5th May – Voting Day

IMG_4170

result dah kuor huhuuuu

tapi tak naklah ai comment on the politics issue yer, seperti biasa, saya dok atas pagar. i wont reveal siapa yang I vote, tu kan rahsia mar…..tapi i turun pergi mengundi.

ini kali ke 3 mengundi, di Sek Men Keb Bandar Tun Razak. last time pun kat sini jugak aku mengundi.

IMG_4172

Aku pi dah petang. Malas nak pergi awal pagi heh. Lain ler adik aku, dia nak balik Kelantan for mengundi, so pagi2 dia dah beratur mengundi di BTR kemudian langsung terus pulang ke kampung lakinya yang mengundi di sana. Sempat sampai sebelum waktu undian ditutup tu! hebat. semangat mengundi tak pernah putus.

RD pulak mengundi di Lembah Pantai, dia tak tukar2 lagi tempat undian heh, pasni kenalah tukar. dah 3 kali tuh. So dia pergi solo dulu ke Pantai Dalam, sana hot seat whooohooo! Nurul Izzah vs Raja Nong Chik. Asal niat dia nak bawak Abang Kakak tapi aku tak bagi, depa nak kena kemaskan almari baju memasing.

Luckilylah RD tak bawak, coz parkingnya punya jauh, dengan sesaknya manusia dan kereta. dengan manusia berduyun. Dengan kena beratur panjang.

Aku pulak, 3.45pm baru kuor rumah tu pun dok zikir kat telinga RB, bangunlah nak, bangunlah, mak nak pi mengundi yang oi….

pun tak bangun gak. bapaknya tukarkan je kain baju dia pakai, baru dia pesap2 mata. melayan ler.

 

IMG_4204

Tanpa gangguan dari kiri kanan peraih2 undi, aku menonong terus langsung ke pusat mengundi kat dalam. Saja aku pakai colour yang melambangkan dari dedua warna party, so dedua tak boleh nak raih undi di akhir minit terakhir ini. RD drops me jer, pastu dia lepak ngan anak2 kat depan tu gak, later mak and adik aku pun datang. Mak awal pagi lagi dah mengundi ngan abah. Epi coz dia baru balik dari offshore, so dia mengundi petang, sebelah sekolah ngan aku jugak.

IMG_4174

Siapakah yang kupilih

biarlah simpan di hati

hikss :)

IMG_4184

Kami duduk dalam pagar yang sama

kot

hahahahhaha

biarlah aku masih lagi dengan keputusan berdiri di pagar aku sendiri

IMG_4187

Malas tak suka nak bagitau sokong tu sokong nih

ada kawan2 yang gaduh sesama kawan dek kerna berlawanan lainan party

dek pasal depa party sana depa party sini

depa back up sana depa kondem sini

yang dalam WA group lari kuor

yang dalam BBM group lari kuor

terus unfren, unfollow

ai tengok je ler situation sama nih semua

aku memang dulu sangat menyimpan tak nak ler sharing the party apa or manusia apa pun

IMG_4198

melainkan tahun 2004 dulu

semua orang maklum sapa yang aku ‘dukung’

hahahahaha

IMG_4203

tapi tahun nih

ai kasi adil saksama

top untuk colour inikalilah dan dark skirt blue untuk lainkalilah

hahahaha

dan semuanya bajuskirtditajakalilah!

baju dari ThePopLook dan skirt biru pekat dari FashionValet

 

IMG_4238

susah nak jumpa adik aku nih

si bujang yang baru balik dari offshore, balik semata2 untuk mengundi. hebak! dapat duit balik claim undian nih heh. so dia terus belanja mak abah and kami red family sekali lah.

aku ni terus terang cakap, jarang betul dapat orang belanja hehehehe…dapat orang belanja, syok worr!

IMG_4256

RB tu bengang kena dukung, dia dok seronok berjalan explore kedai, kedai sebelah, semua kena jadi mangsa kejarkan dia. Tapi aku bagi depa semua makan dulu, aku yang jaga budak kecik tuh. lepas semua dah makan, baru le aku makan sorang2, mak abah aku teman. coz yang lain sume dah mengekor RB.

terus teranglah cakap, skang nak makan luar kalau ada RB memang sepantas kilat sungguh makan heh. in between tu abang kakak main basikal, pastu aku ngan RD pi lari beli contact lens aku yang dah kekurangan stock, siap selamba kitorg 3 pi QB tapi minum tersedak2 coz dia tak nak duduk diam, terus kitorg apa lagik, jom dok umah nenek atuk ko. kita lepak sana. kang jemput abang kakak depa dok tak abis lagi main badminton.

ya hampun, payahnya nak minum kat luar ngan anak aku ni dok nak exploring satu dunia…….

May 5, 2013 | Selesaiiiiiii! by redmummydotcom on Keek.com

IMG_4259

Mak ajah suka betul tunjuk jari biru tu hahahaha, kitorg sume tak basuh bebetul lagik, aku pun basuh gegitu jer. Dapat tips macam2 dari twitter IG for cucian yang melicinkan ink tuh, malam tu baru aku buat kaw kaw. Malam tu tak leh kuor mana, RD dok bertafakur depan tv tengok result, dok ngadap twitter dengan macam2 latest result yang tak rasmi. huh hai….

lagipun dia Selangor. Monday cuti. jeles ai.

So anyway, untuk sekali lagi dalam sejarah, semoga Malaysia negara kita terus aman dan sejahtera. Kenangkan tempat negara lain lebih teruk daif dan tak tenteram.

Apa2 pun tahniah BN coz berjaya mengekalkan kedudukan, huh suspens betul, sket lagi nak bertukar kerajaan hahahaha! Sekali lgi BTR tempat aku Khalid menang, dengan ucapan….datang lagi water issue, jangan buat dek ye Tan Sri!

Comment: 11