EZ Diet – Healthy Food Delivered To You!!!

Please scroll down for my latest entries.

Sebulan dua ni ramai jumpa akak makan lain jenis punya bekalan. FYI, even pergi meeting di luar I masih lagi bawak bekal, lebih senang makan kat food courtlah cos boleh bawak own food kalau restaurant kang tak boleh nak bawak food luar, so ramai ler yang nampak my type of bekal tu tak macam yang few months ago punya food kan. Ya benar dong.

Ye Akak still on diet, NO curi-curi tulang one, NO cheat day also, cuma sekarang ni mood masak dah lari kedaung hehehehe. Biasalah kan kita kan ada mood rajin masak, ada mood malas masak. Bayangkanlah dok bawak bekal and rotation yang almost the same since 9 months ago. So tukar sikitlah.

IMG_7103

So bila mood memasak Akak kedaung, BUT I still want to maintain my healthy diet, that s when I stumbled upon EZ Diet. The service by EZ Diet, asalnya I nampak dari sorang dua celebrities dok promote segala.

Tapi tidaklah aku order jam2 tu, i took a month to study sikit pasal EZ Diet ni gak.  memang ada service sebegini, where they prepare balance healthy meals and deliver to your house! Korang just heat it up 3 minit dan terus boleh ngap :)

IMG_7925

Apa yang membuatkan ai tertarik dengan EZ Diet ni pasalnya semua meal depa ni is designed by dietitian and nutritionist. So every calculation of the nutrition fact is done in details by EZ Diet’s team. This is very significant especially for me yang nak maintain my weight dan of cos in the same time untuk turun lagi berat dan saki baki lemak yang ada :) Besides, my pantang is no oil no butter and no sugar.

Betul ke boleh kurangkan berat badan ni Kak Red?

Well, the rules of thumb ialah 70% battle of weight loss bermula dari makanan yang kita makan. Betul tak? So bila kita makan diet yang seimbang dan berkhasiat sudah semestinya sedikit sebanyak dapat mengurangkan berat badan. Dan selebihnya depends on kita punya fizikal aktiviti seperti kerajinan berexercise, tidur yang cukup, age factor dan lain-lain.

So bila dah terpikat dengan sesuatu service tu dan berkesan pulak tu terus la ai order. Gambar atas-atas nun is my healthy meals for 10 days. On top of that, this is really hassle free. Tak payah susah-susah nak prepare dan masak untuk diet. With EZ Diet, bila balik kerja just heat it up and makan. Jimat masa dan tenaga :) Even for lunch, ai bawak jer pi opis. Kat opis bukan tak de microwave kan nak heat kan. Macam nama dia, it’s so easy :)

image

So Kak Red nak try la, macamana nak order?

EZ Diet ni ada 3 specific plans. They have:

1. The Special Weight Loss Program – As per title says, this plan sudah semestinya untuk kita to shape up and lose weight. A healthy and delicious, balanced meals for 3 main meals + 2 snacks x 7days

2. The Executive Meal Plan – Plan ini menyediakan Breakfast, Lunch dan Dinner for our weekdays. A balanced, portioned and healthy meals are calories counted secukupnya untuk memberi tenaga untuk hari seharian kita dan secara tak langsung to lose weight.

3. Daily Plan – Sesuai untuk our daily dieting needs. Or korang nak try testing cuba bolehlah try plan ni. Order sebelum 12 noon today and receive your Healthy Lunch and Dinner esoknya!

EZ-Diet-menu

Nah, check out this menu for The Special Weight Loss Program

image

To order also easy peasy:

1. Sign up dan pilih plan yang korang berkenan.

2. EZ Diet will prepare and cook accordingly.

3. They will deliver to your house or you can even collect sendiri at their place, itu semua boleh customize.

4. Apa lagi, enjoy your clean, healthy, delicious and nutritious meals.

Have issues and questions? Click here.

IMG_7105

Kalau you order for a month, takde le depa hantar sampai sebulan punya stock, they will deliver batch by batch, for mine depa deliverkan ikut 5 days per 5 days. Akak order 10 hari last month pun depa hantar 2 batches, bagus gak gitu takut kang freezer kita tak muat.

IMG_7921

Bantuan EZ Diet ni jugaklah Akak tak perlu lagi tergocoh-gocoh nak singsing lengan masuk dapur memasak, tapi ia juga melegakan dan menghilangkan stress Akak dok nak fikir nak masak apa la hari ni untuk diet aku ni! Dengan EZ Diet yang datang with complete healthy menu and their meals are prepared in a high quality and reliable kitchen, this really a lifesaver for me :)

EZ-Diet-testimonials

Check out apa orang lain komen pasal EZ Diet ni. Even artist dan celebrities love their meals and services. Ye lah depa sokmo busy mana sempat nak masuk dapur, so EZ Diet jawapannya. Testimonials dari celebrities boleh tengok di sini.

Ada aku nampak Dato’ Siti Nurhaliza pun instagrammed EZ Diet, I thot she instgram coz EZ Diet engaged her, but tidak langsung. She memang beli and freely promote EZ Diet coz she loves it. Check Dato’ Siti’s testimonial kat sini dan jugak di sini.

IMG_6713

This is my favorite!

Sama ada ko heat terus dari containers yang EZ Diet dah provided…

IMG_7586

OR boleh je transferkan ke pinggan and heat it

ini Aussie Sirloin Beef, kena ada lelemak sikit tepinya kalau tidak akan too much dry . Untuk bbq sos tu pulak, kalau you rasa tak cukup for you (like me), boleh je remarks dalam order mintak EZ Diet hantar extra. So depa will do so lah, takde le macam sesetengah kedai mintak extra sos pun nak charge.

Kalau korang sama dengan I punya category, to lose and maintain weight, busy tak sempat nak masak a healthy diets, malas nak fikir menu apa nak masak, EZ Diet is the answer. Personally for me it’s really hassle free and a life saver! Dan yang paling utama, sudah semestinya at the end of the day, dengan EZ Diet the final resultnya badan kita menerima makanan yang seimbang dan clean, nutrisi yang cukup dan sekaligus insyallah kekal sihat.

My case dulu camni, I order for 1 day plan je dulu, nak testing lah. Pastu terus suka. Aku upgrade pulak ke 10 days plan. Dari situ upgrade lagi ke 1 month plan. Hinggalah kini. Aku turun bawah KLCC tu for shopping jer, bukan for makan coz I have my own bekal yang aku dah ordered from EZ Diet.

Sesilalah visit ke website or FB Page ‘s EZ Diet to learn more about healthy and balance diet. Or even tips on healthy living.

With EZ Diet, diet made easy!

Comment: 9