Ayer Keroh Melaka

IMG_3614

sian abang keletihan tidur. awal pagi tu dia bangun dah kena pi tuition, pastu kami bertiga pi QB jumpa pak azuan, pastu aku mencicit balik bersiap plak, kitorg 3 kuor balik amik abang, pi wedding Ms Tym, pastu patah balik umah coz aku tak nak berbaju kurung menghala ke melaka, and lgpun abang kena fresh up mandi sblm gerak ke melaka.

pastu singgah umah mak aku amik adik aku and anaknya baby khyre coz suaminya keje malam so baiklah aku bwk sekali boleh lah diorg berjalan.

IMG_3639

ha sblm tuh singgah jap kat shell sblh mint hotel coz nak amik rosemary chicken yang aku tempah from kak didi and abang jaz, aku nak bawak ke melaka gak. dengan hwaynya ujan lebat…ngan jemmmmmmm kat tol, touch n go sket nya panjang, smart tag pulak boleh jam tu battery aku dah kong. ahaiiiiii! banyaknya capek!

IMG_3646

n highway seremban melaka sketnya jemmmmmmmmmmmm, rupanya ada accident teruk kat the other side of the road tp resmi alam lah kan, kalo sana yang accident, belah sini pun jem ater orang benti drive slow tengok accident. punyalah aku gigih nak ngamik gambo, so dpt ni jer, lain2 keter dok halang, bas dok cover. sib baik lah dpt gak slot keter yang accident ngan kete lori ke van aku tak tau…

pastu panjang berkilo2meter plak jem nya, but kat the other side lah….alah sian korang nak turun kl jem gila gitu.

IMG_3657

mak merah bapak la boring lam keterrrrrrrr! borak2 ngan adik aku and sirman pasal tuh pasal nih, kl melaka idak lah jauh tp sebabkan jem and ujan kan, tu yang lianglibur tol dok lam keter. aku tak sukalah dok lelama lam keter.ni kalo suh pi penang ke kelantan ke haruslah aku pikir panjang lagik.

IMG_3658

dan kami kemudiannya menyinggah di Ayer Keroh. carik teh tarikkkkkkkkkkkk!

IMG_3666

amik gambo dulu pose2 cantik 4 beranak tp abang cam biasa kalo amik gambo muka cam hawau je dia kasi kat camera

IMG_3670

gegirl n mak nya ala sedondon…

kalo hangpa perasan gegirl adalah memakai make up hikss…lam keter mak nya bosan kan, so aku tanya ‘nak make up tak?’

nak mommyyyyyyyyy! laju je ko kan

so aku kaler kan muka dia sama je ngan muka aku, coz make up tu je yang aku bwk

IMG_8558

ai makan mee hailam, adik aku makan mee goreng, sirman makan mee soto. gegirl mengicak mee hailam tp dia kata mee hailam tu pedas sangat, bagus…x yah mak ko share2 ngan ko, leh lencun kasi pulun sorang2!

IMG_3688

masuk je lam keter abang terus bukak baju, dia kena gigit ngan kerengga. tu lah, kerengga tak kaco ko, hangpa pi usik dia, kan ada yang gigit ko! udah nak sampai melaka baru dia pakai baju balik….

masa ni kol bape ek, masa ni kat ayer keroh je dah kol 5 lebih.

wahahahha…..

udahlah nak kena balik malam tu gak, mana bley tidur melaka, anak2 aku ada macam2 ragam on sunday kat sekolah marr…

seksi aaaa ko bang tak pakai baju, udahlah kurus. nampak sepender merah ko tau!

Comment: 13