The Baby Stuff…

IMG_7304

what a waste of an hour at 2am on my Sunday! membikin entry ni sampai ke hujung lepas tu about to save and schedule it, the Mozilla is ‘not responding’ grrrrrrrrrrr! and kena repeat balik buat nih. Alangkan aku memang looking forward sangat nak buat entry nih, hah beginilah nasib menjadik blogger. ahaksss.

ok tu brg2 dari adiah from the Baby Shower, all in blueeeeee kau! rupanya dalam diaper’s bag adiah depa tu ada jugak adiah2 lain, segalanya biru, mementanglah insyallah anak lam perut ni is a boy kan. So me and Gegirl unpack sesama and simpan, nanti kita bukak bila dilahirkan yek.

Anw, stop giving me diaper’s bag dah yek knowing bila kita beranak orang akan bagi hadiah kan. coz kan ni 3rd diaper’s bag yang in hand coz sebelum dapat nih aku dah ordered 2 diapers bag from Diva Darling, mintak dia dptkan from UK tapi yang dari UK tu nanti aku resell balik lah coz i smell another diaper’s bag is coming from one of my sponsors gak.

IMG_7316

hah belakang tu ke main bersepah coz RD dok buat project kipas transformers yang tak menjadik! so anw baju yang abang tayang tu, baju baby dia pakai deduluuuuuuuuuu, sihat ke main lawa lagik hiks. Baju tu selepas abang, adiknya pakai, kemudian aku bagi kat my sister, dipakaikan kat anak2 nya pulak. kira 4 babies pakai, bukan selai, tapi banyak helaians dari stock Abang and Gegirl. Tulah untungnya beli baju yang berkualiti bagus, berturun2 temurun leh menyarung.

Ni sebab adik aku dok passing back the whole bunch of baby stuff kat aku since dia tengok akak dia dah going to due tak lama lagik. Yelah adik beradik main pass2 jer ler…tapi dari out of 3,4 bags yang dia anto, aku tak amik pun balik baju suor ke mittens bagai, coz nak beli and get the new one of cos lah kan for my new baby.

IMG_7322

kenapa bekas mandi tu kaler pink yet Abang dulu a boy. hah tu pun berpass2 to adik beradik gak. Dulu masa nak lahirkan Abang, ex boss aku bagi banyakkkkkkkkkkk baby stuff yang aku tak yah beli baru, antaranya bath tab baby nih, wpun kaler pink kita pakai jugak, kemudian Gegirl pakai. Kain barut and kain bedung baby tu pun aku amik balik, itupun dari abang and gegirl yang dah kubagi kat my 2 sisters. Yelah dulu lepas having Gegirl, ai tak nak beranak dah, tapi Allah  Maha Kuasa, nah, im pregnant again.

Abang dah 10 taun, ex boss aku dah pakai for bertahun2 gak, mau usia bath tab tu ada lam over 15years huh! worth of money sungguh.

IMG01216-20111007-1405

Kemudian ada aku jalan2 pi Mothercare, tengok jer sementara nunggu member aku beli kat Isetan yang ke main ramai manusia coz of the member’s day. The baby cot nih pun dulu aku ada, cantik je aku hias ngan kelambu and toys berpusing2, iskk comei sangat but tah sapa ler tangan yang dapat, akak aku kot or ipar duai aku. Tupun ex boss aku bagi, now aku memang kalau boleh tak nak beli, coz pakainya sekejap jer, tak sampai setahun pun. bila dia dah pandai meniarap ke merangkak ha siaplah ke main nak kuor jer…..

Kat kedai dekat rumah aku pun harganya over RM300 gak. iskk!

bukan tak afford nak beli tapi aku tak nak beli coz long term tak berapa sangat.

IMG01218-20111007-1408

Bakul baby ni pun dulu aku adaaaaaa gak, bukan beli but given by my ex boss.  isk, antara 2 sisters aku sapa le yang ngamik tapi kalau akak aku amik sah dia dok passing around kat kawan2 dia nya. ni pun tak pakai pun sangat but kalau nak buat letak kat dining hall sambil2 tengok tv boleh gak. bukan leh bawak berjalan pun, buat borat and remeh jer.

hahaah kakak aku cakap baby cot and bakul baby nih dah mereput coz dah over 15years! kau, berbaloi tapi good bye!

Takpelah will buy the stuff yang berbaloi to pakai for the long term sahaja….

aku tau korang suh aku beli so nanti jual murah lanting2 kat korang ahahhaha korang memang!

IMG01220-20111007-1457

Untuk mencukupkan RM400 of a Mothercare’s Member, main cecapai je the mittens and soft shoes. Sebenarnya aku tak nak lagi beli barang2 baby coz nak tunggu dah over 7 months plus lagipun kena pi jalan2 beli ni with the 3 lagi tuh. Nanti kena repeat balik Mothercare to find things nak beli, my baby stuff pun akan sampai gak from UK but tu tak banyaklah.

Ada offer discounts kat Mothercare tu yang sebelum sale abih kena go and buy but year end pun ada sale jugakkan…dok ngaper ler, buy slowly.

Nanti i publish entry on 4D scan plak yek….syok tengok :)

Comment: 20