Back from Jakarta…

 

IMG_4757

in out in out in out

penat yek bila lone ranger buat keje nih. I salute to ibu2 tunggal yang tanpa suami. Aku yang ada laki pun even laki kerja most of the time kita kena cover keja sorang2 nih. Dah biasapun, I m not complaining,since dari sebelum beranak pinak pun dah memang gini life aku.

Baru ni at one of the Sabtus, kena amik kakak di sek agamanya, pastu pi sekolah jemput abangnya pulak. My small boss ikut sama ler. Angkut depa bawak balik, lunch and zohor, keluar balik for badminton session. Lepas tu sampai umah mata aku dah longlai but my coughing tak boleh nak bagi aku tidur petang (next to Zeeshan).

Aku ada 2 jam nak rehat sebelum keluar balik jemput abang kakak.

Thank God, bapaknya can jemput depa balik! what a relief. Camne le nak jadi housewife tuh, lag ler kena keluar masuk keluar masuk. Adakalanya aku cuti kena kuor masuk rumah jemput anak2 sana sini, boleh berdenting mata kuyu paneh capeknya.

IMG_4700

anywayyyyyyyyyyyyyy

i just got back from Jakarta (again).

The items atas nih, beli untuk Pak Sulis, ole2 dari KL ke Jakarta.

Dari Jakarta ke Tanah Lumpur, kemudian cerita :)

Apapun, harituh, a nite before jadi driver bebudak, aku makan ubat sinus. Tak drowsy pun. Cos lately aku rasa macam dapat balik le resdung aku tuh. Dulu 5 yrs ago aku kan ada buat baloon sinusplasty, tapi dah past 5 taun nih macam dapat balik ler resdung. Ni yang nak kena siasat balik idung aku nih heh. Dah few nites aku terjaga dek sinus resdung nih, mana ngan semputnya jugak dok datang. So malam tu, memang sebelum 11pm aku dah kong kalikong, tak tunggu laki balik kerja pun. Tak sedar pun.

Midnitenya datang bulan. Tetiba aku sedar dah kol 11pagi! wallahwei, sampai sakit tengkuk dok tidur lama gilerrrrrrrrrrrrrrr, jarang oi tido lelama gini. Aku sedo sekali dua lam few seconds jer waktu depa pi sekolah, ni penangan dek period ke penangan dek ubat sinus yang tak drowsy tuh. Begitu punya pengsan, lama giler tak tidur camni hoi.

Back to sinus, ada antara korang yang dah buat baloon sinuplasty and kemudian dapat balik tak resdung tuh after 5,6 years? aku rasa macam dulu Doctor ada cakap it will be coming back but nak kena recall or i should just go and jumpa doctor (itu memang payahnya lahai nak buat).  Any clue?

Comment: 4