Melaka

Terima kasih Melaka..Raya.

 

IMG_7918

Pose wajib gak di tangga NurHomestay, apasal kat rumah aku, tak pernah berposing kat tangga heh…penah sekali je for advertorials. Hehari biasa memang idok, kena buat gak nih heh…

To book di Nurhomestay, boleh buzz at 012-6944086 / 016-3114054 .

Their FB Page: Nurhomestay

Their Instagram: Nurhomestay

IMG_7936

Inilah pasangan dan orang kuat belakang tabir Nurhomestay. Begitulah 2 kali raya akak pakai rumah depa, tak tau langsung yang depa rupanya kenal akak, jodoh begitu tak ke mana kan…so prebook awal2, setiap tahun kami insyallah akan duduk di Nurhomestay lah. Terima kasih untuk rumah besar dan good sevices too…mak abah ai pun suka happy

IMG_7940

abang aku ni orang nak amik gambar dia sibuk dengan mercun nya heh

IMG_7948

pose wajib jugak di depan Nurhomestay

IMG_7963

dok kejap dalam kereta, akak pun baru habis make up dalam kereta hah, untuk hari terakhir di Melaka tak banyak rumah yang perlu pergi, ramai pulak yang ada wedding bagai so kita pergi 1-2 rumah je rasanya. Laki aku tu ngah godekkan whatsapp mak ajah, masa ni le nak kena update whatsapp bagai, hish…ko hp ni masa kat KL tak nak mengada2…

IMG_7967

rumah ni best, banyak kucing. Pasal rumah ni le yang aku lagi meronta2 nak bela kucing persian balik hiks…

IMG_7973

kat rumah ni, coz aku tak makan (lagipun tak berapa sihat obviously sangat masa nih), and Zeeshan pulak asyik melekat ngan ai jer

IMG_7976

tuan rumah ni wifenya orang Sarawak, jadi dihidangkan laksa sarawak, semua orang suka, aku jer tak berapa kena ngan tekak tapi kek batik Sarawak dia huiyooooooooooo…very the sesedap

IMG_8008

Minus tuan rumah satu, all 18 of us

IMG_8016

terima kasih tuan rumah…insyallah kami datang lagik

IMG_8020

oh nak cakap gak, sepanjang di Melaka ni, kami ni asyik sesat jerrrrrrrr hahaha coz yang terer jalan tu my abang ipar tapi dia takdak pulak so RD kena lead, sesat barat laki aku ikut waze.

IMG_8025

kita ada jugak menyinggah kat Dataran Klebang. First time maghi sini….Zeeshan ada tu tukar pakai swimming suit lagik main kat air fountain tuh…coz air laut kotor tak leh main, jadik lerr..Frust anak2 aku n anak buah tak dapat nak mandi. Port mandi laut yang best kat rumah satu lagi tapi depa takdak lah pulak

IMG_8045

jadi kat sini melepak2 rileks tengok orang sampai tunggu Zeeshan habis mandi…

IMG_8065

about to balik KL, kita singgah dulu makan kat depan2 Dataran Klebang tu ada banyak kedai makan. Order 2 jenis je, satu nasi goreng kampung senang chef nak masak, and nasi putih + sup untuk Zeeshan.

IMG_8078

tapi kat sini best hehehe coz kat sini kita suh semua cucu2 dan anak buah bayar. Sorang RM9 coz ada 10 cucu dan jumlah harga makan minum was RM90. Berkira betul 10 anak2 ni nak membayar, termasuk Zeeshan sekali aku siap2 dah tolak duit dia bayarkan nih. Duit raya bebudak ni banyak tapi nak suh banjer, punya ler depa susah sangat. Jadi tahun depan pun nak buat lagi macam ni, semua cucu kena bayarkan for 1 nite punya makan hahahaa…hangin betul depa siap ada yang cakap tak nak ikut balik Melaka lagik. Oooo pandai korang yek, ada duit tau nak pau je mak apak memasing.

IMG_8055

oh ini hasilnya my baju raya, kesan terbakar dek iron. Baju ni terkomot sikit (semua baju memang all ironed dari KL) so aku suh abang tolong ironkan sikit, dia tak pandai pakai iron biasa tuh (biasa kan pakai magic iron philips nun), hah hamik kau, sikit lagi nak terbakar lubang habis baju mak ko bang oi….aku mintak ganti rugi RM50, abang bolayan jer hahaha

IMG_7906

my baju is from Lubna, ada kain set nya (tertinggal di KL, coz hantar tailor for potong, labuh bebenau). The kain ni pulak sangatlah sesuai pulak ngna baju, pun kain lama, dari Chanteq.  Baju ni sedap but habis Ramadhan aritu aku tengok balik kat site dah takdek, laju orang dah sebat. If not nak gak amik colour lain.

Dari Melaka raya tu kita singgah final raya di Seremban and ngam2 sampai BTR dropped mak abah about 1.30 pagi ke midnite macam tu lah. 3 lebih gak lerr baru tidur, hoh penat penat….esoknya gak kita pun ada satu rumah je nak beraya tapi aku buat laundry ler….kain baju punya banyak mana nak basuh mana nak berlipat segala.

So routine kami, habis raya Melaka. Weekends dok berjalan open house, alhamdulillah ada gak yang ingat kat kita menjemput kita ni kan…Melaka pun done, dapat dok kat Nurhomestay, berumah2 pergi, dengan sesat barat bagai segala….Sweet memory, Syawal Melaka namanya.

Comment: 1

10 houses…in a day.

IMG_7448

janganlah ko percaya babak2 sedih nih, ini semua propagada yooooo! kita dah siap2 tenghari tu nak berjalan sehari suntuk di Melaka ria….

IMG_7452

saja je akak salam2 cium kasih sayang to my parents and my kakak, coz memang nak bersalaman ngan my abang, kami belum bermaafan coz dia sampai lambat malam tu dari KL to Melaka.

IMG_7459

so this is my brother, yang dulunya aku rasa 20 taun asyik jer ler bergaduh je ngan aku hahahaha, dah 20 taun baik balik, yelah kekecik dulu kita ada partner memasing yang asyik nak bercekau je, hah ini le abang saya,he s my partner coz kami adik beradik selang bunga (except bongsu).

IMG_7483

kebetulan le pulak aku and kakak aku sama colour heh bajunya. Kita panggil baju penanggar hahaha

IMG_7497

ni pesen bebudak amik gambar yang beria2 zaman skang hah…

IMG_7501

oh muka aku pucat, make up light2 coz i dont want to bawak semua make up from the car to the house, jadi dalam kereta kang2 le baru make up pung…

IMG_7531

siap untuk beraya…10 rumah hari tuh

IMG_7553

anak2 dara sunti….di depan NurHomestay

IMG_7560

tang lompat je, ko terlebih dos pulak kakak

IMG_7567

datang pulak 2 mak budak menyibuk sama…

IMG_7572

me and daugther and nieces

IMG_7579

rasanya tiap kali datang NurHomestay memang memanjang posing depan nih hahaha….taun lepas pun sama gak macam nih

IMG_7581

hah…steady…dapat makcik yang rock n roll

IMG_7591

aku nak bergambar sorang, ada pulak yang datang sama

IMG_7604

jadi kita shoot gak untuk satu red family…

IMG_7620

but of cos, dalam banyak2, satu 2 je yangg jadik hahaaa

masih lagi sentiasa posing di NurHomestay

To book di Nurhomestay, boleh buzz at 012-6944086 / 016-3114054 .

Their FB Page: Nurhomestay

Their Instagram: Nurhomestay

IMG_7695

my anak buah, dia pi antau gambar ni kat instagram dia, dok suh bebudak PM tepi hahaaa

IMG_7698

well ok, kami pergi 10 rumah le kan, rumah pertama kedua tu rasanya rambut masih lagi sopan, make up pun macam terletak je semua

 

IMG_7741

dan of cos bila rambut dah naik atas ni means dah rumah yang malas nak kira, lawa dress kakak ni, tempah khas. Kainnya beli dari Cambodia, pastu tailor yang sama buat baju tempahan kami dari Kapar, jiran mak mertua aku. Dia lah yang designkan, ada 4 pasang dia jahitkan, one for me, havent worn yet.

IMG_7747

asal nampak camera, semua laju jer….

IMG_7750

rumah ni taun lepas kita kait rambutan but taun nih tak berbuah pulak bila kita datang

IMG_7760

ni terbalik nih, ini baru rumah awal2…

rumah wajib jenguk, my abah’s kakak yang masih ada

IMG_7762

juga ni, wajib amik..my dad’s abang. Depa sangat ler serupa macam satu chop

IMG_7765

jubah mak pun dari Cambodia jugak tuh…our beloved parents

IMG_7790

the penanggar…oh my kain tu i repeat pakai dari Variente, ada kain baru depa taun nih akak beli but belum sarung lagik

IMG_7803

dah of cos, anak aku pun dah mengamuk tak nak pakai kasut nak berdukung, yang mak kau pun dah naik senget2 badan dik oi

IMG_7814

sebenarnya kalau boleh nak stop at rumah ke tujuh tapi mak ajah aku dok suh perabihkan semua 10 rumah wajib ni hari tu jugak. huih…jadi pelan2 le, abah aku pun bukan kuat, ada rumah yang tak boleh nak parking dekat, kena ler pelan2 menapak

IMG_7825

of cos ler rumah wajib gak…cucunya nanti taun nih kawin pakcik aku ni, kena datang, orang K gak tuh hehehee

IMG_7847

alright in rumah ketujuh, semua dah longlai, anak2 buah aku masa ni termasuk kakak 4 orang tidur kat rumah ni…aku masa kat rumah keenam kot terbaring kejap..penatnya lahai

IMG_7866

the cousins. all dah taken ye yang oi…

IMG_7882

rumah terakhir finally. Rumah ni aku dah tak larat nak makan dah (tolong suap makan my uncle kat sebelah tu je). Balik malam tu memang pas mandi, terus tidur. Aku tak sedar hapa dah oi….but depa dok sambung main bunga api le mercun ler. Malam sebelum tu lagi le Euro Final kan, laki aku ngan abang and anak buah aku dok bertangga kat kedai makan layan bola…idok le hakak nak join, tidoq lagi afdal.

IMG_7702

i pakai baju ni senang coz nak pergi 10 rumah punya pasal…the baju ni from Poya Boutique, depa da online, but I bought at Isetan KLCC, so ada 2 colours lain pun akak borong sama jugak. It snot caftan, but it looks like it. I tak nak le pakai yang bergewang2 meleret2 bagai sume tuh, aku nak pergi 10 rumah gitu kan. Heh 10 rumah tu, satu rumah lagi tu termasuk kubur gak ye.

Speaking of my kain tu, sebulan sebelum puasa, aku keluarkan semua kain2 dan seluar yang selama ni pakai asyik berlipat 3,4 kali di pinggang. Coz ai is pendek, petite dan comel so majority sellers ni buat kain untuk orang yang galah2, so biasanya akak lipat je tang pinggang tu but tak cantik tak sedap ada kain yang akan meleret gak, so sekali, lebih 50pcs yek pi hantar kedai. If ada lining lain harga, jadi double le, if takde lining lain. Memang berulang. Even sampai habis raya pun ada 3,4 lai yang dihantar jugak…ada seller ni jual for petite but masih lagi aku kena pi potong gak. Hah tu kalau tang bawah tak boleh potong, untung sabut boleh potong di atas (some kain cannot). Begitulah yeah.

well done, untuk hari tu 10 buah rumah di Melaka pada hari raya keempat. Tahun depan tak boleh ler buat  macam ni, min 7 rumah sudah ler, rumah lain kena sambung esoknya. If not muka pun dah takde mood, nak memandi rumah orang pun tak syok pulak. Kena ingat nih…

Comment: 1

Cruise and Nurhomestay Melaka

IMG_7221

haa, casual on hari raya. Takper, coz tak pi melawat rumah orang. Ini nak perjalanan ke Melaka, so aku bagi depa untuk pakai baju2 biasa, specially for girls lah. Anak2 menakan pun sama, depa tau the rules, pi melawat rumah orang kena pakai baju raya sesopan sikit bukan jeans ke seluar bagai macam tu ler.

Anak2 pakai canvas jeans shoes, colour je sama but actually design tepi kiri bagai lain. All these semua dari tahun lepas aku dah siap beli ehehhehe….muat leh tahan at least lebih setaun tuh.

IMG_7238

Dah siap dingdong lebih kurang 2 jam lebih gak ler baru gerak coz nak tunggu yang ni sampai nak tunggu yang tu tukar kereta bagai heh macam2 hal. 3 bijik kereta pulang dulu, 1 to follow later.

abang kakak dah joined the cousinsnya kereta ler, aku macam tetaun dulu, job aku memang bawak mak abah. Zeeshan is my handbag so dia always with me ler in the same car

IMG_7245

kuor rumah macam tak mandi bangun tidur hahahaha coz malas heh, dah nak sampai Melaka baru touch up touch sket

IMG_7254

tak yah heavy pun coz tak nak pi beraya mana, nak terus ke homestay

IMG_7299

sebelum tu lapik perut dulu kat the only mamak yang bukak di Pokok Mangga, Melaka

IMG_7314

lepas mandi solat bagai, kita keluar semula. Dalam 9 lebih gak ler kuornya coz Mak aku nak naik cruise. Memula aku malas nak ikut coz dah bape kali ler naik cruise Melaka tu tapi laki aku suh ikut gak…baru le nak melanding membutoqqq…udahlah aku tak bawak baju casual langsung, so pakai sarung balik the casual dress

IMG_7321

dengan sesat baratnya, jumpa gak…ngam2 sempat beli ticket cruise

IMG_7325

asal boleh asyik nak bergambarrrrrrrrrrrrrr jer…

IMG_7347

there were 18 of us, one more car pun dah bergabung ngan kita so lagi le meriah

IMG_7364

Mira Filzah lagik…

IMG_7392

pepusing macam sama jer….but biasa ler reramai kan, memang meriah ler…

IMG_7401

panorama

IMG_7414

adik kakak Mira Filzah lagik

IMG_7434

kat sini laki aku bising…ko nampak hujung kanan tu Zeeshan, sorang2 je kat situ. Ramai2 beria bergambar, anak sorang2 dok atas tuh…hish hish…salah sapa tu hiksss

IMG_7302

ha ini bilik kami di Nurhomestay, dah tahun ketiga dah Red family jadi guests depa. Sebenarnya first and 2nd year tu kebetulan, tak disangka mereka adalah cawangan yang sama, depa ada 2 unit rumah masa tu. dedua rumah aku merasa. Skang nih dah ada 3 bijik rumah, makin berkembang2 betul business Nurhomestay, alhamdulillah

IMG_8606

ini tv siap astro bagai kat living area, untuk bahagian sofa, ha kena scroll gambar2 atas :)

IMG_8607

kat atas ada 3 bilik and 2 bathrooms, and ada jugak tv untuk ruang rehat atas siap astro too. For hall sini, anak2 dara tidur, 3 bilik lagi occupied by abang aku + wife, satu lagi bilik my 2 sister and SIL. satu lagi bilik aku laki bini + Zeeshan lah. Mak abah tidur di bilik bawah, and the boys (3 cousins) tidur kat depan tv.

Toto disediakan, cakap je nak berapa :) , bantal pun banyak betul.

IMG_8608

amende Mak Ajah buat tuh…ini dapur and makan area. Semua barang asas in fact bukan basic pun ada di sini gak, semua disediakan, takde benda yang takde ler. Kalau ada pun boleh je cakap kat Nurhomestay, nanti depa sediakan. Memandangkan insyallah setiap tahun kami akan duduk di sini, jadi apa2 nak disediakan boleh bagitau, korang pun can do so. Harga untuk semalam ialah RM300 for 2nights pulak RM500, kalau keluarga besar macam kami ni memang sangat memerlukan homestay coz kalau kira untuk hotel, sangat kerugian. Tak boleh nak masak pun ye, we didnt ler cook heavily but for breakfast tu wajib ler.

IMG_7929

buaian baby pun ada hah, belakang aku tuh. So tak yah nak korang ada baby2 ni jenis tidur anak dalam buaian dok usung bagai, siap sedia segala. Because depa ada 3 unit cawangan NurHomestay, so akan datang kalau lebih dari 4 bijik kereta (macam tahun lepas kita amik 2 unit rumah), so pasnih akan amik yang close to each other, depa ada gak 2 unit rerapat near by. Lagi mudah. satu rumah buat breakfast, satu lagi rumah datang makan siap jer heheheheh

To book di Nurhomestay, boleh buzz at 012-6944086 / 016-3114054 . Yang bestnya semua 4 biliks ada airconds, hah…melako kan paneh, sesuai la sangat.

Their FB Page: Nurhomestay

Their Instagram: Nurhomestay

Kak Red’s Instagram kot ler hangpa, meh akak promote sama gak :) redmummydotcom

 

Comment: 0

Melaka’s wedding…

IMG_0296

Kalau jalan jauh, kira Melaka tu jauh ler. dengan tengahari panas, dan kenyang, memang ketiduran le sudahnya depa 2 orang nih. Kejap tu mak ajah pun join tidur sama gak. Kakak je takde dalam ni, pagi tu laki aku dah hantar dia ke UPM sesiap ada kelas Mummy Deeba tu ler, Science and English.

IMG_0301

Let s tengok closely…kemain ko kepit motor ko dik

IMG_0304

rapat lagi tengok hah…sakan ko. Pastu mak aku amik toy dia tu pepelan. Baliknya, dia kepit air botol ice lemon tea bapaknya, kepit yang semua orang tak boleh amik. Dia tak minum pun, cuma dia tak nak orang amik, kedekut betul ko dik.

lagi le mak aku menyakat…

IMG_0314

My green accessories, cantik nih. satu set dengan earrings lagik. Ko jeling mummy napa bang?

SAM_1557

Dah sampai Melaka, di Bertam to be exact…ada wedding, merah putih yek dia punya tema

SAM_1561

My makcik. dulu kami rapatttttttttttt sangat2. Tapi yelah, jodohnya dengan pakcik aku tak lama, tapi masih lagi kami datang panjangkan ukhwah untuk perkahwinan anaknya.

SAM_1565

Mak aku cam biasa, dia ada 8 anak, so dia petik je sesapa yang dia nak pikir bawak ke Melaka ni. Ke mana2 pun, kalau dia nak pi, dia petik je 7 anaknya nih (yang sulong jarang dipetik,jarak jauh). Eh abah aku patutnya ikut sama, tapi last min tukar plan, ada hal lain. mak aku je ikut

SAM_1568

Rumah ni pun dah berpuluh tahun aku tak jejak, semenjak depa berpisah…

SAM_1570

Ini pakcik kami, adik mak aku. Taklah dia menetap di sini, tapi untuk wedding anaknya ni, of cos lah dia ada sama meraikan, walaupun dalam keadaan tak sihat. Tapi uncle aku ni sokmo kuor blog aku pun, coz memang every year balik Melaka akan visit him too

SAM_1572

budak ni magnet kecil aku hari ni, ko bangun dik, dok ngan apak ko boleh, biar nenek dok sini

SAM_1579

ni sorang lagi, nak amik food buffet pun nak mak temankan. Apa le yang korang nak malukan, takde nya awek2 nak tengok ko bang. Budak2 baya ni rasa macam depa ni jadi perhatian je kot. Aku lupa le masa aku umur 14 camne masa kat meja buffet. jarang kot dapat pi makan wedding buffet zezaman mak dulu hahaaaa

SAM_1582

my pink baju, from Zalora, cant remember aku penah pakai ni ke tidak, rasa macam tak pernah. Tapi ada kaler hitamnya ye aku pernah pakai

 SAM_1590

my job is menyuapkan anak kecik aku makan. Menu sedap, sambal ikan keli. Abang and apaknya makan tak hingat punya 2,3 ekor. Zeeshan pun makan nasi ngan ikan keli tu kay, sedap ammi sedap katanya…

SAM_1589

tangan kanan mak penuh nasi, jadi lengan kiri mak kau, tolong ko singsing naikkan ke atas yek bang…baru anak soleh sikit.

SAM_1599

mak mithali lagik, anak paneh, hah berblow blow le maknya. kipas tangan tertinggal dalam kereta dan bapaknya tak kuasa nak pi patah amik kat kereta. so pakai kuasa kuda mulut aku le bagi angin kat budak kecik ni.

tu masih menyuapkan Zeeshan, 2 plates yek dia makan kat kenduri ni, penangan ikan keli sedap

SAM_1600

Pengantin lelaki dan group emm…group silat ke hapa ni, group kompang kot

SAM_1604

the families of mak ajah…adik beradik anak sedara mak semeja kita. adik beradik aku yg lain tak balik ler…kan dah cakap, mak aku petik aku, jadi kami le yang membawaknya

SAM_1606

Pengantin lelaki dan adik pompuannya berduet karaoke

SAM_1609

Pengantin lelaki is my cousin, tak berapa rapat but kalau jumpa kat KL tu kenal ler kot…

SAM_1612

Mak dan adik perempuanya too…eh baru ada gambar sang suami ku hahahaa…dia dok galik jadi photographer using our new Samsung tuu

SAM_1616

yeah 2 ekor ikan keli, untuk mak merah meratah. aku korek isinya jer. aku baru nak makan setelah 2 plates bagi Zeeshan makan hahhh

IMG_0324

sibuk je pala bapak ko tu dik….

SAM_1624

dan dah time untuk pulang, huru hara nak amik gambar le hai….sebelum masuk highway kita beli goreng pisang le kuih muih, buah2 bagai. Tapi traffic kat highway teruk sangat, jem + hujan….

dah ketentuan lambat betul sampai UPM untuk jemput kakak. agak dalam sejam jugak ler kakak menunggu.

SAM_1633

dan bersempit kami dalam kereta dari UPM ke Cheras coz kawan kakak dok tumpang sama. Entah le, mak paknya tak cakap pun kat kami the parents nak tumpang, tetiba je kakak cakap. So memang sempit ler kan, itupun Zeeshan duduk dengan abang kat depan. Best if parents bagitau communicate dengan parents sendiri kalau nak tumpangkan anak ke hapa.

Lagi proper. Jangan suruh anak2 ni communicate. Aku sound gak kakak aritu, next time jangan buat camni lagi, suruh mak ayah kawan2 kakak sendiri cakap dengan your parents, kita pun kalau nak tumpang kat mak pak orang, kita communicate ngan makpak dia.

Macam kes sapa dulu, sorang celebrity ni, dok suruh antar maid je cakap ngan parents pada kawan anak2 dia, hah lepas tu parents tu sound maid tu, ko suruh tuan rumah kau cakap sendiri, suruh makpak budak tu cakap sendiri. Amende le bz camne pun, budi bahasa tu pepandai le jaga sikit.

Mestilah kita akan tolong, kita akan tumpangkan cuma kita nak dengau le dari makpak sendiri yang cakap, budak2 ni semua akal pendek, kang mananya yang menipu ke hapa, kang ada claim kita culik anak orang ke, hish..tu pasal consent makpak untuk sekolah mesti datang cara bertulis, kalau dari kita among parents pun, kena ler over the phone or whatsapp. Soalnya, harus ada communication.

Moralnya, Melaka trip was fun. Sekejap dan full. Baliknya..Aminah menanti :)

Comment: 3

End of Melaka Raya…

IMG_1879

rumah pakcik…tapi yang dalam ni semuanya adik beradik anak2 buah aku je sume nih. kitorg kan kapal besau

IMG_1919

cubaan untuk amik gambar berlima dengan bahagianya

IMG_1939

tapi yang kecik takde mood, dia asyiklah menyorok di balik pungkuq bapaknya

IMG_1946

kitorg menyorok coz nak tarik Zeeshan yang di belakang bapaknya tu hahaaa

IMG_1950

tak gak berjaya2, susah betul ler anak kecik aku ni. Mood dia kalau tak nak, means tak nak ler

IMG_1956

tapi bila kita pujuk amik gambar jump, boleh pulak dia nak, tapi dalam bebanyak satu ni je lah yang jadinya kan

IMG_1961

Assalamualaikum, Al Fatihah

IMG_1967

bila dah beramai2, mak abah kadang2 ikut tukar2 nak naik keter anak yang reramai nih, melepek mak ajah tidur. Hah jubah itam putih yang kakak pakai atas2 tu, adiah dari Mak Ajah bawak dari Mekah

IMG_1883

Ini kat Klebang!

IMG_1972

tudung anak daraku kakak…

my sister, SIL semua dok suh aku try sarung, sesuai idak

IMG_1977

aku tak rasa sesuai, mungkin kena carik yang patern lain kot bila dah nak pakai. bila laaaaaaaaaaaaaaa agaknya heh kan. Ni dok kemas bag si kakak, diorg abang kakak kan asing rumah homestay dari makpaknya tu yang aku agak dah mesti kedaung je depa punya luggage.

IMG_1981

Zeeshan masih mentidur…that s my youngest brother, Alhamdulillah, alim dah dia skang ni

IMG_1888

meanwhile anak2 buah dan anak2 aku pi mandi laut, dapat le sejam…pantang jumpa laut le depa nih

IMG_2010

mak encik ngan kain baju nun dari Jakarta

IMG_2013

one on one session bapak and anak

IMG_2034

ni gambar dari camera anak buah aku, huk aloh nampak benau ler pakai filter hoiii

IMG_2029

sebelum balik KL, kami singgah makan dulu lapik perut di Melaka jugak. 2 jam kemudian, selamat sampai rumah memasing. Ada yang stayed ada yang terus balik la. Esoknya pun laki aku dah mula kerja, tapi aku tak kerja lagi, aku sambung lagi raya ngan adik badik lain.

Dah nak habis Syawal, baru habis cerita Raya Melaka, nun kemudian raya di KL, pastu for my 3 open houses. Soon soon, aku nak gak cepat habis heh…

Hah sapa buat raya open house this weekend? Akak dah boleh jalan raya dah…jejemput ler.

Comment: 10