March for the blog…

well all, apa khabar?

so today ada entry, coz ada weekend, bila weekend aku pulun balun buat entries. Musim buat entries di malam hari, agak bermasalah malam sekarang nih.  Ada masa2nya pun aku buat jugak bila ada slot malam. Tapi sesungguhnya, very limited time sangat2.

My first few years become a blogger, i posted like thousands of entries per day. Ok tipu. every 2 hours jer ada entry. Sungguh, go check my blogspot. Readers lama can confirm that. Masa tu baru bertapak, and events or ads pun belum lagi membutuhkan masa, but after 3 years i jadi sangat bz bz and bzzzzzzzzzzzzz and 2014 is my 9th year as a blogger. Meaning to say 3 tahun pertama bertapak, dan 6 tahun kemudiannya penuh dengan events blogjob, ads, travellings so many things.

Sekarang pun dah March, looking back my 2 months entries, mostly penuh dengan cerita dunia travelling. Pangkor, Korea, Legoland, Singapore menyelematkan my entries. Seriously, due to some reasons I cannot commit to any daily entries. Kalau travel blog ni senang, aku buat weekend sampai 1 week or 2 weeks entries habis, so aku dah tak utang apa2 dah for daily update.  Maklum ler sume bantai buat during weekend kan.

Slowly now my daily entries pun dah kedaung. Back to the same old reason, tak cukup masa sangat skang nih.

I have been buzy with my daily life, ends like no ends time je rasanya every nite. Weekend pun sama 24hours on stand by and I pun kena attend my blog events. Speaking of weekend punya life pulak, biasanya dalam sebulan, i m gonna have to attend for 2 to 4 events, depends. Kadang2 kena heret sama pi meetings gak, yet weekend is where I pun kena heret anak2 jugak. Sometimes now, RD pun dah tak accompany me coz I dah kena buat sendiri all alone.

At the event that doesnt need him to accompany me, memang akak terkejar2 la ngan mananya nak make up nak berhias, nak cari tu nak drive nak prepare for the event bagai. So on. We usually check, if he needs to teman akak lah, kalau falls on Saturday, memang jarang dia teman coz Sabtu hari anak2 penuh ngan activity sekolah dari pagi sampai close to Maghrib. In between ada le rehat at home gak.

Jadi kalau event gitu, biasanya akak pi sorang jer, so jangalah dok tanya mana RD. We split our task, if some events tu boleh accept RD to attend on my behalf (usually ini falls during my pregnancy time kahkahkah, badan dah bulldozer tak mampu nak jalan), or I was double booked, kita splitlah. So anak2 pun kena ada disubskan kat my family members yang boleh uruskan, for eg macam akak pi Spore aritu, i had to fly that day gak coz kita dah dapat green light from VISA. I am VISA Influencer by the way :) .  Have I told you my trip there, blogposts maknek semua segala including pocket money semua VISA settledkan. Thanks VISA.

Apa ke aku nak cerita ni heh, maklum le sambil typing nih, I dok main online chess gak, via ipong, addicted dah kami laki bini walau bz camne pun but sesambil tunggu lift, sesambil dalam jem sesambil pikir masalah negara duniawi hah, pun boleh online chess, main seminit je pun, very speed one per game aku nih.

Ha yang ada 2 hours entries per day, pastu makin lama makin sikit, penyudahnya jadi 1 post per day jer. Weekend lansung takde, if ada memang bonus. Pastuh pastuh gak dalam 5 hari pun ada gak hari yang takde entries, macam last week or few weeks ago :) .

Ye it s time for me to hem….a bit lay low, on the daily entries.

For events, mostly fall during weekends jer. Ada one time sampai rasa nak pencen blog, tapi kang takde la pulak my ‘EPF’ hikss….apapun, macam I said dalam interviews, my blog is already a legend, one of the reasons I am happy on where I am already. Just that, this entry is to tell you, I m ok, ada sket huru hara last week,  I was emotionally down hari tuh (not to husband, dont worry, tq my pillar).

So please expect less entries, except I travel, so entries will be full house 2-3 weeks non stop. I have a trip to go to, tengah negotiate dates to fly. Bz, tapi berajat gak tu nak berjalan, kena make time lah, buat effort sket.  Dengan rendah diri memohon maaf kerna tidak dapat nak too menceceh on the daily entries sangat.

Entries nak show off shopping punnnnnnnn dah lama berkubur gak kan.

Till then.

Comment: 9