Little Red Cube from Little Red Mummy!

This entry is dedicated specially for Little Red Cube

From….

From….

From….

 

IMG_8554

from….the Little Red Mummy

Minggu lepas sempat lagi aku flew down ke Johor Bahru. 4.30am dah bangun, bersiap. 5.30am aku dah drove off to KLIA, alone sorang2.  Laki aku tak rajin ler nak hantar bininya, waktu tidurnya lagi, kang jadi first person sampai kat opis pas hantar aku memang takper ler, tak nak lah susahkan laki pagi tuh, I superwoman, takat pergi KLIA tu, sendiri drive pun dah biasa. I bukan jenis bini yang merengek2 nak harapkan orang, aku kan independent. tak dapat hantar, aku drive, malas nak drive, kita call je cab. senang je kan.

About 6.15am, dah sampai terus checked in by the Little Red Cube’s team and flight took off at around 7.30am.

IMG_8579

with the little bunch of bloggers

Well bukan aku sorang jer dijemput, turut sama terbang dengan aku beberapa bloggers lain iaitu Akubiomed, Zaid, Beautifulnara, Andyhowtt dan Ruby. Sampai2 jer kat Senai Airport dah ada coach tunggu dan terus dibawak ke Traders Hotel yang baru sahaja 5 hari dibuka. So sebelum mula apa-apa kita breakfast la dulu kat hotel baru ni :)

It was a buffet breakfast, hah korang kalau saje2 dok JB tu tak tau nak breakfast kat mana, teruslah cergas ke Traders Hotel, sedap betul spread menu breakfast depa!

IMG_8585

Apa kami buat kat JB ni?

Kami actually datang untuk memeriahkan majlis pelancaran Kompleks Little Red Cube dan juga Karnivalnya.

IMG_8790

 with the Little Three Red Stooges :)

Apa dia  Little Red Cube ni Kak Red?

Little Red Cube ialah sebuah komplek seluas 4.2 ekar yang terletak strategically kat Puteri Harbour, Nusajaya yang mempunyai view yang menarik iaitu Straits of Johor. Ianya merupakan a retail lifestyle and family entertainment complex yang terdiri dari campuran pelbagai retail, leisure, F&B dan juga entertainment outlets.

Bukan itu sajer, yang lebih utamanya ianya juga dilengkapi oleh theme parks dan the first international hotel brand in Nusajaya iaitu The Traders Puteri Harbour.

Sepelaung sangat dari Singapura pulak tuh.

IMG_8600

Wow very personal invitation gitu :)

IMG_8609

Dimulakan dengan persembahan muzik yang unik dari kumpulan Stompers yang menghasilkan bunyi-bunyian dari barang buangan seperti tong sampah, tong drum, botol, kayu dam macam-macam lagi. Memang kreatif dan innovatif budak-budak ni Stompers ni. I did keeked about this, check out my Keek here nah nah

Jun 4, 2013 | Dang dang #littleredcube by redmummydotcom on Keek.com

IMG_8641

Diikuti oleh ucapan pelancaran oleh Dato’ Eddy Leong iaitu Pegawai Operasi DRH

bersemangat merah!

IMG_8650

dan seterusnya merasmikan pelancaran Little Red Cube dan juga karnivalnya yang kini sedang berlansung dari 5th – 23rd June 2013. Semua dijemput dan sangat dialu-alukan mai datang memeriahkan karnival Little Red Cube ni terutamanya orang-orang negeri Johor, dan juga orang-orang Singapura sana nun :)

Walaupun cuti sekolah untuk Malaysia sudah berakhir, but masih sempat lagi untuk kita pergi for the weekends, kalau dapat pergi weekdays memang beruntunglah sangat jugak ye dok. But hey, Singaporeans baru cuti sekolahkan, apa lagi, serbuuuuuuuuuuuuuu!!!

IMG_8688

Macam aku cakap tadi, ade bermacam retail outlets di sini. Kebetulan Poney juga merasmikan pembukaan outletnya pada hari yang sama dan ade diskaun pulak tu. Apa lagi terjebaklah aku beli baju si RB tu hiks. Aku ngan Nara berlari mencicitan di hujung harinya sebelum back to the airport coz kita nak kejarkan the 20% off, sampai memasing pun amik baju anak sama je warna pesennya. hah! anak2 kami kan lebih kurang je sebaya kooooooooooooo

IMG_8702

Sesi bertemu-ramah dan bersoalan-jawab para media bersama Dato’ Eddy Leong

IMG_8708

Sesi lunch di The Traders Hotel :)

IMG_8753

Lunch sambil memcuci mata dengan permandangan the Marina dan the Straits of Johor.

IMG_8721

IMG_8740

Untuk Karnival Little Red Cube, macam-macam aktiviti ada untuk korang semua join sama, antaranya seperti

SUNCATCHER PAINTING - Children will have the opportunity to express their creativity by colouring these accessories.

CLOWNING ENSEMBLE - Children will be entertained by our clowns as they stroll around the Carnival.

INFLATABLE CASTLE - Let your kids jump around on our bouncy, multi coloured “castles”

HELIUM REMOTE CONTROL FISH - Be enthralled by the flying fish as they float through Little Red Cube.

JUMBO SUMO WRESTLING - Strap into suits, and get ready to wrestle.

CARICATURE - See the new you through the eyes of our talented artist.

TREASURE HUNT - Explore Little Red Cube guided by a treasure trail. Fun for both kids and adults!

LIVE ENTERTAINMENT - There will be a rock band to entertain you through the evenings at Olive Tree.

Memang tak rugi kalau datang time karnival ni.

IMG_8782

Sempatlah juga aku jadi model untuk karikatur aku hiks

Gambar aku yang dia lukis, dah serupa version Gegirl sangat, cuba tengok Keek ai nih, sambil tunggu Nara siapkan karikatur dia. Aku bagi kakak gambar tuh, terus dia tampal kat study room dia, serupakan kita ye kakak :)

Jun 5, 2013 | Macam muka anak dara ai je heh #littleredcube by redmummydotcom on Keek.com

IMG_8787

Antara oulets yang dah mula buka di sini termasuklah Toys’R’Us, Olive Kitchen & Bar, Crepe Signature, Shihlin Taiwanese Snacks, Caring Pharmacy, Poney dan myNews.com. Soon yang akan join sekaki pula antaranya termasuklah Avenue Kids, House of Mini, Sushi King, Brussels Café, Starbucks dan  Chatime.

IMG_8802

Tapi sudah semestinya daya penarik paling utama tempat ini ialah theme parks nya. An indoor theme park antaranya Hello Kitty Town dan Little Big Club, dan yang terbarunya LAT’s Place. Tak sabar aku nak bawak anak-anak mai sini.

We really have to come back down here and stay at the Trader’s Hotel!

Ini janji mak merah pada Hello Kitty hahahhaha!

IMG_8804

IMG_8807

So korang bila mai datang nanti, check all the schedules siap-siap supaya nanti tak termiss any wonderful activities. So many interesting things to do, to see, to enjoy & to experience here!

IMG_8817

Ada Wishful Studio

Nara makan hati tak dapat nak masuk

IMG_8819

Ada Purrfect Stage

IMG_8821

Ada playground, eh macam-macam la ada. Memang sangat meriah la especially kalo satu family dengan anak-anak datang sini. Kompem anak-anak tak mo balik hiks

Jun 5, 2013 | #littleredcube sumo wrestling by redmummydotcom on Keek.com

Yang sumo wrestling nih, korang nak sarung sama pun boleh, kang jatuh gedebus, sedap gak tuh :)

IMG_8837

Abih kitorang dibawa tour pusing sekeliling sekitar kompleks Little Red Cube dan sudah semestinya ke Taman Tema Keluarga sekali. Puas hati dapat melawat semua!

IMG_8853

Sedih pulak bila nak balik ni. Mood aku so much happy bila kat Little Red Cube. Apenya tidak, bermacam-macam benda ada di sini, especially for family aktiviti. Petang tu jugak kami dibawa naik semula coach to the Senai Airport for boarding at 4.30pm’s flight. Langsung terus aku amik kereta and sampai rumah jam 7 tuh, yelah dah pepetang tu jam teruk ler jugak kat KL nun.

Masa driving to dok pikir, napa le tak stay overnite je bawak sekali batallion….cuti sekolah tuh!

Tapi jangan disesalkan, esok esok masih ada. Carnival pun sampai 23rd Junekan.

IMG_8862

Lepas je minum sikit, served by MAS’s crew, terus langsung aku tidur. Landed pun tak sedar.

tetiba je terjaga coz bunyik bising, rupanya orang dah bangun berdiri nak turun aircraft….

So much things happening kat Little Red Cube, gitulah punya pasal kan. But fun! funnnnnnnnnnn best seii.

Jun 5, 2013 | Hectic day for #littleredcube by redmummydotcom on Keek.com

THE STAR JP

Little Red Mummy sudah sampai ke Little Red Cube

Tuan puan bila pula?

Little Red Cube’s Facebook

Little Red Cube’s website

So, remember! from now till the 23rd June for the Carnival, if you rasa nak overnite, you have Trader’s Hotel, tidur atas, campak luggage, turun bawah for the theme park. Penat? Naik balik bilik hotel. Lapar? Turun je ke restaurants in the Trader’s.

It s all about Little Red Cube. Ada shops yang aku terlepas, ada activities yang aku termiss jugak, so korang jangan ketinggalan, come visit Little Red Cube, Puteri Harbour.

Semua dalam satu bumbung of Little Red Cube!

Comment: 9