Rendang & Make Up Kak Red…

IMG17422

lupa nak cite pasal rendang kak red..wah adik ipar aku namakannya yer. pedas gila rendang daging aku. we started doing the rendang on pagi Syawal at 12 midnite. had to wait for my SIL yang pergi borong baju raya at a very last minute….

siap masak at only 4am!

we made rendang ayam and rendang daging.

rendang daging aku pedas gilerrrrrrrrrrrrrrr, bila SIL aku tanya

cik, cukup tak cili api ni?

aaa, tambah lagi, sirman makan pedas!

hamikkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! sedap2 pedas, naik berpinar telinga.

IMG17424

so taun depan, bolehlah buat rendang daging ayam sendiri. kuah kacang aku malaslah nak buat, tekak sirman ni benda 3 ni kena ada, lain taun lah buat kuah kacang.

tapi aku tak puaslah makan rendang kat umah orang

except during first day raya, ari lain sume dah served lauk pauk biasa.

i went to my fren’s open house, gambar tak cantik so tak nak letak lah, yang tu lagi sian, kami datang caterer dah packed up hahahahah, so end up makan dessert jer.

IMG17428

the make up during my first day of raya, with bulu mata palsu tuh yer. the fake eyelashes memang boleh last long, tp sebab aku buat adegan airmata pilu sedih di pagi syawal, so separuh terbukak and i forgot to bring the glue. terpaksalah cabut buang :(

IMG17434

while odw to Melaka, gegirl wants to be maked up. dapat kat tangan mak yang suka make up, small matter sahajaaaaaa! another parenting tips for today, you can make up your daughter, but use the proper colour and jangan apply the heavy foundation. basic powder should be enaf.

at the end, in less than an hour, make up tu pun akan ilang coz the kids kan ganas2, asik menyapu muka jer…

apesal aku kena letak parenting tips?

ai m trying to relate my entries with the Parenting Blog though i believe my blog sepatutnya penuh carca marba nya stories. alo dey, orang dah kata aku dok kat Best Parenting Blog, who am i to argue kan kan kan?

So fight for me for the Best Parenting Blog, bagi aku naik stage lagi lah pasni, amik adiah. Eh apa adiahnya kalau menang???

hahahaa…berangan lah kita yer.

Comment: 9