Child Kidnap

Tajuk : Helah Menculik Kanak-Kanak Di Carrefour JB
Subject : Child Kidnap Trick in Carrefour, JB

Jika anda tiada anak kecil pun, tolong sebarkan maklumat ini kepada sesiapa sahaja. Kita tidak tahu entah siapa yang dapat diselamatkan dengan menghantar e-mel ini. Tolong beri sedikit masa dan hantar kepada kawan yang ada anak-anak dan cucu-cucu. Terima Kasih.

Even if you do not have little kids, pass this one on to everyone you can think of. You never know who you might save by sending this e-mail! Please, take the time and forward this to any friend who has children & grandchildren! Thanks!

Kita mahu berkongsi apa yang berlaku hari ini semasa berbelanja di Carrefour JB. Seorang ibu sedang membongkok untuk membelek-belek daging, dan apabila berpusing mendapati anak perempuannya berusia 4 tahun telah hilang. Saya berdiri betul-betul bersebelahan dengan si ibu, sementara si ibu tadi terus memanggil-manggil anak perempuannya tapi hampa.

Wanted to share something that happened today while shopping at Carrefour. A mother was leaning over looking for meat and turned around to find her 4 years old daughter was missing. I was standing there right beside her, and she was calling her daughter with no luck.

Saya meminta seorang pekerja lelaki Carrefour untuk umumkan kehilangan tersebut melalui sistem pembesar suara. Beliau terus melakukannya apabila diminta berbuat demikian, dan kemudian terus meninggalkan saya untuk membuat panggilan telefon.. Panggilan itu untuk memaklumkan supaya semua pintu dan pagar dikunci menggunakan kata kod atau seumpamanya. Jadi mereka telah mengunci semua pintu dengan serta-merta.

I asked a man who worked at Carrefour to announce it over the loud-speaker. He did, and left me, he immediately walked right past me when I asked and went to a pole where there was a phone. He made an announcement for all the doors and gates to be locked, a code something. So they locked all the doors at once.

Hanya 3 minit diperlukan untuk melakukannya selepas diminta. Mereka menjumpai kanak-kanak perempuan itu 5 minit kemudian di dalam bilik air dalam keadaan masih khayal. Kepala budak perempuan itu sudah separuh dicukur, dan hanya berpakaian dalam. Ada sebuah beg mengandungi baju, pisau cukur, dan rambut palsu terletak di lantai bersebelahannya untuk menukar wajahnya.

This took all of 3 minutes after I asked the guy to do this. They found the little girl 5 minutes later in a bathroom stall drugged. Her head was half shaved, and she was dressed in her underwear with a bag of clothes, a razor, and wig sitting on the floor beside her, to make her look different.

Siapa pun yang melakukannya – iaitu mengambil lalu membawa budak perempuan ini ke dalam bilik air, cukur rambut dan tukar pakaiannya – melakukannya kurang daripada 10 minit. Ini bikin saya menggigil tak sudah-sudah. Tolong perhatikan anak-anak anda apabila berada di tempat luas di mana adalah senang untuk kita terpisah dengan mereka seperti di gedung beli-belah. Hanya beberapa minit diperlukan untuk melakukan semuanya. 5 minit lagi maka anak perempuan itu tentu sudah berjaya dibawa keluar.

Whoever this person was, took the little girl, brought her into the bathroom, shaved half her head, and undressed her in a matter of less than 10 minutes. This makes me shake to no end. Please keep a close eye on your kids when in big places where it’s easy for you to get separated like Shopping Malls. It only took a few minutes to do all of that. Another 5 minutes and she would have been out the door.

Saya masih amat terkejut ada manusia yang sanggup melakukannya, apa lagi dalam masa hanya beberapa minit. Masa anak-anak kecil boleh berlari tanpa hirau telah berlalu. Budak perempuan itu kini selamat. Syukur ke hadrat Allah SWT, dan tahniah kepada pekerja Carrefour yang bertindak pantas.

I am still in shock that some sick person could do this, let alone in a matter of minutes. The days are over when our little ones could run rampant all over the place and nothing worse would happen then them annoying people. The little girl is fine. Thank God for fast workers who didn’t take any chances.

SEBARKAN BERITA INI SELUAS-LUASNYA SUPAYA PERINGATAN DAPAT DIBUAT BAHAWA ADA MANUSIA GILA LAGI GANAS DI KALANGAN KITA SEMUA !

BE SURE TO FORWARD THIS TO EVERYONE, SO THEY REMEMBER JUST HOW SICK PEOPLE ARE OUT THERE !

- forwarded email

**silent reader mohon dibentangkan email ini seluasnya…kita punya anak jua.

Comment: 12

1 May cuti!!!!

IMG09842 IMG09843 IMG09844

wuii abang macam rajin, tp ngah gelabah perut tuh…for exam maths cino nya. ha bapaknya leh tlg mana yang bapaknya paham jer hek…

jemaat cuti wuii syok syok

ni jemaat cuti labour day for sedunia or semalaysia je ek?

aku dah terbayang2 katil ku

terbayang2 tidur enak

ahak syok nyerrrrrrrrrrrrrr

so kowang, meh kita bersantaiiiiiiiiiiiiiiiiiiii dan berkongkalikong.

aisay, abang ada exam lagi lagi senin nih. iskkk

Comment: 11

Mata Rabu

IMG09812

aku snap banyak2 sebab nak tunjuk pencahayaan so kena lah tempek banyak kali…kaler ni aku pun tak tau nak kata kaler apa, but ai love the colour, ni from MAC, lama dah mac nya pallete ni aku beli. dah nak abih pun kaler nya, ada gak for 3,4 kali make up licin lah yer…

IMG09832

so ni dari cahaya yang a bit terang gak, aku blend sket je ngan kaler itam ujung tuh. hghlight tu tak yah pakai pun takper coz dah ada base eyeshadow. mascara aku tak letak tebal langsung, secalit jer..sebab malas nak cuci sesiksa. ai dont hv the shu uemura’s oil lah.

IMG09835

dari kedudukan atas…

IMG09820

white khol or even eyeliner awah mata sume aku tak letak. malas nak mencuci teeteruk muka, lgpun kalao ada appt je aku lebihkan make up, kalo tidak malassssssssss lah kan. just put a concealear will do.

tu je kelas mata kita arini yer…

esok ke next week kita sambung lagi kelas mata yang baru plak.

ni bley buat tag nih – sila tunjukkan saya mata anda bersama eyeshadow. bisa?

Comment: 9

Budak cembeng!

IMG09838

alolaoooo, syiannnnnnnn budak kecik nik.

dia main lelari, tup2 terlanggar pintu bilik, melecet luka sket kaki jari kelingking dia. berdarah sket jer. sikit sesangat. terus nak mintak handyplast. pastuh boleh lagi buat homework.

ngah buat2 hwork, aku dengo dia melalak sayu sendu jer…

alahai

sakit mummy

sakit yer

sapu minyak gamat bagai dok sendu2 lagik

tak sampai 5 min terus tertidur

hwork ke mana….

IMG09840

btw anak2 aku ni memang suka pakai h/plast, asal boleh nak letak gak menda nih. kulit kena gigit nyamuk ke hapa laju je mintak hplast…

syian diaaa :)

Comment: 15

Sebaldi Merah…

IMG09809

sebaldi air

di bilik ayo

ceh!

baldi merah pun leh jadi issue.

camne tak jadik issue, petang semalam fifin roger aku

kak umah takdak air

ah sudah!

sirmannnnnnnnnn, umah takdak air

sirman pun hegeh2 le tepon management (oh fyi, sejak kes aku kena pecah, aku sudah tidak lagi berhubungkait dengan management yang segala penuh helah  tuh, temperature aku leh naik kalo deal ngan mngt)

tangki paip kat tingkat 15 pecah, lagi 2,3 jam baru ok.

lagi 2,3 jam?????????????

aduh abang balik sekolah kang nak mandi camner.

alo abah, nanti bawak abang balik terus umah abah yer, umah takdak air, nanti sirman amik abang kat umah abah, suh dia mandi dulu kat umah.

roger sana roger sini

aku sampai umah kol 830 malam, pun takdak gak ayor. 2,3 jam hapa nih, dah makan 5 jam je. aku nampak 2 baldi kat bilik ayor.

rupanya fifin yang baik hati tuh, dia pi block sblh amik ayor kau. block aku je takdak air, sbb tangki atas umah kitorg pecah. hawau aaa…… kol 11 malam baru ado air. so fifin tu tak disuruh, dia gigih tol pi amik air, dpt lah 2 baldi buat cebok2 kecemasan. pinggan mangkuk pun x berbasuh.

sirman awal2 mlm pi turun beli botol air mineral lagik ado, sbb air suam kat umah aku abih lencun dipakai nak tampung apa2 yang boleh disauk gitu. ha buat masak nasi smlm. itupun lauk tak masak, semua pakat beli.

aku dah cakap dah kat sirman, ni kalo bangun pagi ni kalo takdak gak air, kita pecut pi umah mak ajah.

oh biasa dah aku, kalo VA ni takdak air, aku lari pi umah mak ajah, ngan muka2 bangun tidur 4 beranak lagik. n kalo umah mak ajah BTR tu takdak air gak, depa lak naik atas ke VA.

management VA nih, buat aku hangin semedang.

eiii!

Comment: 14