The Laser WarZone with RM and the bloggers!

IMG_6067

kenapa kadang2 kita keluar, adik tak ikut Mummy

Coz kadang2 adik tak sesuai dengan waktu dan ketika serta tempat yang kita tuju. So biarlah adik rehat santai di rumah. Kalau kat sini kita kena kejar dia, ada kalanya kita boleh bawak adik, ada masanya mummy nak buat kerja so nanti mami stress kalau adik dok hok hek hok hek jer….next time kita bawak adik yer.

IMG_6172

Korang pernah dengar blogger dok been engaged buat event macam nih tapi dekat setahun baru dapat jalan projectnya pasal mak merah very the super busy. Macam2 hal! Dekat setahun arrangement Laserwarzone dok panggil aku, tapi mak datuk, payahnyaaaaaaaaaaaa hai nak mendapatkan tarikh sesuai. dan akhirnya aku terpaksa mintak tolong Nuffnang!

kasi settle kan sket lah.

Pastuh kerja aku nak mendapatkan bloggers. Plus One Two Three…sukatik hangpa bloggers nak bawak bape ramai orang lah. But betul ke ada yang sorang 2 ni dah confirmed but last minute cancel coz MALAS? amboihhhhhh! bersusun ramai orang nak pergi, ko boleh jawab gitu, at the first place napa ko join?

Anw nak buat event ni pun planning for almost a year, bukan salah sapa. salah I. ni kang nak siapkan entry ni jangan le makan minggu bulan pulak. Kesian kalian.

Well what to do, saya hanya wanita yang tak pernah cukup masa. Semuaaaaaaaaaaaaa aku kena buat ler!..

 

IMG_6184

dicampur kanak2 dalam 3,4 orang…ngan rakyat dewasa. about 50 orang jugaklah. Bagus! walaupun ada yang kedaung lambatttttttttttttt sampainya. Orang dah kata by 2pm, amboi, kat jam 3pm baru nampak bayang yek! jadi nasib baiklah Laserwarzone memang ada sediakan makanan dan minuman.

Semua all taken care of by Laserwarzone nih! Superbest sungguh.

IMG_6173

n so about 2-3 weeks before the event, i jerit2 kat Twitter, FB Fanpage dan juga di Instagram untuk sapa nak join nih

jadi bukan soal akak x jerit canang2lah yer…akak memang promote tapi korang terlepas pandang nih…. itupun ada yang menebeng gak dapat menyelit sama di hari kejadian. by luck lah kan.

IMG_6147

Medals ni memang tak boleh blahlah! Dah lama acik tak dapat medal heh….this reminds me on my Chess tournament, very very coming soon. I missed last year’s one coz i had to be in Germany kan. So the medals pun disediakan by Laser Warzone untuk the 3rd place, 2nd and first place.

IMG_6149

Juara johan RM Blogger Gathering akan bawak balik jugak dengan tu hah the main trophy! hish…hebat!

Aku pun baru tau si Laser Warzone sediakan nih semua, few days before the event hokeyyy…..

IMG_6177

bersama dengan goodie bags untuk yang akan bawa pulang, kalah atau menang, tiada darjat mahupun pangkat! sama rata! Ada gak goddie stuff dalam goddie bag Laser Warzone tu jugak. Hebak hebak!

Proud of the Laser Warzone’s team, betul2 fully prepared!

jadi bila semua dah ready siap mari kita membelantan!

Oh Melaser!

bukan laser di mulut. no negativity!

it s called Lasertag!!!

 

IMG_6197

These are my team members, namanya SharpShooter. Pandai adik yang bagi nama nih. Akak terus terbayangkan Sharp Shooter menda tut tut hahahahahaa!  oh well…orang kahwin mmg pikir gitu jer.

My team best super sederhana jer….menang 3 games, kalah terduduk langsung nombor 3! hahahaha apa kisah pun, janji berpeluh ketiak baju memasing ngan main nih. ke main tetembak, mau tak berpeluh, dahlah 4 sets main.

Thanks Shu, Nad, Anaz, Maya, Z dan ye saya sendiri!

IMG_6204

Team mak merah tu bukan team aku yek. my team’s name is SharpShooter hehehehehe! so gini lah ada 8 teams dalam 2 groups.

Overall winner is Mak Jemah, keduanya Arena dan SharpShooter no 3

Lain2 dapat penat heheheeh dan juga dapat goodie bags of cos! heh nasib baik ler Laser Warzone sediakan makan minum, memang pancit sungguh heh main nih.

 

 

IMG_6210

Thanks so much Laser Warzone ECurve!!!

IMG_6214

This is Captain Abang’s team!

kehkehkeh…moknya tak nak team up ler ngan anak2, memasing pun tak nak team up ngan mak coz dah berniat nak lasertag memasing, but tu lah kekalahan pulak team ko yek bang!

Alyza cite ada group budak2 pompuan nak main sama dalam tu, menggelupur si Abang malu nak amik jacket lasertag nih. amboi abang!

Team kakak pun sama terduduk, walaupun ke main gah gah wanita dalam group Aunty Sid ko kan! Apa kes Sid?

IMG_6252

Mak Jemah team yang mendapat gelaran juara kali nih. Team akak 3 kali menang, lawan ngan depa kalah, and terus 3rd placing.

Epal + bf, Kid, Lily + Suami, Hazman!

camne tak menang, main gempur jer semua nih! cisss

 IMG_6207

so hangpa kalau  nak main, gini cara mainnya. tak yah pikir lah, itu biar Laser WarZone uruskan. kita pikir main jer.

tak sakit pun, tetembak pakai laser, bila jacket depa turns white, tu depa kena tembaklah tuh! tunggu 5 sec nanti tembak balik….

IMG_6290

budak2 ni semua orang dah habis main, depa dok kenen maknya nak main one more last round. Sib baik Uncle Raaj hangpa baik, bagi one last round untuk sesapa yang nak masuk. hah balun hangpa! haku dah pancit, penat berpeluh2 seii!

IMG_6262

Overall, we had so much fun! Terima kasih gang2 bloggers, partner dan teman memasing, ada yang bawak ayah, ada anak2 kecil, hish anak si Akma mencicit dok ngekor jer orang, kemain budak 2 orang tu menglasertag. Pada sponsor besar kita of course lah Laser Warzone, pada Nuffnang yang bantu Redmummyspecially to Shah and Sue Ann, been helping to communicate with the rest of the bloggers. Ada baby, in fact ada sorang tu sedang mengandung, bini si Jamar but takde le dia main, dia dok dalam bilik rehat kita tu lah…lepaking.

Dan terima kasih abang kakak yang sama excited dan dok mintak pas2nih pergi lagi satu family. Diorang dah addicted.

The bloggers yang beruntung dan bertuah joining the Lasertag session with RM:

Nama suami isteri anak2, ayah ibu dan teman2 yang hadhir maaflah akak tak leh nak tempek semua yek  :)

IMG_6158

it s very fun game, for frens and family. at least for kids umur 5 tahun dah boleh main, the more the merrier, buat grouping memang semput gaklah berlari lam tuh. at least each session kita main dalam 10min, pun dah rasa mengah, super fun sungguh.

For pricing, untuk 1 battle sorang is RM18, 2 battles RM30, 3 battles is RM40 but for unlimited is RM55 meaning ko boleh main whole day ler, kuor masuk kuor masuk kuor masuk hah! Student price pun ada, cheaper than the one mentioned. Kalau nak buat birthday party package pun ada at least RM50 per pax boleh dapat 4 battles of Laser Tag and makan minum bagai lah.

Laser Warzone is located at the 1st Floor of ECurve (satu lagi located at the IOI Mall Puchong), Like and join their Facebook!  Call them at 03 – 7733 1335!

Comment: 29