Hari ini 1 Syawal!!!

Hari raya sudah! tapi kalau cerita 1 Syawal, keluarnya nanti esok 2 Syawal lah yer…

so nak abihkan stock entry, untuk 1 Syawal arini, aku tepek citer a day sblm Syawal. apa kami bikin. siang aku mengemas bongkang rehat kemas bag, kemas mengemas dan mengemas. Project merendang hanya dibuat pada waktu malam raya nya.

IMG17405

petang aku rushed ke saloon, nak buat rambut plak. ngam2 2 weeks,  ariku aku jadi model Lorael Haircolour, aku masih lagi dalam contract, but hassle lah aku nak menadah rambut ke Bangsar, so buat sendiri kat my fav saloon. ada jugak Loreal bagi aku stock2 berkotak tp aku lupa nak bawak ke saloon. tapi aku tetap pakai Loreal’s brand gak, ai m not allowed to use other brands yer.

nanti ai kena saman :)

IMG17406

sejam kemudian anak2 datang, depa melepak kat umah mak ajah

sempat gegirl sound mak andaknya

tak siap2 lagi kemas rumah ke mak andak? mak kita dah kemas umah kita, cantikkkkkkkkkkkk!

berbulu je nana mendengo…..hahahahahha!

IMG17409

waktu depa datang aku ngah cuci rambut, abang teringin tol nak menerai kepalanya dicuci di situ. tapi tak leh lah….oh pagi tu pun abang pi potong rambut ngan bapaknya. diorg the boys standard mamak lah, bukan standard saloon cam mak and gegirl.

IMG01076

btw, gegirl pun kupotongkan rambutnya gak. sket jer, belakang tu kasi samaratakan. aku tak nak potong rambut dia lagi, rambut dia ni dari baby aku bela, cuma once or twice a year aku trim bawah kasi rata. bila dia naik darjah satu baru aku potongkan pendek, coz masa tu no time nak ikat2 rambut pi sekolah. pendekkan jer senang.

IMG01085

fringe dia pun potong pendek gak, sama ngan maknya, kasi taram depan tuuuuuuuuu! she tot rambut nak kena potong pendek abih, bengang je dia coz rambutnya masih lagi panjang. no no yer, syarat utk potong rambut kau  hanya bila ko nak masuk Year 1.

IMG01089

itulah mak and anak yang sangat sekepala. apa yang aku suka, itulah yang dia suka gak….ini bukanlah rambut raya, kebetulan je nak raya kan baru buat. padahal dah aku plan gini gitu tarikh utk buat. biasa je lah rambut kitorg nih, gegirl lagi lah macam takdak beza jer.

abang masa ni dok zikir kat telinga mak nya

cepatlah cepatlah cepatlah nak balikkkkkkkkkk!

eii budak ni, dia tu tak leh lah, asal benda2 yang ala girlie ni kan, sure dia membosan. pi shopping dia tak suka, pi saloon mak adiknya dia tak suka, manjang je suh cepat. tang beli toys ke main ko hebat leh tunggu berjam2 kan.

IMG01093

waaa ok siap sudah for gegirl, ko ni muka cam anak cino tollah nak.

bf Vivian kan…dia ada sama masa ni…

Red, anak pompuan ko cantiklah

oh tengok lah mak dia, hahahahaha

lagi sorang berbulu dengo, si sirman hikssss!

ok korang…

ucapan aku tetap pada stiap entry, Salam Syawal….dan jangan makan rendang santak sangattt!!

Comment: 7