Shopping at Central Park, Jakarta

IMG_5437

Initial plan nak habiskan cerita Jakarta awal, tak kesampaian. Ater cuti panjang 4 hari kan. Syoknya lahai cuti pepanjang ni kan. Aku nanti one time nak gak le amik cuti segedabak Fri and Monday. tapi tu ler best kalau askar pun cuti samalah kan.

Our trip on the second day, started dari dalam bus. Setiap kali bergerak dari Novotel to location, akan ada police escort. Wow kalau tidak, dia punya lambat ler lagi nak sampai knowing Jakarta punya macet. I dah cerita on the launching of ASUS Zenfon2 (i m so looking forward on the phone, soon to be in hand).  So right after the event, we have plenty of time.

Since aku tak book Pak Sulis on my second day, aku ngan Patrick Men Magazine and Alia Malaysian Business jenjalan around kat Central Park. Just to kill off time. Ada dalam 3-4 hours gak nih. Kalau pergi Thamrin City pun syok. But halahai, takde Pak Sulis. Nak pakai cab biasa pun boleh, but takpelah. Pusing Central Park jer.

IMG_5630

Tempat pertama dituju hah kat kain baju pompuan ler. Last year I datang borong kat sini. Kain bajunya a bit mahallah but u couldnt find the quality kat Thamrin or Tanah Abang. Rasanya last year aku beli 3 pairs. Jadi wajib le borong lagik

IMG_5635

The red one nih aku tak amik, to show hangpa jer

IMG_5638

The maroon ngan putih ni pun aku tak amik. Takut nak pakai putih nih, aku ni ada clumsy sket.

IMG_5641

Checking on the converter. Dik ko nak converter sheet nih, senang je lah dik, ko buat sendiri jer. Satu row in rupiah satu lagi row in Ringgits. Buatlah up to bape ratus / ribu ringgit ko nak letak. Senang for reference. Most of the countries akak pakai converter, some countries tak perlu, kita senang nak convert guna pala otak jer

.

IMG_5646

They have new kain sulam yang lagi banyak gold sulamnya. I have this one before but the sulam tak banyak sangat, ini lagi melecun!

IMG_5656

Burstnya muka hakak!

hok hitam ni pun cantik, but akak pun dah ada selai beli last year, but of cos lah ini sulamnya lagi padat

IMG_5657

if you love pink, quality kain ni tebal yek

IMG_5659

depa dah upgrade, buat sulam tapi untuk dress pulak

IMG_5661

ini lagi details beadsnya, kena close up kasi hangpa tengok sikit. I grabbed this one piece

IMG_5662

outfit di Jakarta haritu, sehari suntuk ngan kain baju nih. Contingents negara lain yang dapat duduk Pullman, dapat ler mandi manda tukar baju bagai, Kami ni harap sapa yang ada usung baju extra, hah dapatlah salin baju, but ramai yang tak tukar baju pun. Pakailah sehari suntuk

IMG_5680

wallah, cantikkan. The purple and sulam penuh hitam nih. Sampai malam tu aku terkenang2 kain nih, tapi takde sizeeeeeeeeeeee dah. yang akak pakai tu, size besau, sket lagi nak terbarai tuh, lipat 2 tuh

IMG_5696

the red one pun cantik. I have one in red but short sleeve, dulu takde hok nih

IMG_5703

ini purple, pun cantik

IMG_5706

ini macam sama ler kot kat atas nih, dah tried bebanyak kali lupa plak heh

IMG_5719

the dress in sulam atas penuh gak. Tu ler ingat nak beli gak nih buat pakai malam tu dinner ASUS but mahal benau ler. Kang sok sok aku dah jadi muslimah, tak leh pakai. bazirrrrrrrrrrrrrrrrr

IMG_5726

Also in sulam, but makan dalam merahnya, so tak berapa jelas

IMG_5752

ini lain sulam kaler and design, sama ngan kain beads hitam tuh

IMG_5758

Ini nama brand untuk dalam Central Park. Kat mall lain mungkin ada, belong to local Indonesian. Biru tu ada cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkk tapi semua size gedegang tinggalnya.

IMG_5760

done at bawah floor, kita terus naik atas, kejarkan kasut CAR’s Zeeshan. motif sama jugak, last year akak beli kat sini. Kasut Cars takde kat KL, ke ada, but so far memang ai tak pernah jumpa kat KL nun. Jadi tu yang bersungguh borong kat KL.

IMG_5762

Masa ni ler lupa size kasut Zeeshan, apa lagik tepon Bibik suh check the size.

IMG_5763

rambangnya lahai mata, banyak betul design cars kat sini. Kalau anak ko cam Zeeshan yang suka benau ngan vehicles, so buying cars shoes memang alwajibul

IMG_5768

oh sebelum tepon bibik tu, aku tried dulu kat anak orang nih, main sebat je kat anak orang ngah shopping. Ini anak orang kekaya Indonesia ler nih, maidnya tolong sarungkan kasut kat kaki budak tu, tapi kesian plak aku tengok, tak bersungguh dia buat.  Tak geti ke tak biasa ke takut ngan Puannya kot hahahaaa

IMG_5772

jadi hakak yang buatkan sendiri. Tapi budak ni umur 4 taun, badan size besau koooooooo, macam umur 5,6 taun so size kasut memang tak sesuai untuk padanan. Apapun terima kasih Ibu, pinjamkan anak kau

IMG_5776

I amik orange, Lusanya balikkan, terus dia sarung buat pergi sekolah!

IMG_5778

mari mengira budget. mak kau dah abis cash hah actually! Spent kat Thamrin ngan bayau Pak Sulis, licin kering dah duit mak kau. Yet ada sehari lagi untuk shopping nih

Tapi pastu aku cucuk ler, kat dalam Central Park ni gak, abis tu ada berejam2 masa terluang kan.

IMG_5784

habis dah pusing Central Park, kita dok kat Starbucks. Wifi cam palat, even data pun sama lahanad hahahaha. habis kitorg borak sampai memacam hal.

These ni gang2 akak sepanjang kat Jakarta lah.

From left, Beautifulnara’s rep: Hash. Nara pi Europe masa nih, keji ko kan, Indon tak nak pergi.

Patrick from Man’s Magazine and Alia Malaysian Business. Ada kepala sama sedap gak, even Alia tu beza ngan Kak Red, banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk tahun kau!

IMG_5788

touch sikit untuk ASUS dinner…

IMG_5804

but Pullman punya toilet ni memang ya ampun cantiknya!! mirrorsnya mewah sangat. Bak meh seketoi letak umah TM aku heh

IMG_5818

ini masa dinner ler akak lari pi toilet jap. siap aku duduk kat kerusi merah tu, sambil usaha carik signal. orang dah beribu kat dalam, jadi jem data

IMG_5821

ada performance by local celebrities masa dinner. The dinner was superb, banyak course sungguh, naik santak perut, kancing seluar pun kena bukak. hahahaha! gitu ler, malam tu apahal nak diet! food sedap sei

IMG_5826

dan hasil lelain tak yah ler show2, but untuk kasut Zeeshan sebagai penutup. Agak besar sikitlah merah ngan biru tuh, but takper, insyallah by Raya boleh muat dah kot. Kalau tak muat, sampai kau muatlah dik! Rasa macam mahal mak kau beli, asal pergi Jakarta harus beli kasut CARS nih.

Dia dapat kidnap kasut biru tu pakai pi jalan, at one of our weekends lepas. pastuh aku sorokkan dedua biru merah tuh. Bila dah dapat, jangan harap nak pandang kasut lain pun.

Insyallah ada rezeki lagi taun depan, mak beli lagik yek. Kalau pergi lagi ler kan.

Esok, kita gebang cerita Tanah Abang pulak :)

Comment: 3