The Surprise Baby Shower!!!

image

Imagine frens are hosting the surprised baby shower for u? diorg planning for months and mbe weeks? sekelumit pun aku tak leh bau, tapi aku agak peliklah coz lately ni macam depa ni kurang berjemaah. rerupanya, ada bukak jemaah lainnnnnnnnnnnnn exclude aku yek, siap add in laki haku lagik!

Diorg plan everything, diorg yg initiate. pernah benda ni awal2 pregnancy dulu dibincang nak buat, tapi aku macam hemm…alpelik. seumur hidup tak pernah buat all this baby shower, lenggang perut cara melayu tu pun tak pernah. coz mak aku tak pernah pun cakap penting kena buat hahahahha. Cuma bila nak dekat2 bersalin tu mak aku nanti sediakan air selusuh.

So takper, lagipun depa dah senyap takde pun nak initiate benda ni, aku pun tak kisahlah. Some more, this is not my number 1, dah nak beranak no 3 kan…apalah dikisahkan bonar. But but but not for them, for them, ni first time RM mengandung while hidup dalam dunia maya blogging nih. perkhhhhhhhhhh!

Diorg tak nak plan to include me, depa nak surprisekan aku pulak tuh! So on Sunday 2nd Oct was the baby shower party, but but, camne nak drag me out? hahhahaha itulah kerja RD.

So a day before the Sunday tuh, Sirman dok usha cakap on Sunday after the Mek T kena pergi umah kawan dia kat Bukit Jalil, ada buat makan2. Alamak aisay, aku kalau kawan dia ni aku malas sket nak pergi, hahahaha! dok ngelat2 pun tak dapat coz Mek T is in Puchong, rumah ‘kawan’ dia kat Bukit Jalil pulak tuh. So dekat jer sepelaung.

image

Antara muka2 yang menghasilkan the drama RM’s Baby Shower! Bukan main lagi ngan theme biru putihnya yek. Yelah insyallah the baby is a boy. Tau tak, 3 quarter dari muka2 ni semua ada kat Mek T. Siap depa cakap nak balik awal coz ada yang nak beli sotong ler, nak pi putrajaya ler, nak pi birthday party ler. wah wah wahhh rerupanya kat sini korang bertangga yek. Ngan menukor baju bagai yek.

So abih je Mek T, patut terus ke rumah ‘kawan’ Sirman tu lah, tapi pakcik tu dapat q from Ayu yg dia kena delaykan aku. coz ada guests depa yang tak sampai2 lagik. aku dahlah meresah nak balik nak balik nak balik jer. Penat kay, dapat tidur atas katil bukak aircond full blast perkhhhhhhhhhh.

image

Then Sirman ajak pergi kedai lampu kipas. wah. ai ok jer! suka part2 soping nih.

Kat situ je dekat sejam and siap ngam2, dah leh pergi umah ‘kawan’ dia. tu pun aku tengok jam dah kat 330pm. Boleh tak terus balik jer? alah sekejap jer kita pergi Bukit Jalil tuh.

cei!

Pergi ler jugak.

Dahlah aku malas nak touch up muka, pakai pun shawl jer coz cardigan tertinggal kat rumah masa nak kuor paginya. kerimasan sungguh!

Sampai2 kat pintu rumah ‘kawan’ Sirman tuh, hemm…aku ni mata observe gak, apesal takde banyak selipar kasuts pun. dah habis majlis hapa? then aku ternampak ada macam ‘cake’ dari celah pintu tu, ooo ada birthday party la kot? Tapi yang aku tak leh blah, ‘kawan’ Sirman yang bukakkan pintu nih, macam aku kenalllllllllllll jer.

Belum sempat aku nak pusingkan pala otak pikir mana aku kenal ‘kawan’ sirman nih, masuk2 je dalam rumah…

SURPRISEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!

terkesima tak???

terkejut giler okkkkkkkkkkkkk!!

image

#ehretis

image

image

buruknya goman aku menangis2, dahlah ngah kembang nih!

image

ha ko ke main menyorok lagi nak mengejutkan aku!

image

Diorg buat pakatan ni, kena la involvekan ngan Sirman coz pakcik tu je ada jadual movements and events aku. So he knows i m quite free after the Mek T, padanlah sibuk ajak pergi rumah ‘kawan’ dia!!

image

Diorg buat party ni bukan amik mudah yek, semua ada, dari corsage hingga ke door gifts, comel2 la pulak halahai….. banner, belon semua ada, memang deco complete, siap pulak the theme is blue+white but of cos ler ada element merah gak hiks. Invitation kad pun ada, cuma aku jer tak dapat invitation kad tu huh! Tak surprise la dok kalo aku pun dapat sama hahaha. Still berpusing-pusing dalam kepala macamana aku boleh tak terbau pakatan sulit ni….

image

semua orang balik dapat the doorgifts…. the Tea Love and the Coffee Love

not just that, ada games, 2 games yang winner ‘how well do you know redmummy’ nampak gaya laki aku je yang paling terer hahahaha! and another one is the BINGO. yang diuruskan jugak oleh GBM. isk isk…korang nih, rajin betul!

IMG_7142

flashing back, aku cuba nak korek rahsia macamana party ni was planned…

IMG_7149

the giant diaper’s cake, ada diaper’s bag ok dalam tuh!

udahlah earlier aku baru je ordered 2 bijik of diaper’s bag , dapat lagi the 3rd one!

IMG_7161

Kids pulak dilonggokkan dengan colouring, budak2 ada 4,5 orang jer tapi riuhnya ya hampunnnnnnnn! takut jiran tuan rumah marah pulak dok bising sangat.

IMG_7153

IMG_7154

sweetnyaaaaaaaaaaa!!

image

my GBM

IMG_7182

#rmgbm TQ korang sangat2

image

Together with the host, Mulan, ni gang komplot yang initiate the idea, ada sorang lagi Liza tak dpt hadhir, hantar food jer

IMG_7165

beautifulnara, ciknara & wa pun ada

IMG_7166

Ha makanan pun macam2 ada. mee rebus, mee hoon goreng, rojak, ayam masak merah, chicken wings, spagheti bolognese, cuppies, nuggets, karipap ayam & popiah, creampuff & fruit punch. teh tarik pun ada ko! Semua ni the organizers +guests yang prepared sendiri.

Kenapa tak cakap ada makan2, nyesal makan banyak kat Mek T tadi

Iskk tak surprise la Kak Red oiiiiii, tapi kitorang makan sket jer kat Mek T tadi  hiks :)

IMG_7170

Gegirl & Abang pun terkejut ko! Daddy, kata nak pergi rumah kawan daddy? Ni surprisekan mummy lak….

IMG_7175

ha ni lah ‘kawan’ Sirman tu. Memang aku kenal pun laki si Mulan ni. Cuma masa kat depan pintu tu tak sempat recall pulok. Sib baik Mulan offered her house to be the venue, padanlah aku tak tau coz i never been to her house!

IMG_7186

the guests. sakan korang dapat surprisekan aku yek

IMG_7194

siap ada laminated kad untuk Mommy to be ni

IMG01207-20111002-2055

 yey berjaya jugak surprise kan Kak Red hiks

i dunno what to say…. sy tercengang :[  , ternganga :o :  , terkejut :8  , terharu :love:  , menangis =(  and of cos happy sangat :)  . tq tq tq very muchhhh korang especially to the komplots ayuthesun, rose, sid, yanok, mulan & liza plus partner masing2 – Shahrul, Afa, Bojeng, Azman & Fadhil. Tq gak to all the guests – wa RedGlow+partner, maya+hasben, amy+kids, beautifulnara+ciknara. love u all!!! Thanks for the pressies too!

BTW Sirman kena cubit sebab rahsiakan hal ni. Gerammm kat dia, terer betul dia simpan rahsia nih, iskkk! Siap ada warning ‘korang GBM kalo nak emails ke bbm, during office hours jer, jangan ping memalam kang kak red ko pelik’ hokey!!

Note to myself: Lepas ni kalo Sirman or sesapa yang agak-agak berperangai pelik, sure ada la menda yang depa plankan tu…

Photos credit to Bojeng & Shamzul Mohd Nasir and mereka2 yang tersebut di atas…banyak main cilok2 gambar nih :)

At least dalam sejarah, saya merasai jugak adanya RM’s Baby Shower, alhamdulillah and thanks all. Thank youuuuuuuuuuuuuuu!!! Video tengok kat sini yek.

I am approaching the 3rd trimester, i found out depa tak dpt nak buat bulan Oct and Nov coz conflict ngan bz schedule, so depa sergah on 2nd Oct, now marilah kita doakan semoga the Red Baby sihat walafiat, baik si kecik mahupun ibunya.

Comment: 39