Shopee for Shoppers and Sellers!

 

 

IMG_6614

IMG_6616IMG_6615

 

Dia sudah mari lagi. Abislah, koyak lagi poket menyopping.

Tak senonoh la orang yang recommend aku site2 menyopping ni coz my weakness ialah, hah shopping, baik offline or online. Sekarang lagilah dah kurang shopping kat KLCC tu coz akak kena pergi ‘treatment’ kan, tapi tak bermakna online berkurangan. Duh!

So baru ni akak ada jumpa app baru ni! Namanya Shopee. Best jugak shopping kat Shopee ni, but remember ini bukan sahaja untuk buyers but for all sellers too. Korang nak park tudung hijab korang jual kat sini, nak letak kain baju dress muslimah cecantik or even the accessories rumah/gadgets, sesila. No hidden surcharge kat Shopee at all. App tu free dan takyah bayar commission pun tau.

But but first, hangpa kena download the Shopee apps kat handphone hangpa, android or iOS can do one. Shopee ni is a mobile market lah, takde scam coz Shopee will only pay to the sellers after the products have been shipped to the buyers and buyers pun dah made the payment as well. So no issue on nanti kena tipu bagailah kan coz the controller is Shopee. You can just happily shopping using your credit card or online banking you, in 30seconds done (like I did J ).

So kalau most of online shopping centres ada surcharge for sellers to park their items, not for Shopee, specially sellers yang baru nak naik ni kan, jimat cost dah situ.

Sellers and buyers kalau nak Chat pun boleh, privacy matters is kept in the apps. Yang payment pulak, sellers tak yah pening kepala nak check whether payment dah masuk blom coz all goes to Shopee and within few days, Shoppe dah transact the payment to the sellers.

 

IMG_6578

They do have customer service hotline to advise on your payment or delivery status. Kiranya semua yang ada dalam market tu, Shopee pun ada ler, u don’t have to worry. Ni hah kalau nak tanya macam mana nak jadi seller or buyer kat Shopee > +603 2298 9222 (9am – 6pm, Mon – Fri).

IMG_6581

For login pulak,senang jer, aku paling bosan site yang nak kena key in data sume tu, keji lah. Orang sekarang connect ngan FB jer weih. So akak connect kat FB login tu je, siap keje no hal!

Sekarang ni akak dah kemaruk ngan shopping bembarang rumah, mostly untuk speed up my kerja as mak mak ler kan. Mop yang memacam jenis tu akak beli gak, best wor shopping memacam jenis robot mop nih kihkihkih. Dulu ada maid pakai mop classic je, skang semua keje akak anak beranak buat sendiri, jadi kena ler canggih sket equipments bersihkan rumah tu.

IMG_6579

Toys untuk Zeeshan le aku tak tau da benda gini gakkan, kalau nenek2 kita sure cakap alah ko pakai je lah kain batik, apa susah. Alah nek tak rock la, ini siap ada tali bunjut hah, lagipun bebudak kang tengok kain batik, tak keruan depa main, sure bosan je.

IMG_6577

Kan akak ada jewellery cabinets ni kan, yang ramai dok tanya akak pasal nih, hah sini ada jual pun. Akak punya dah takde ruang nak letak dah, banyak benau rantai cincin events aku heh, so nak gak kena beli satu lagi. Eh merah takde ke merah? Asyiklah putih yooo..

IMG_6576

Murah plak privacy tempered glass nih, akak beli kat kedai cekai pun dalam 20 ke 30 kot. Cis!!

 

IMG_6575

Lawa baju ni, akak nak amik gak nih. Ngah timbang kati nak amik kaler apa, fuchsia purple ni lawa kan?

IMG_6574

Muslimah wear? Or tak berapa nak muslimah? Pun adoooooooooooo jual yo. Boli boli!

IMG_6632

Speaking of Sellers plakkan, hah, bukti akak punya jualan. Tak payah nak register bagai, nak jual satu barang, just take you for 30seconds! Memula akak cam tak caya ler betul ke 30 saat kan, so akak upload satu gambar, akak nak jual satu bag CD akak ni, jadi idak 30saat, dang!!!

Benar kau, 30 saat je dah upload barang jualan akak. First step, upload gambar, letak product details and price and your mobile number. That s it!! Tak payah le ko nak key in segala bagai. Communication apa nanti directly buyer and seller but kalau nak dapat payment dari buyer, the Shopee yang collectkan payment and we gonna get from Shopee jugak payment tu. Waaaa, tak payah ko nak pening dah chase payment.

IMG_6633

 

So ini hah korang, akak baru letak 5 products akak, but of cos akan bertambah dari masa ke masa, nak jual kain baju yanggggggggggggggggggggggggg beratus2 helai tuh. But akak nak jual in bundle je lah, lagi senang lam nih.  Thank you le Shopee, datang di saat memerlukan! Visit my store here: Redmummy

Actually as of now akak dah ada 11 products :)

 

Apapun hangpa, Selamat menyopping jom at Shopee!

 

IMG_6568

 

Apps Shopee tu hah, ni dalam ipong akak, belah kanan bawah sekali tu yek…katanya shopping, wajib le kat main menu heiii

I m giving you the discount vouchers untuk permulaan shopping di Shopee – please use this code: REDMUMMY . it s worth of RM20, minimum spend at RM50 only, valid for one time and apa lagik, silalah spending as much as you want.

Remember, download dulu apps Shopee nih yeah. Let s Shopee dear buyers and Sellers! Eh, mehlah beli product akak dalam Shopee tu :)   . Download sini: Click Me

 

Comment: 8