Sek Keb Jalan Pasar (1) ‘s Reunion (batch 1982 – 1987)!!!

Menjejak kenangan silam betul entry nih.

Ini adalah post specially meant for those from Sek Keb Jalan Pasar (1) (batch 1982 – 1987).

Atau kalau ko dari sekolah tu pun ko rasa nak mengimbau kenangan silam,  hah wajib sangat baca nih. But kalau bukan pun, korang tetap gak baca. Kan?

IMG_6854

 1982, Darjah 1 Merah

First row, the most left one yang menyangkung ke nak terjatuh tahan tangan kat lantai tu – YOURS TRULY

IMG_6852

1984 Darjah 3

2nd row from front, 3rd from the right (the one next to Cikgu Lim) – YOURS TRULY

IMG_6931

one fine day, aku pergi melalui sekolah lama ni sekejap, just to take few photos for our group

IMG_6933

bila tengok camni, aku rasa macam SK Lelaki owl yang sebelah dah merged ke dengan the mix school? Donno, could be. I tak masuk dalam pun tanya.

IMG_7014

and after 28 years, we met again

but of cos tak ramai yang dapat gathered. The organizer just found me a few days before the event

IMG_6978

Saiful and Shaida

IMG_6979

Affendi and Saiful

IMG_6982

Amir

IMG_6986

Shahjahan on the left, our batch mate also the tokey of the Kampung Pandan Kari Kepala Ikan, Jalan Yap Kwan Seng

IMG_6991

Jega, Azly and Nazween

IMG_7003

Kenny, Kar Lai, Georgia Gan Leng,  , Carmen Lee Lai Lai, Choy Jun How (now is Ismael Choy), Ng Chin Yee

IMG_7006

Mr President, Hairul Idris

 

IMG_7019

The boys

IMG_7021

Lee Lai Lai

IMG_7053

2 dari si kecil budak sekolah nih, ada gambarnya di bawah

IMG_7025

For the big 40

IMG_7029

Kenny and Shaida

IMG_7032

Hafizall @ Botak @ Castello @ Tailong!

IMG_7035

Nazween, Hafizall, Ismael and Hairul

IMG_7036

Nazween and Hairul Idris

IMG_7050

1983 Darjah 2

Last row, number 5 from the right – YOURS TRULY

 IMG_7014

The back row:

Nazween, Saiful, Kendy Chan, Ismail Choy, Affendi, Kenny, Azli, Azli Kelia, Ng Yin Tee, Jega and Amir

The front row:

Kar Lai, Shaida, Gan Leng, Hairul Idris, Merah, Ng Chin Yee and Lee Lai Lai

 

IMG_7042

I was in this school for 6 years. Jauh sekolah ni dulu kalau banding ngan rumah, ada satu je Jalan Cheras nak datang pergi balik ke sekolah nih, selepas aku abis di sini, my brother yang masa tu darjah 1 pun pindah ke somewhere near by my house, masa tu dah banyaklah sekolah area Cheras/BTR pun dah naik. Abang aku pulak masa aku darjah 1234, dia pulak darjah 3,4,5,6. Tapi dia asal dulu lah, he s from owl school.

Some memories aku ingat but some ada kawan2 yang tolong ingatkan. Aku selalu datang lambat sekolah, dan always be the last person to balik rumah gak coz Abah tak boleh hantar amik on time. Besides gak, my abang yang kat owl school next door, so dia akan kedek2 datang to my school tunggu Abah kat sekolah aku lah, aku adik dia abang kena lah dia yg datang some more aku  pompuan. Kita naik vespa. jarang abah bawak kereta pi sekolah coz jem kat Jalan Cheras tu hadoi.

Kerna kemisikanan hidup kami dulu so duit belanja tak de sangat, sikit jer cukup untuk waktu rehat itupun limited, jadi bila dah balik lambat,sesangatlah lapar. I remember the kantin owner tak pernah ada rasa simpati nak bagi kami makan walau barang seketul roti, malah makan reramai satu family depan kami (either aku sorang or ngan adik or ngan abang aku). Air pun takde nak pelawa, aku kenyang minum air paip that time.  Kadang2 je staff kantin akan sorok2 bagi kami air botol, so memang melaju le minum, dapat air sirap tu pun dah syukur sangat.

Kisah main hoki, patah. Tengah game le pulak tu, aku wakil sekolah for few games gak. Masa tu tak pandai lagi main Chess, dah hujung darjah 6 baru aku terer main ler. Also masa pi rombongan ke Templer Park, mendaki air terjun yang licin, aku terpelecok and dahi terbenak kena batu sungai. Tak rasa sakit pun, tapi bila my buddy dok jerit, hoi muka ko berdarah2lah! Oh my, dahi dah terbelah kau. Balik rumah tak bilang mak abah, tapi terus naik demam, terus tidur.

Abah aku pelik kenapa anak daranya awal malam dah tidur, dia pi siasat, nak melompat bapak aku tengok kepala dahi aku, malam tu gak terus bawak pi klinik ke hospital tapi dah tak boleh nak jahit coz lambat sangat bawak. Sampai sekarang tanda dahi den ado hah 🙂 .

If you datang dari batch nih, or you kenal anyone yang datang dari sekolah ni, tolong panjang dan war-warkan sesangat. The committes tengah gather all information coz they are having the big gathering / reunion for the big 40 of this batch dalam midst of this year.  Either way, happy jadi member and part of this school. Heharap kita dapat kumpulkan as many old friends as possible.

Please get the EX of Sek Keb Jalan Pasar (1) to dial /whatsapp / telegram this number +6019 320 6264. OR add our FB Group over here.

Comment: 12