The next questions…

Menjawab persoalan kat entry lepas

Sapa mau lagi menyoal, boleh all out kan di comments ini yer, next round kita tempek lagi di blog soalan2 kalian dan jawapannya:

ainighaffar

kak red bila nak buat contest lagikkkkk

RM: Udah, yang semalam tuh under HiDY. coming soon belum tau yet, but impromptu, kadang2 keluar kat blog, kadang2 keluar dari Instagaram terus ke FB. so ikut mood jer.

****************************

adyomega

sesi bertemu followers?

RM: Takdok, bz kedaung ni hah. Jumpa next 8th March for the Denai Hati event?

****************************

Suzy

Hem…rindu nak baca celoteh kak merah =)

RM: ok ini bukan soalan :) tapi tu lah, akak tengah stage yang sangattttttttttttttttttt super duper busy.

****************************

anna hashim

kak red, mcmana kak red disiplinkan anak kak red? & mcmana kak red susun atur jadual kak red yg super duper busy..lagi satu kak red teror masak apa? heheheeee

RM: Disiplinkan dari kecik lagi tapi budak2 apa kira, diorang tergelincir gak. Suruh kemas katil lepas bangun tidur pun manjang je lupa, so nak kena ulangtayang suara ler kan. Siang kerja, malam ngan family – ngadap blog now mostly during weekends jer, kalau ada masa malam baru ngadap blog tapi tak leh lama, 30min cukup. Event pun mostly during weekends je skang ni, bz sangat hah dik oi. Masak asam pedas boleh, segala mala masakan melayu tapi skang akak masak special untuk akak sendiri yang tak sama ngan food depa ok ni nanti details dalam entry lain. special one.

****************************

kinkin

kak red, how do u organize ur handbags? how do u keep them? care for them? hehehe thanx

RM: ada special gobok/wardrobe for my handbags, noone can see and hold them except RD or abang yang akan tolong panjat amikkan. Simpan lam dustbag, anginkan kuorkan dari dustbag at least sebulan sekali jangan le dah lepas 3,4 bulan pun berperam gak.

I have sheets for the bags and rotations for each bags to wear bila dan segala. The sheet also covers on the record, tahun bila beli, di mana beli, harga. 1 long complete sheet, it s like journal bags.

****************************

aNAnananana

kak red kerja apa? dah lama nak tau..

RM: macai jer, dan full time shopaholic :)

****************************

fazrol

Bila kak red nak belanja makan? he he…

Tak sabar dengan sharing kak red kat sbb…

Ajar saya untuk berblog… he he..

RM: bila mai KLCC or kita terserempak memana boleh je akak belanja makan :)

****************************

kak Odah

Assalam Red Mummy…
Akk memang baca blog RM…
akk suka tengok RM selalu g travel sana sini…mcmana RM budjet utk g travel sana sini dlm stahun…lagi satu masa..dgn anak sekolah…kerja lagi…

RM: Wassalam Kak Odah, budget dari income sana sini hhahahhaa. Saya walau gila menyopping tapi saya gila menyimpan gak. So insyallah ada rezeki untuk overseas trip tetiap tahun either with or without kids.

Pasal bagi masa, siang maknya kerja, depa pun sekolah. So malam pun for 5 nites pun depa full ada mengaji 3 kali (ustaz datang), ada Kumon and ada Chinese private tutor. So weekend memang kita sesama kepit merata :)

But dengan Zeeshan no excuse, he s the king of the house now.

****************************

mayangkelapa

kakak merah, bila rosehazeline nak belanja makan tosai nih?     

RM: Adik Sid yang sedang mengecut mengurus, ye kita perlu lanjutkan entry ni pada beliau yang sedang sibuk buang duit di Ho Chi Minh!

****************************

Cikgu Norazimah

Kak Red takmo datang sekolah CN ker buat ceramah berkaitan dunia blogging ? ramai tau student yang ada blog tapi dorang tak tahu peluang yang boleh diperoleh dari blogging ni ;)

RM: boleh jer, hantarlah jemputan :)

****************************

Mummy Adriana
buat kak red,
bila nak buat kelas blogging? :)

RM: beres, meh one to one lagi akak bagi

***********************************************************************************************

EARN RM300 voucher!

We are giving RM300 for every *eligible candidate referred to us for our March intake.  We are looking for the next generation of Takaful Advisors with a high desire to achieve more.

Contact NAF 017-341-3043 to refer to us who you think is a good candidate.

*Able to produce a determined amount of sales within the first two months of contract.

***********************************************************************************************

Comment: 16