Bugis Street…

betullah kata orang, kalau dulu masa bercinta gf jatuh, batu tangga dimarahnya. masa turun tangga kat orchard road nak ke bugis mrt gitu, aku terjelepok ngan terompah merah aku tu. sirman nya hangin ‘apa u ni jalan dah x larat sangat ke sampai jatuh, u tukar terompah tu pakai sandal merah yang beli tadi’…

korang tak caya, ha tanya sirman. ciss…oklah ai terus tukar ke sandal merah. aku sakit kaki tau, satu ari suntuk berjalan, kat spore ni semuanya main jalan kaki jer…aku hanya naik cab 2 kali, dr airport ke hotel, and dr hotel ke suntec jumpa momo. cab satu sini q panjang hazab, satu lagi mahal gilosss..

motif bergambo depan hotel…kami sampai ke bugis Street jumpa si adik aku nadh balik ngan matok. they were here cuci mata tengok balaks2…kami ke sini sbb nakkan mamak kan…posing maut la kejap kasik lentik. apa ko susah, mak peluk laki mak sendiri kan…

budak2 ni dah kenyang, num air jer..lain le kitorg lapau balik. specially sirman. so kita makan di Singapore Zam Zam alakazamzoommmmmmboom! x sbb aku Duta Hajris, i know what s the best lah…hajris tetap on top seiii…

sirman n ai makan itu nasi beriani x gam pun ngan ayam. saje aku nerai teh tariknya, ok so so…janji merasa kenyang la gak. jauh tau jalan nak makan kat sini. dahlah kaki aku sakit. mmg aku sakit lenguh sangat…depa bertiga dok dera aku je. muka aku pun dah x bermaya, bedak make up sume dah ilang. syok kalo ada getah mau aku singkap je sume rambut.

ku datang bukan nak kutip adiah lah, lagi satu kita bagi seikhlas hati bukan sebab krismas ke hapa..so janganlah salah paham. we dont expect these ppl to give something in return…but alhamdulillah orang2 yang aku jumpa dapat barang yang aku langsaikan. cuma Pearl sahaja aku x dapat jumpa since she s still in US.

dalam Bugis Street, bapak la panas weii…tetiba je aku nengok ada kipas punyalah gila besau kat ceiling dia. sirman pun syok je dok bawah kipas tu. tapi sayang bila kita balik dari makan kedai2 sume dah nak tutup. ko datang kol bape gitu kan. even masa makan kat zam zam tu pun nak jenguk kedai arab street, sume dah katup. x de rezeki jugak. lgpun kak ann kata bukan good perfumes kat situ, ala2 minyak atar je, so x pe aku x galad la sangat kan. tapi kalo dpt pi, kompem gak aku beli utk mak abah n mertua aku

so we balik hotel punyalah ramai manusia x sanggup aku nak naik. tak tau pun nak naik bas hapa wpunĀ  boleh ajar. nak naik teksi, aduss…gila ramai org jugak q panjang. so naik la mrt, sirman cakap kat spore kita x leh jadi cam org msia, senang je main tit2 ada keter ada cab leh panggil, sini sume kena berjalan banyak.

yelah yelah, banyak la bunyik sirman ni.

Sampai hotel je dah 11 lebih malam, mandi berendam lam bath tub, even masa ngah berendam tu pun mata aku dah pijam2 mau tidur. sangat2 letih.

Next entry, Orchard to Summerset….

Comment: 6