

Sambil menunggu ketibaan yang diraikan, kita boleh makan and free flow for everything di Orange Berries. They have the froyo (ini bukan takat orang tua, yang bebudak paling dok repeat makan nih). Sesatunya froyo di KL Selangor yang ada, as far as I m concerned.

IMG_6032

Semuanya self service, for froyo of coslah, but for menu2 lain, untuk air dan 4 main dishes, kena ler mintak dengan waiters. Mana boleh pulak korang yang kena pi buat weih. Jadi for Froyo, senang ler semua bantai letak ikut sukati sukatan memasing. tanpa batasan yo.

IMG_6047

Ko korek apa tu dik Norfa and Mekonie?

Abang mengerjakan froyo!

IMG_6054

The numbers to contact for the Orange Berries Cafe, Shah Alam.

Eh venuenya di PKNS Shah Alam tu, just kat Ground floor tu jer. Parking depan or dalam bangunan pun senang, cuma mencari surau dalam tu, emm jauh boleh tahanlah. We reached Orange Berries Cafe pun around 1.45pm that day. Aku bawak semua askar aku keluar rumah dari jam 11pagi lagi coz kami bertangga kat Puchong untuk 2 jam. Langsung terus ke sini, dan pastuh habis event ni pun, kami sambung balik ke Puchong.

Aku kan ngah busy kes big project the TM Home. That s why ler.

IMG_6055

Meanwhile Abang jaga luar, if just in case adiknya terlepas ke luar, jaga sama ngan bapaknyalah. Kakak and Bibik jaga di dalam. Tetolong apa yang boleh….not so much lah, coz macam decoration, the baloons all handled by Orange Berries Cafe. Itu yang aku thank you sangat kat depa, udahlah dibaginya tempat dan food supply pastu depa jugak yang hands up to settle the deco. Alhamdulillah. Moga business kalian mendapat rahmat Allah dan berkembang ke merata negeri.

IMG_6085

Meanwhile, the bloggers mulai sampai dari jam 2lebih lagi, kita dah make sure depa hadhir sebelum the ‘pengantin’. Our dear Jocko and Bro, yang I have known for 100 years….ok tipu.

IMG_6086

Most of the guests duduk di dalam, yang kat luar tu macam Abang and the bebujang bagai coz yelah dalam tu walaupun sejuk tapi potpetpotpet hahahaha….

abang dia takde gang, sorry le bang. it s not about you today, it s bout your mom’s fren.

So kita tunggu the q from laki Liza, nak tunggu dia memparking pun adoi, makan 15min le jugak, orang dok tunggu kat dalam nih tak sabar nak jerit surprise. Aku punya berpeluh2 tak leh cakap ler….

IMG_6101

Here come the pengantin! finally…..

lakinya suruh pakai biru, dikelentongnya bininya kata ada birthday event di sini, padahal….. hiks.

IMG_6105

 Kakak is blocking the view…kot bapaknya pun napa le dok belakang kakak. Ada video for this, posted in my personal FB.

IMG_6118

Meanwhile, the team of Orange Berries berhempas pulas menyiapkan juadah di belakang kaunter. Tengok depa letak dalam bekas kecil2 tu kan, sebenarnya untuk sajian asal ialah dalam mangkuk besar tapi coz we expect the guests dalam 60 – 70 pax jadi kita go ahead dengan keputusan pihak Orange Berries untuk mengunakan bekas kecil itu.

Walaupun begitu apa susah, tak puas semangkuk, ko turn back and mintak lagi 3 mangkuk.

Kakak ate 4 mangkuk laksa! Abang too.

Anak2 aku both memang pencinta laksa Penang dan jugak mee kari.

IMG_6124

Selain dari itu, ada laksa Johor dan jugak mee jawa. Kesemua resepi adalah resepi sendiri turun temurun dari ahli keluarga Orange Berries (to be exact, nenek dan ibu kepada owner).

IMG_6137

Potpetpotpet….the mak yong. sometimes pompuan ni bising jer bila orang ingat dia gemuk, yet she s pregnant heavily weih!

IMG_6146

The whole team for that day memang so tak sempat rehat, the 3 hours memang killing them with bunch of bloggers and guests. takpe bang, kak….rezeki ni.

IMG_6157

In between kita ada the short speech by yours truly the host lady.  Kita jugak ada lucky draw. ini memang aku tak canang kat sesiapapun, even to Halim Brothers, I got helped from my kids to assist me in writing and cutting the papers for lucky draw. Udahlah sehari sebelum tu berkampung di Kapar for our niece’s engagement, dan jugak berkampung di PJ lar, pi memacam wearhouse sale kau. Eh behind the scene memang panjang kalau mau cerita wor….

thanks kids and husband to help me, bibik too.

IMG_6166

The main prizez goes to Akma Omar!

Of cos the main sponsor was Cipela,  sepasang kasut buat Akma. Aku sendiri hari tu memakai Cipela shoes gak, blue merah some more, ikut tema.

IMG_6163

The second prize winner goes to Asyikin!!

She got a pair of HiDY clothes, the main sponsor too.

IMG_6172

The rest of the bloggers, dont worry, ada jugak lucky draw yang not so grand but bit bit by the host.

Mekonie, thanks for coming and be part of #tinyLiza ‘s baby shower and Orange Berries Food Review

IMG_6176

Jocko, yang sedang tak berapa sihat, came with his family. Very lovely wife and kids he has.

IMG_6179

Hey, of course akak include you in the lucky draw receivers!

Kenalin Halim known as Halim Brothers.

Thanks Halim, thanks so much for this collaboration.

IMG_6184

MB and his family pun hadhir….

the first time ai kenal budak ni, bukak puasa kat Tropicana setahun lebih ago, aku rasa nak seligi jer….hahahhaaaa

IMG_6190

Acul, kenapa gambar blogs ko cecantik.

Sebab saya pakai camera mahal kak….kamera ko cekai je kak.

Itulah bezanya camera godang ngan camera kecik hahhahhaaa…..thanks Acul for coming with your big gun.

jangan le percaya Acul nak cakap cenggitu to me, he s very shy guy :)

IMG_6193

Ini orang kuat hakak, he is my loud speaker….tanpa dia, takde suara ler akak….

Dari aku kenal dia masa kurus, sampai dah nak masuk anak 2 hokey!

Our dear Broframestone!

IMG_2957

mohon maaf dari Kak Red to Norfa coz nama untuk lucky draw terlepas pandang. Tapi nasib baik ler ada hadiah berlebihan hoi! rupanya tertinggal nama ko…..so let s blame RD, Abang Kakak hahahaha

oh well….she s Norfanil, single :)

IMG_6198

Ini je gambar kami berempat yang molek, Sid couldnt join, she s in Germany biasalah budak yang ngah belajar tetinggi ni memang obersi manjang. Yanok and Rose, never failed me. Kitorang kan kesian so susah nak jumpa sejak memasing beranak kecik.

Anw hopefully this month me Rose and Yan could meet up for our 2014′s wrap up. May Allah bless our journey, for 2015 onwards. Dah time for Yan to get fat, she has to get pregnant! Biarkan Rose and aku je mengurus. Ceh.

Liza, we love you….the event is not so big but i know you are happy, walaupun ko rasa nak cekik laki ko yang dok paksa pergi jugak ‘the so called birthday party’ di Shah Alam nih.

IMG_6203

Puan Host akhirnya dapat jugak makan sesuap dua laksa Penang. I m strictly on diet but hari tu aku bagi chance laksa ni masuk kat badan aku, aku tested gak a bit the mee kari. Kena ler merasa, udahlah datang dari jauh, pastu gila tak makan tengok oraang semua bukan main sedap lagi menelan.

Alhamdulillah, syukur coz kami diperjodohkan.

Thanks so much Orange Berries Cafe.

IMG_6216

The bloggers, the mingles…

IMG_2963

ini very gentleman punya bakal suami… Giorgio Izas, bagi hakak merah duduk amik seat dia :)

Terima kasih dik, andai akak tak dapat hadhir to your wedding ngan someone special kat atas2 tu….semoga bahagia perkahwinan ke akhir hayat yer.

IMG_2980

oh awal majlis sebenarnya telah diadakan doa selamat, takhta ini disandang oleh MB. TQ ustaz kecil…

Semoga Allah memudahkan Liza melahirkan, this is her 4th child. Yang seronoknya, the gap between the number 3 and 4 ialah 14 years (for 2015′s delivery). ha kau!!

that s why we named the hashtag as #tinyliza

Didoakan juga supaya rezeki dan perniagaan Orange Berries Cafe berkembang dan sampai tak cukup tanganlah melayan customers yang dengarnya waktu weekdays memang full house always!

IMG_2896

hah ada pun budak nih, ada kala aku tengah bagi speech ler tengah buat kerja, dia dok celah kelangkang! ko ni dik…

pastu tak nak makan, dok repeat pink guava Orange Berries jer, mementang free flow and he knows where to get, cuma tak sampai je nak tetekan!

IMG_2900

Suami isteri yang saya kasihi

Kalau aku datang UK, tumpang rumah yek :)

IMG_2918

Ini pun kusayangi sesangat jugak!

adik-adik pendukung redmummy.com

IMG_2926

My old time blogger buddy, juga turut mengenali Liza.

Thanks Gina Manan and please do drop me a call whenever you are in KLCC! Salam to askar and Jack.

IMG_2946

Hilal, came by a bit late but that s ok, asal janji hadhir ditunaikan. Insyallah….kami naik ke Penang untuk melihat pengantin bersanding

wink wink….cantiknya orang sebelah hoi!

IMG_2970

Lots of thanks, seriously terima kasih sesangat to the team members and management of Orange Berries Cafe, kami dari pihak RM, the guests and the bloggers, mohon maaf andai ada huru hara ke kucar kacir or salur galur yang timbul waktu majlis, juga salah silap bahasa sekiranya ada. Sangat appreciate ngan kerjasama dari pihak Orange Berries Cafe yang percaya dengan nama dan platform blogging line untuk membina dan menaikkan lagi dunia Orange Berries Cafe di alam maya untuk lebih dikenali offline.

Guys, please help to spread out the 100% of bumi comp, Orange Business Cafe, bagitau pada dunia, bilang pada saudara, hebahkan pada sahabat, lontarkan pada telinga mereka….di Orange Berries Cafe, bukan sahaja minuman sejuk seperti the blended, or froyo tarikan utama, depa juga ada minuman panas (i m so into air panas tu pasalnya), to name a few, teh tarik, hot choc, black coffee etcs. The 4 main dishes are mee kari, mee jawa, laksa penang dan laksa johor.

Lokasi : Orange Berries Cafe Kompleks PKNS, Shah Alam (Berhadapan perhentian teksi)
Parking : Boleh parking di dalam / bawah PKNS atau sekitarnya
Facebook : https://www.facebook.com/orangeberriesofficial

 

IMG_2967

Dear Liza

Kita mungkin pernah jatuh, kita pernah berdiri sama tapi kita mungkin tak perlu lupa bahawa kita sentiasa di hati. Walau jarang bertemu, walau mungkin jauh di hati, tapi kita tetap sahabat. Insyallah.

Sedikit hadiah baby shower dan doa selamat, untukmu yang sedang sarat mengandung. Semoga perjalanan mu dipermudahkan.

Good luck ler kena bangun malam lagi lepas dah beranak esok esok :)

Secara rasminya….tugas saya pun selesai.

Satu misi penutup 2014, buat masa ni ler. Those nak engage akak buat hosting for baby shower, hah bolehlah. 2 kali as a host skang nih. Terima kasih semua, thanks all yang hadhir, yang tidak dapat hadhir tapi menyampaikan ingatan maaf tu takper, sokay, hangpa pi wish jer kan Liza.

To bloggers, ada masa ada waktu, ada rezeki, ada event kita ketemu lagi.

Nah, let s sambung our busy life back :) .

 

Comment: 15

Rose and Yan’s Baby Shower

DSC_3940

you know bila you tidak cukup kakitangan, sana sini dah kedaung, work life, family, kids, blogging events, ads, list goes on, but u really wanna do it, bila Allah turunkan ‘kemalangan’, tapi kemudian Allah hantar seorang untuk membantu. That s Liza. An angel to help me.

Camne ye nak terima kasih lagi, a fren i have been with, Liza came to rescue. I dont want to go to the parties yang well-kalo-tulis-in-details-boleh-rasa-nak-menikam. Cuma yang penting was, jom ler teruskan the party! I dont care you nak menyumbat terasa ke hapa, your pertukaran stage yang kemain sombong dan macam2 lagi, that s so budak2 of you. Once a betrayer, always a betrayer.

So makanya aku amik initiative sendiri, to do everything. Liza yang memula saja tanya, kemudian volunteered to be the co-partner. Thanks babe.

This is a special baby shower for my 2 GMB girls.

Hanya ada masa seminggu sahaja!

Oh yes, bukan sebulan kay, seminggu preparation sahaja. Tu pasal aku cakap, thanks big much to my dear fren Liza.

Nak to go in details, macamana sibuk jugaklah ke sana sini calling sms emails pakpong pang segala, so tak yah kot. ahahhaha, but i work closely with the husbands of Yan and Rose. Yelah coz nak surprisekan the wives kenalah kawtim dengan the laki memasing. That s part of the plan.

 

DSC_3953

The lovely diapers cake, tempah each RM250 from Shila Shower!

Shila – element merah please for the diapers cakes.

kak red nih, susah tau nak dapat merah2

ko belasah jer, janji main colour is red!

semua main petik2 jer, payment pun pakai online jer, tu pun payment2 ni aku suh laki aku handle coz i m so tight up!

Shila Shower datang hantar terus the 2 diapers cakes to the venue, Full House Jalan Yap Kwan Seng on the day itself too

DSC_3958

why did i choose this venue?

1st: aku hanya ada masa seminggu je nak pilih tempat maknek segala, takde masa nak study 10 venues at all, aku riki2 2,3 tempat je asalnya pung.

2nd: i m based in KLCC so apa2 nak lari ke hapa senang coz knowing Friday = Jam + Hujan. Makanya ini the best lagipun parking sini ok gaklah senang

3rd: the hospitality and service by the Full House is the tip top. Dari hari pertama aku baru tanya2, then bila dah confirm till the nite itself. Bagus molek sangat. Really wanna work and do the party at this venue again.

DSC_3961

Decoration tak termasuk, a bit tu memanglah ada buat done by the Full House but since the theme is red, we engaged a Candy Buffet. For Candy N Such is sponsored by Liza – if u interested, can look for their FB or get them at 012  268 4048.

But not just the candy buffet dia orang supply, all the decorations merah2 menyala, everythingggggggggggg u see dalam baby shower party ni is by Candy N Such.

Dear Fatin – thanks for the King A Class service, u delivered the best to us!

DSC_3965

Liza – we go for red theme yek?

up to you babe!

easy to think, easy for me to manage.

muahahahah, i m redmummy. dah aku yang kena jadi host, memang aku pilih kaler merah jer!

DSC_3968

kerja ngan Liza, kita subs keje memasing. mainly Liza buat kerja yang kena berjalan macam the favours tuh walaupun ada Candy N Such sediakan, pun jugak the crown for the 2 mothers, Liza handle. Bila cakap pasal nih, bukan Liza je kena diterimakasihkan, to Abang Man the husband of Liza too, oooo tak taulah kalau suami memasing ni tak sporting.

ada cerita aku dengo, merata2, banyak sangat dah contoh yang belum jadi bakal suami pun dah hem…in control betul.  So kalau you cant get along with the spouses yang do together, you may go. No one is asking you to do so.

DSC_3972

A very simple baby shower party for Yanok and Rose

DSC_3974

Sweet little tiny cuppies

DSC_3977

Susu badan aku ada sama hah

LOL

DSC_3987

nice kan….

furnitures dah putih

pakai merah, kan comel jerrr

DSC_3991

the flavours door gift by Liza

ada jugak selit2 dari Candy N Such

DSC_3994

Surpriseeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

here s the problem. kita ada 2 makyongs! masalah bila nak make sure dedua tidak sampai serentak satu hal. masalah camne suami depa nak bawak drag depa ke Full House, ok itu masalah laki depa hahahahha. janji aku tau Bojeng and Afa bawak Yan and Rose, tupun dah syukur sangat. Lambat sket pun takper.

Bila Bojeng cakap dia dah nak about to sampai, satu lagi masalah bila dia pi parked just next to us, the venue. Kitorg boleh gigil2 nampak Yanok keluar kereta. So kita tutup lampu, tak nak surprise tak menjadik. Good thing bila Bojeng Afa pun dengar cakap, tak ikut pintu belakang, they went to the entrance. Nice!

apa lagik, mangsa pertama was Yanok :)

DSC_3997

aaaa tekejut keeeeeeeeeee. ahhahaha

kesian coz drama aku sepanjang seminggu tu dok kata i ll be in JB. dahlah tu, hari yang party ni pun aku dok kelentong le cakap aku kat atas bus ler, ngah on the way to JB, kononnnnnnnnnnn. Paling tragis:

rose, yan…akak kat JPO nih, akak ada belikan baju Burberry for your baby nanti.

Semua dalam BBM Group bukan main thank you kak reddddddddddddd bla bla bla

Sid bakar line; kak nak jugak Levi’s dalam bbm group tuh, padahal dia sebelah aku jer kat Full House nih.

ahaksss…

DSC_4000

Hemm, macamana aku dapat contact semua orang dalam nih.Usaha ler kan, aku handle guests so aku korek semua cabang yang ada, aku tak nak depa2 nih ada bau langsung!

DSC_4005

Kenapa i hosted this party

coz they are my beloved GBM girls. we love we care. They did to me, they hosted for me, so haruslah aku balas budi orang.

alolo Yanok, nangis curah2

DSC_4010

Ok Yanok menangis lama jugaklah

ahhahahha

Sorry Yanok, no burberry clothes untuk baby ko. Baby Shower akak lambakkan!

 

DSC_4027

bestntya it s all recorded by Astro Awani. TQ again Hilal!

DSC_4032

OK Yan ko dok tepi, sambung airmata tekejut ko yek. ada sorang lagi mak boyot nak disurprisedkan nih.

DSC_4033

kitorg tertunduk2 menunggu si Rose. punyalah lambat si Afa nak membawak, ko jangan le datang amik bini ko awal sangat, hahahaha kan dah kena bawak dia makan kat Pelita.

DSC_4034

Surprise no 2 for Rose, huh muka dia muka bengangggggggggg ko. bengang kat lakinya hiksss

DSC_4036

tekejut2 dia pun light2 gak walaupun dia dah kata nak tertumbang kot terpengsan bagai. ahhahah!

DSC_4038

Hah lega, party yang paling simple dan agak kelamkabut pada mulanya, 1 week to do the task!

DSC_4052

in total, aku dapat jemput about 23 orang guests. Thanks the guests, baik dari Rose or Yan’s side.

DSC_4053

How did I do it, alah hangpa pun boleh buat. Nak ngan tak nak jer. But I nak, again, i terhutang budi ngan orang. If Liza covers and sponsored the Candy Buffet, i did covered for something else, no need to go in details :) . Ada guests bagi a bit of token, but the rest i m coveringlah, so in total memang just me and Liza.

Yan/Rose – ai accept handbags in return. ahaksss!

DSC_4062

Not just for the baby shower, this is also their birthday celebrations. Belated  birthday for Rose, Advanced birthday for Yan.

DSC_4065

Pastu dedua gaduh coz tak make up.

dahlah Awani cover. hihihiiiii

namanya ni pun surprise kan :)

DSC_4069

Rose tu tak nampak boyot yek? eh she s masa ni dah nak masuk 6 bulan, Yan plak dah nak masuk 7 bulan. Depa beza sebulan jer

DSC_4073

Jadi hadiah depa beranak memang aku kena menabung dari sekarang! coz serentak beza sebulan sangat tuh.

DSC_4080

hihiiiiii…so happy to see ya guys, akak paling seronok coz dapat tunai janji walaupun depa mungkin ingat tidak ada baby shower for them. mana mungkin akak tak buat rose/yan, mana mungkin.

DSC_4077

Love you both, semoga baby dilahirkan dengan selamat, kesihatan pun molek2 yer korang…

DSC_4096

hangpa rasa depa ni pregnantkan anak apa? coz dedua tak tau gender yet. sorang tu tak nak tau, coz nak surpriseeeeeeeeeeeeeeeeee, sorang lagi pulak tak dapat tak nampak lagi, nyorok yek. jadi kerna itulah kita punya gender for baby shower ni pun pakai

DSC_4104

 in between we did the interview session for Astro Awani

not just me, the mak buyongs, the frens yang ada kat sini pun kena interviewed gak

 

DSC_4115

so kita makan2, it s a course set.

pas abis makan satu satu, dia served. Huh now i m thinking to host the Gegirl’s birthday party pulak kat sini, terbayang2 jer. masa umur dia berapa tak tau lagilah kan…

DSC_4122

the whole area kat luar tuh, like a balcony, semua for the baby shower. takde sapa kacau, very privacy.

DSC_4126

Jules Mulan, sponsored the main cake. Najwa and bf pun sponsored the 2 cakes, semua dok suruh boyot2 tu bawak balik heh….

Sid - as i said, tukar bakar line! hahahaha tq sid.

Maya antara tetamu, tapi tu ler takut nak tegur memula, muka masam je si Maya kita ni arituh. Emo kat sapa ko Maya weih.

DSC_4128

Rose dan 2 teman karibnya, yang dapat aku gather melalui Afa dan Nurul sendiri. Suka bebenau Rose kawan baiknya Nurul and Niza datang

DSC_4138

Candy N Such

DSC_4171

she s so prettyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!

Diana and her Prada

DSC_4145

tak semua dalam gambar, but bolehlah

you know tak semua orang suka bergambar kan

salah sorang is my husband sendiri, eh tak dia ok lagi, boleh gak nak sesengih but Abang our big son, memang payah ler nak sporting bergambar

DSC_4150

tema merah, kan senang. walaupun merah memasing ada yang pun tercicir2 :)

apapun, saya sebagai co-host with Liza nak wish thankssssssssss bebanyak coz simpan rahsia dan jugak meriahkan majlis baby shower Yan and Rose nih yek.

Mulan Jules, Sid, Najwa and BF, Hilal + Abang Videoman Astro Awani, Nurul and Niza, Diana and Yuzz, comeinya Yuzz hai, business woman berjaya tuh, Iera, Maya, AK and ramai lagi yang telah tercicir2 nak ngutip ngingat balik namanya memasing…

DSC_4152

One happy family

Mia gonna be a big sister

Afa and Rose – selamat berjaga malam so soon :)

DSC_4164

oh korang pun!

Yan dah macam bola dipam2 hahahahah

Hey Bojeng – mekasih banyak2 yek.

IMG_6156

 i will come back again here for the proper lunch/dinner

Full House, Jalan Yap Kwan Seng

IMG_6171

Nurul – akak dah bersanding 2 kali nih LOL, ko bila weih?

Fatin – the co founder of Candy N Such

 

IMG_6174

 Iera cousin Yan, comel kan dia. I like to see her face, sangat cantik. Aku ni suka tengok orang cantik hikss

AK – hem…kenal dia?

camnilah, kalau ada sapa2 nak buat dia anak segala jenis anak, bolehlah roger  AK through me, i look after his package.

IMG_6180

pokcik. macih. hikss

ni je le satu gambar dia, semua orang pun dari office kan, termasuk dia, siap salin baju dalam kereta pung.

 

IMG_6188

Terkurang segala, mohon maaf ye Rose and Yan

Saya hanyalah host yang banyak salah silapnya…

hah lega akak, dapat gak buat muahahahah!

kalo tak sampai seumur hidup mau rasa bersalah

IMG_6192

For my co-host, Liza, tak tau camne nak thanks ko, tapi ko kena belanja big grand lunch for the uknowaiknow. BIG CONGRATULATIONS TO YOU!!!

Glad to make them happy, tekejut2 sudahnya. semoga kelahiran kalian selamat, baby dan ibu jugak sihat. Skang nih hormon dedua boleh tahan mempanas jer, just like their Kak Red last year, but it s ok, akak suka dengo masalah or panas korang coz saya berada di kasut-kasut kalian sebelum ini :)

For me, penat tak sangat kot, cuma risau so much banyak coz nak gatherkan jemputan, some of their frens / sedaras I tak kenal so nak contact everyone tu not that easy, coz ada jugak depa nih hal lain that nite. Oh macam2. ada yang tak dapat datang, tapi so far yang promised to turn up semuanya ada, alhamdulillah.

The baby shower party for Yan and Rose tamat about 10ish pm, i balik pun dah kat2 11pm gitu. Hah ok, lehlah buat party2 lagi pasnih. I can be a host again. Maybe for hosting something else.

Yah….what s next. RB’s birthday party?

Comment: 14

By @FashionValet

DSC_4114

was interviewed by Hilal Azmi for Astro Awani

dah keluar dah pun kat Awani for Business Alternative…issue pasal harga, jenama atau quality

Hilal lepas habis On Air, skang dah jadi staff Astro and bekerja menjadi host gitu.

DSC_4108

Repeat pakai semula the red Cleopatra tunic by Fashion Valet

juga for the baby shower that I hosted.

hangpa tau tak mana nak carik dress kuning yang Nora Danish pakai dalam Aku Terima Nikahnya waktu scene kat beach, sampai terjun2 laut gitu.?

Comment: 17

Surprise baby shower video taken by Astro Awani!

 

I hosted a surprise baby shower, with the help of Liza – more credits coming soon

best pulak the Astro Awani via Hilal Azmi wanted to interview me so they managed to capture this moment

a surprise baby shower for 2 pregnant GBM girls

Rose and Yanok

**bersungguh2 ler aku twit and bbmed kata aku kat JB ler JPO ler, so they wont suspect anything, berjaya akhirnya, it s a ONE week project and planning one!**

Comment: 5

The restaurant of Ikan Bakar Bellamy, BSP.

IMG_7681

oi gegirl tayang tiak! sib baik putih melepak! Those are anak Liza and anak Rose, Mia and Mira….aku rasa depa 3 ni kalau jumpa memang ngam hoooooooo sangat. Mia and Gegirl memang kamcing, tengok wayang pun sokmo gak depa ada. My boy takde, dia kan pi summer camp.

IMG_7672

For spending over RMXXX. dapat percuma pen ikan Bakar Bellamy youuuuuuuu! hahahahha….hangpa tau Ikan Bakar Bellamy kat belakang jirat cina/istana negara tuh? gila tak tau, very famous. aku dulu leh kata seminggu 2,3 kali gak makan sana waktu kerja kat sanaaaaaaaaaaaaaaaa ler.

waktu lom kawin sampai sempat beranak sorang.

waktu pakai skirt kerja ya rabbi ke main pendek ahakssss

IMG_7676

I refused to be snapped, but coz ni tak berapa nampak GEMUK, bolehlah ahaks…

Remember the baby shower’s by The Komplots. ahah, for returning their baik hati budi pekerti yang menganjurkan majlis tekejut baby shower tuh, so i pun bawaklah depa makan2. oi kat 2 bulan gak baru ada slot yang serentak sumer ada. Ramai tau nih, 16 orang + 5 kids tapi the lelakis dok tepi2 ler. ahaks….!

I pun datang makan jer and bayau.

coz order2 lauk sumer Liza yang handle, dia kan expert on the food, lain2 yang hadhir bersama partner memasing ayuthesun, rose, sid, yanok, mulan.

Aku kira lauk banyakkkkkkkkk sangat, siap kitorg tapau bungkus bawak balik and it s within my budget, in fact lower than i budget gak. I will come back to Restaurant Ikan Bakar Bellamy, near by my house, kat Bandar Sri Permaisuri, hujunggggggggggggggggggggggggg jalan to the QBistro (depan My Room Hotel), belakang ngan Ambank BSN tu.

you makan sini, you dont forget me yek….dah seminit 2 je dari my house, meh amik akak merah ni sekali. Leh ai cuit2 sama gak :) .

Comment: 30