Half million is big but….

IMG_3340

mak ajah balik2 dr mekah terus pakai tongkat….kakinya sakit penat. the next day we went again to CV wt my parents. katanya cuti kan, alang2 cuti ni lah aku bley spend buat macam2…

aku dah ada concept nak buat apa ngan umah ni

aku nak buat macam2 tp kali ni aku tak nak gunakan furniture yang banyak, semakkkkkkkkkkkkk!!!!

IMG_3347

the door yang pak aji bukak tu is a store room, besau gak dalamnya. bolehlah muat 10 ke 15 orang kot heheheheh….depa buat inspection atas bawah kiri kanan, bagi idea itu ini.

mak, ada 100k dok mak? meh lah ulur nak reno ni hah

hahahaha….meh ikut mak pi mekah jom, renovation ni ko bebila bley buat, buat pelan2 lah…bukan ko nak duduk skang pung…

aku punya pelan2 tu lah yang menganga la ni….

if i dont have ‘project 2010′ aku boleh je mula buat reno skang nih, but sebab aku ada one big project, tu yang reno ke hapa kena menadah ke langit kejap.

IMG_3356

balik umah terus terjah kedai baju sekolah kat btr, apa ke nama kedai ni tp belakang kedai pak a ji lah. taun lepas pun aku suka je melepak beli kain baju sekolah lam ni, but this time ai look for abang’s sek agama nya set. aku amik 2 pasang jer, wpun yang lama kalau dia pakai memang menyingkat, but sementara ni 2 pasang tu boleh ulang2 kali pakai lah.

IMG_3353

ha masa pi umah CV, anak nana pun aku angkut sekali ikut. budak lorat tu wohaiiiiiiiiiiii! u gonna see him for this saturday’s event too. lagi satu aku tak tau lah, kuasa sakti mak abah aku ni, asal makan ngan diorg ni mesti ada yang waive something to us. macam makan kat sini, bila nak balik siap mamak tu bagi pisang kat anak2 aku….yet patut kena bayar.

ini bukan pertama kali, dah berkali2 kalau makan ngan mak abah aku ada je rezeki melekat.

melihat ibu bapa saya, sebenarnya aku syahdu, mak abah aku dah tua, and specially abah ku yang nampak keuzurannya. salah satu bilik di CV tu pun aku dah niat utk mak abah aku jugak tinggal, kalaupun mereka tidak mahu menetap ngan aku, tp sekurangnya mereka tau ada bilik yang aku dah khaskan for them too…

IMG_3338

tau dok kami borak2 ngan new neighbours, depa pun ada yang tak nak pindah, ada yang buat rumah persinggahan, tapi umah sblh aku akan pindah menetap.

ada hok depan umah aku, 2 units telah dijual. told you, belum duduk pun agent dah tepon banyak kali tanya nak dijual idak umah kami ni.

the owner jual umahnya dengan harga half million! harga yang dibeli adalah dalam 350k gitu. ha kau…Jusco belum naik tapi dah jadi half million. sok sok Jusco naik jadi berapa pulak, 600k?  naik double pun boleh tuu!!! sirman n i pun ada dpt offer utk mintak jual umah kami ni, but we have not decided yet. hish…….it s an investments yes, but tu lah…

kalo dah orang offer half million kat umah ko ni, ko jual jer pastu ko beli lagi umah lain kat tempat lain plak yang berdekatan ngan mak abah ko…

hemm…

membeli rumah bukan bagai membeli ikan di pasar kak oi…

Comment: 21