Cik Red Sado…

 

IMG_9070

i went to IKEA, again. tapi kali ni ngan gang dan bestnya tak perlu drive, bff drovekan. Jarang sangatlah aku dapat melepak dok sebelah as passenger, so kali ni kawan rajin nak drive, jadi dapat le jadi passenger and mem belakang jadi boss kejap hehehehe…

IMG_9081

depa datang ni pasalnya nak makan kat ikea tuh,aku tak kisah pun sangat, aku lebih pada window shopping. Walaupun dah hapal2 barang dalam tuh kat mana bagai but masih gak nak pergi, dok ikea tu tak bosan.

IMG_9087

semua kawan aku ni bukan geti nak dok diam bila bergambar, manjang jer gegar. Aku je pun yang suka benau amik gambar pun kan.

IMG_9090

i would like to buy this item, but coz tumpang member tak de le aku nak angkut sekarang, baik pergi masa laki aku ada or solo, berat tu….nak transfer car to car, tak larat le hakak.

IMG_9097

kita makan salmon for me and makyong and meatball for the driver. Kantoi air botol suam aku dalam handbag :) . Tapi tekak nak minum kopi ikea, sedap gak, 2 kali hakak refilled. The chickens aku ada tapau (had to buy their tupperware for tapau of cos), untuk kids at home.

IMG_9115

the flat shoes, wajib bila jalan kat IKEA, kalau 1-3 inch pun ok lagi for me but coz aku ada member makyong, lagi le kena pakai flat (long term pikir if dia beli barang, aku yang kena bawak barangnya nanti).

IMG_9121

memang betulpun dugaanku, dia beli banyak gak barang yang berkayukayan so takkanlah makyong nak kena bawak beberat ni pulakkan. So she helped to carry my Chanel PST and aku carried this stuff. Ada 4 ketul barang aku dalam tu heheheh (2 set of red candles, the red ampaian kecik tu and set of scissors).

Kawan kami sorang lagi, pun dia ada bawak her 2 stuff but bcoz dia lagi ‘kering’ badannya dari aku, and aku paling ‘sado’ than dia, so aku le kena amik anugerah bawak barang pompuan mengandung :) . hehehehe tarak hallah, hanya orang yang pernah mengandung je paham dengan orang yang pregnant tuh, so settled. Sampai opis dari parking to lobby tower 2 aku mengusung and passed to her husband. Tapi ada 4 abang sado kat IKEA tu boleh gegelak senyum bahankan aku bawak senget bahu, hallo….senyum tu bukan sedekah kalau tak nak menolong! Dol lah.

Anw, aku malas nak kengkarang pepanjang  lam ni dah coz aritu yang aku buat the veryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy long entry of dengue, ramai betul pemalasnya korang nak membaca kan. Letih hakak menaip tau. Ini macam, nak tutup blog lah :(

Comment: 11