Down the memory lane…

IMG21327

ha i will always love you, bukak2 je korang dah kena baca entry jiwang karang belacan hek. kad ni tergantung kat rak towel, si gegirl ke abang tah yang jumpa kat celah2 barang lama…terus tergantung ke main lama pulak kat bilik aku. iskk..kad ni pun dah 10 taun usianya…was given by him a month after our engagement. perkhhh!

bila tarikhnya tunang, sumpah aku tak ingat. tanya sirman lagilah dia kedaung. kena dok pikir sesunguh baru leh ingat. yang aku ingat it was on 2nd day of Syawal. orang sibuk raya ko sibuk nak bertunang kan….tapi tarikh nikah wedding tu mmglah ingat lagik. no compromise yek, always remember that.

IMG21328

kat belakang kad tu ada gambar ni. aku suspect sirman print dari computer nih bukan dari kedai photograph, eii jelik tengok gambo muka mak merah. bughuknya hahahaha! sib baik gambar ni kecik so korang tak nampak the close up muka ai yang very the lemau sangat tu. make up pun sendiri, carik baju tunang pun last minute mar…takde nye berhias beria sangat pun. masa engaged ni aku dapat set barang kemas, mak mertua aku pakaikan cincin, akak ipar sulong pakaikan rantai, akak ipar no 2 pakaikan subang kanan and biras aku pakaikan subang kiri. ha complete ko!

skang sume tu ada lagi, eh rantai tarak sudah kena ngap ngan perompak umah aku dulu. subang ada lagi, akan kuturunkan kat gegirl. cincin pun ada lagi, leh muat jari kelingking jer dulu heheheeh. yelah masa ni aku kurus melidi takde lemak langsung, berat pun 38kg jer. tiup2 leh tumbang. a year after that kawin kepak kepak kepuk….

oh konsep tunang dulu mmg silver sbb masa tu ngah sibuk Y2K gitu….but for wedding of cos lah merah temanya.

daaa :)

well lots of u bising suh aku buat cite jiwang2 mana kenal si mamat nih hahaha. after 5 yrs of blogging pun aku reluctant nak citer, but let s have a down memorly lane stories lah yek, bagi korang yang ngidam nak tau sangat tuh.

i met him on 1997, he was my colleague :) . i joined that company first and a year after that dia pulak joined. He was an IT guy, my lappy was down wt prob, so he came to assist. dok sblh aku sambil2 godam lappy aku sambil tu tanya benda2 personal. wah mamat ni….but sampai kat situ je lah. then one day our frens ada buat makan2, he ajak aku naik motor ngan dia. aku takde keter lg masa tu. takkanlah nak naik. iskk. lgpun  masa tu lom ada feeling2 lg hahahah…so aku datang kat tpt tuh ngan sorang lg kelig naik keter ha masa tu fasting month and we were late due to traffic.  n pakcik ni cakap tu lah tak nak naik motor ngan saya, kan dah lambat bukak puasa. ei. pastu ada game chess, we first time main together, masa tu lah dia kalah and he was shocked bila first time dia kalah kat tangan sorang awek. hahaahhaha

ok cut the story short, we fell in love, pas engage, think few weeks after that sirman jumped out to spore, for another offer. tapi dalam masa bercinta bertunang tu eii toksah cakap lah gaduh sesado. nak putus tu ke main banyak kali. masing2 lawan baran sokmo. masa cintancintun tu lah…

We have been married for 9 years. We started from the bottom to build our asset dan hutang piutang hahaha…aternya nak beli umah beli 2 keter tu and macam2 lg kan. but for the love we have Abang and Gegirl.

sah anak2 aku kalo baca entry ni ‘eii mummy daddyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy’ but i lap u sirman :)

dah dah korang…actually entry ni patut panjang lagi tp eh udah udah ler, cukup lah yang lain tu buat simpanan sendiri. aku malas lah nak buat chronology bagai. susah oo aku nak rerajin buat entry macam nih, so not me. aku leh buat cite advertorials kaw kaw, aku leh buat cite ahmad pergi ke pekan secara terperinci tp utk aku buat entry Redmummy dan Sirman oh tidak….

cos ai very the shy shy one :)

Comment: 33