Kalau Keju Mesti Kraft!!!

Kalau Merah mestilah Redmummy :)

48hours sticky mode, pls scroll down for new entries

IMG_9199

Malaysia is one muhibbah country. We have chinese indian malay bidayuh kadazan. We oso have Chindian, or Malaindian, or Malaychi hahahha…aku main create jer. That means one of your folks adalah salah satu dari keturunan muhibbah yang kucakapkanlah tu….

satu konsep muhibbah yang terkenal di Malaysia, lepak makan di mamak. It is believed Mamak bukan berasal dari Malaysia, but they are all from India bermastautin di Malaysia, kemudian muncullah Nasi Kandar Penang, Q Bistro, Hajris, Lotus dan sebagainya. Tak kira apa bangsa pun, omputih pun datang Malaysia mesti melepak kat mamak.

IMG_9204

What famous in mamak is…kalau tak bukan roti canai. I remember when I emailed my chinese fren yang currently in Beijing..

Dont you miss roti canai?
Oh dear Red, I dont but now u have mentioned roti canai, I feel like to fly back down to KL to wallop hundreds of roti canai.

You see…the power of roti canai. It has roti canai kosong, roti telur, roti bawang, eh macam2 jenis roti. Dan kemudian, Kraft yang bijak bistari come out with one delicious receipe Roti Kraft!!

The roti canai with Kraft cheese. Have u tried it before?

IMG_9326

I was invited by Kraft Malaysia to join them with the Kalau Keju Mesti Kraft promo in one of the mamak’s cafe in Cyberjaya. Restoran Hassan telah sudi menaja tempat berlangsungnya Kalau Keju Mesti Kraft competition.

It s an eating competition!!

I m excited to participate as well, we have 10 pax on table, the winner is entitled to get 1 Samsung Digital Camera! Camera merah plak tuh….

Well, the only eating competition yang aku masuk dan menang was during the Stunt 2 of my Fear Factor season. I had to eat the goat’s testicles dalam plate yang full of cacing hidup. You have watched my video, in fact dalam Project Alpha pun they did showed it kan. So I won for that task, and one young boy kalah di tangan saya and had to go home.

That was then.

IMG_9329

But for Kalau Keju Mesti Kraft, semua calon2 peserta wajib makan paling pantas adalah si muda belia juga. Mereka semua kering kurus kedemping. Haisay….yang kurus jangan ko ingat tidak bermaya berperut besar yer.

So the game started, for the first 5 minutes yang dapat abihkan tercepat….will go home with the Samsung Digital Camera. Sounds easy? Yes, tapi bila ko ada depan 9 orang lagi, I gave up. I just dapat telan 2 kunyahan jer, lebih 5 pcs tu aku siap bawak balik tapau lagi in my Tupperware boxes. :)

There were 3 of young boys makan punyalah laju. Just imagine untuk separuh roti kraft tu dia masuk lam mulut! Aku punya secubit baru semulut, dah sah2 lah saya mencicit kekalahan wooii…

IMG_9376

look at both of them, mulut penuh santak, ntah camner dia kunyah masuk lam perut. Throughout the games, these 2 boys been competing to each other. The rest keep on eating jugak their roti Kraft but lebih memberi peluang kepada si kering and si bounzer.

There s one way to win, if you need to eat it fast…banjirkan roti Kraft ko tu. Taruk kuah dal paling mantap lah.

IMG_9347

Look at him, mulut penuh lagi tu tapi boleh lagi nak masuk separuh of the roti Kraft. Power betullah budak ni…..he eats enjoyably siap dia relaks menambah kuah dal lagi, minum air suam pun bape teguk je sangat…..

IMG_9395

Elvan, the winner goes home with 1 Samsung Digital Camera, as expected. He was given 4 pcs of roti Kraft, and at a very last minute, Kraft crew added up lagi sekeping, orang lain baru nak abihkan sekeping dia bley mintak tambah lagi sekeping to complete his 5 pcs of roti Kraft..

Kak Red, I tot you dulu makan roti canai sekali 5 keping
Yes true, but that time I was carrying Abang in my tummy, I have the space. Now, I dont…… :(

IMG_9233

Kalaulah kamu mahu kuat bertenaga untuk makan roti Kraft dengan masa terpantas selama 5 minit, pastinya kamu berpeluang untuk menang Samsung Digital Camera. Saya gave up lah tak kelaratan hahahhahaa, ater tengok ke main hebat Elvan makan yang oi!

IMG_9389

The mascot of Kalau Keju Mesti Kraft……….

ibu merah, sapinya datang, sapinya itu ibu…

wahahhaa…ramai plak indon kat mamak tu dok panggil sapi… sapi is lembu ya! Sapi juga akan menemani kamu di setiap lokasi Kalau Keju Mesti Kraft. Bring your family and frens to Kraft’s next destination, follow them on the facebook so kamu tidak ketinggalan untuk makan percuma roti Kraft dan berpeluang bersama Cik Sapi.

Kalau Keju Mesti Kraft
Kalau Merah mestilah Redmummy
Kerna itulah Kraft memilih RM!

Khidmat pesanan masyrakat Kraft is brought by Redmummy.com

Comment: 16