Ciao Milano!

IMG_6571

dik, bangun dik…kita nak balik hari ni. balik to your sister brother

takdenya dia bangun heh. kita basah2 sket badan dia dalam tidur tu and salin kain baju. kat airport Milan baru kita mandikan dia. Pagi bebenor ni pung….6 pagi waktu sana.

IMG_8629

aloloo…jatuh yek….

sket je pung…awak kuat

IMG_8626

siap luggage segala! siap nak balik. transport amik kitorg lambat 20min. der…..! bukannya jam pun pagi tu, but tak punctual lah. Empunya rumah yang aku duduk nih, pagi tu dah tolong kitorang ler apa yang patut, tolong ensure kita tak kena kapur ke hapa dari driver yang kita dah booked tuh coz mana ler tau kan…..

berat babas btollah luggage kitorang tuh. Lebih berat lagi yang nih dari 3 minggu Germany trip taun lepas. Ni seminggu je pun tak sampai, alangkan ler dapat business class seats!

IMG_6599

Jacket pink memenami saya, tapi sampai airport jer, pastu aku bukak. rimas. panas. kita khatulistiwa punya orang. laki aku pun sama bukak hahahaha

RB belum lagi start engine nak bersilat…tunggu sampai airport kang.

IMG_6628

hah kumpulkan sesiap, bapaknya pi amik trolley, kena 2 trolley luggage banyak benau. pastu bayangkan ler laki aku tolak trolley nih ngan tolak gak sama pram. hiks…kadang2 ada waktu aku pun sama tolak..specially bila dia kat kastam.

IMG_6636

member dah mula tak sedap dok dalam pram lelama

mokak2 mintak kuorkan….

IMG_6644

one thing bila travel, kalau flight tu macam more than 3, 4 jam, hok Milan nih obviously ler more than 15hours kan ngan transit segala, aku takkan pakai contact lens. aku akan pakai spek jer. Walaupun boleh je bukak katup simpan lens dalam handbag, pun aku tak amalkan. Sentiasa berspek sajar bila travelling begini…

IMG_6648

hah macam ni tengok, sekali dua aku sorong tolakkan…sokay. bergigih kuat, asal jangan anak aku kuor, ha tu lagi memang menangis le nak kejar dia sesajar. ko tau tak dia skang, lepaskan je dia dari pram, mencicitttttttttttttttttttttttttttttttttttt dia dah ilang, ni kang aku kena beli tali mak-anak sesiap gak nih. Dulu abangnya memang berpakai sajaer, tak caya aku budak tu, lasakkkkkkkkkk!

kakak je behave, kakak girl. gitu.

boys memang ya hampungggggggg

 

IMG_8661

So selepas kastam, selesai check in, terus sahaja sambung balik ke pengurusan VAT. untuk tax free refunds process. Rugi worr tak buat. refund banyak tuhhhhhhhhhhhhhhhh….

berapa?

eh ada ler sket.

bolehlah :)

IMG_8667

dan sambung pulak ke Premier Tax Free, for setteling the tax refund tuh..

siapppppp!

IMG_8671

tinggal 2 bagpacks, 1 handbag and si budak kecik yang dok berzikir, nak kuor nak kuor  nak jalan nak lari nak mainnn

IMG_7015

and cakkkkkkkkkkkkkk! dah sampai KLIA hahahahahaha

our car sampai an hour after that, coz silap aku, tak bagi the exact flight arrival, coz aku ada urusan nak settle kat KLIA patutnya tapi tak sangka benda tu smooth giler dah settled. jadi kami pun makan ler nasi lemak ya kononnya, tolong tutup kedai boleh tak? bertahun2 takde improvement. donno why ler laki aku suka nau menyinggah makan situ tiap kali overseas.

n the little boy is doing his inspection.

IMG_8867

another round of inspection

IMG_8871

maknya sarat ngan barang kehkehkeh…aku pi beli perfumes lagi kat KLIA…sakan. tu paperbag ngan bola RB hah setia maknya bawak! asal jangan bapaknya balingkan, aku rela bersusah payah.

 

IMG_8879

here we are….transport dah sampai, dah boleh balik. Pagi tu jugak rushed balik mandi kejap, and dalam lalok jetlag ke mengantuk penat, terus ke event Astro, esoknya pagi2 butaaaaaaaaaaaaaaaa dah ke event Milo, rehat kejap tidur sejam and rushed pulak event Nestle. Hah ko hamik! tu antara puncanya jugak aku tak boleh nak sambung berlama-lamaan di Italy, selain suami yang tak boleh nak cuti pepanjang, 3 sponsored events yang aku dah committed, need my attendance.

Kerja mar…carik rezeki. Alhamdulillah rezeki masih mencurah-curah, despite of … apa yek? being orang lama? hahahaha.

IMG_5896

Belt and kasut RD

photo

sedikit showing off buah tangan untuk dipertontonkan di khalayak ramai. Semua niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii RD punya, the 4 items, except kasut atas hitam tuh je ai punya.. coz takde merah patent tuh kat sana, sekali kat KL ada jual tapi mahal le sket dari Milan kan, dan penyedap rasanya kat sini takde size aku. Ok lega, rasa tak puas hati terus takde. hiks…

Secara tak rasminya entry RM RD dan RB di Milan Italy telah tamat, yang diterbangkan by Qatar Airways.

Penutupnya nanti adalah terbang pulang dengan Qatar Airways, very soon to be published dan sedikit aksi tunjuk menunjuk untuk apa lagi yang boleh ditayangkanlah. but i m just showing a bit je lah, kes dah takde kuasa daya nak amik setiap gambar, banyak bebenau ler…biarlah, tak penting, yang pastinya u know i memang ler ada membeli sket2 untuk buah tangan family rakan taulan dan untuk diri sendiri.

Amin…

Seoul aku datang.

Istanbul aku datang.

Coming soon di redmummy.com

Comment: 10