Monthly routine, korang pun dah hapal da….

IMG21618 IMG21619

i m going to be so nice and so rajin today. for this entry it s going to be longggggggggg review entry ahahhahahahah. terpaksalah buat pepanjang coz aku merendek amik gambo ke main banyak. mcm kesian je kat diri sendiri kalau x dapat tulih pepanjang. my first project in jusco is to get the double pole hanger baju nih. aku ada satu set gini, bought like 10 yrs ago gak, elok kuat, keras mampat, very the A + nya class lah.

that time we bought at RM100, sampai la ni kukuh berdiri kat bilik belakang utk all my kain baju. but then ampaian kat balcony lak x berpakai, sebab tinggi. bila tinggi angin kuat leh terbang ooo kain baju yang berhanger tuh. hemm, the best idea is to use this adjustable double pole. but quality is not as good as my previous one. harganya pun ciput, almost RM50 jer.

IMG21624

ada gak quality yang bagus, macam hok gambo atas nih, seratus lebih 2 gitu lah. n ni aku mmg akuihtahap tiptop nya coz most of neighbours aku kat VA pakai pattern gini. but yang ko tengok nih size beso kan, ada bawah tu utk size kecik. my house pun similar to this but again sbb dia kat atas kan, si sirman lah pi drill tinggi bonar. hengat bini ko model ker?

IMG21623IMG21625

but i kind of like the top 2 nih. beso berat banyak benda leh sidai, but macam terasa ‘eii kesiannya laki aku nak membayo barang2 jusco ni kang’ so see see saya sangat prihatin. but dengan keperihatinan saya nih arap2 ler laki aku ingat benda SF ari jemaat closing nih. aku nak yang tuh….!

ahahhahha prihatin ada makna. no lah, u jangan ketuk dia kat benda gini, u ketuk kat something else. so sirman nak SF jemaat ni hek :)

chop2 andailah kata jahanam gak yang penyidai kain baju aku yang harga 50 tuh kan, kompem acik amik hok mahal atas nih! kompemlah!

IMG21621

akak biru ada kat sini? Lyn Yusuf suka biru kan…bolehlah beli set toilet dapur rumah ko ngan blue collections of donno what s this. terpaku jap aku tengok sumenya ditepek biru. ni yang nyampah nih, takkan merah takdak kot…

IMG21622

alo berus lantai bilik ayo pun takdak merah kah…..kuning pun boleh lah. percuma berus dawai pinggan 2 keping when u get this. aku stock up barang rumah dah hancur leburlah, itupun ada gak barang yang tak berbelian yet. takdak jual kat jusco, must find it in hardware shop.

IMG21626

the trolley kosong kan….no no, ni baru kat atas nya barang. trolley ni masa parking je ada orang tinggalkan terus aku sebat, wpun bukan size beso, tapi terpaksalah, hari ahad pi jusco, memang berderet manusia bersusun mencarik barang rumah.

IMG21628

we continue to groceries floor, ahah Ramly burger for anak2 dah tukar packaging. padahal kan kilang asal Ramly burger ni depan umah mak aku jer. skang hq depa dah pindah selayang, but kilang yang di BTR masih ada. kalo pi beli kat kilang tu memang harga lagi rendah, but aku nak cepat dan senang keje, amik jugaklah yang kat Jusco. memang what a waste of money, boleh beli kat tpt murah pi gak beli tpt mahal, but bonusnya dapat redeem points. ;)

IMG21629

beratur lepas beli barang kalo weekend kat Jusco ni memang berbulu hangin tollah. orang ramai, ko tau je lah, sorang leh bawak satu trolley penuh, kalo cam aku biasanya 2 trolleys, but sebab tak dapat trolley extra…makanyaa…………..jadik gini! satu trolley penuh padat dah mampat sungguh, ngan yang dalam bakul kat lantai tu jugak. pukul kati tol. beratur cam nak rak, kat setengah jam je ko…sampai lenguh2 kaki aku weii!

IMG21645

tak bley jadik aaa….sblh lane yang kita q tu kosong, aku lari dok kat tpt cashier. penat koo….ramai yang dah siap bermenyangkung je kat lantai. udah tak tahan bonar kak.  actually aku nak lari je pi secret receipe masa nih, but sirman dah jeling, ye le ko barang sket nya banyak belis apa nak nolong dia kang. cashier Jusco tu dahlah sorang je, selagi boleh diorg mampatkan barang dalam satu plastik, sampai koyak2 ko kena letak double.

eh acik tak bawak eh shopping bag tuh, ada 2 je aku tak cukup lagipun aku memang suka collect plastic bags jusco coz leh buat buang sampah marrr!

IMG21631

dah ko bagi aku beratur lama kan, silap lah, orang depan aku bawak LV, harus jadi mangsa mak merah snap gambo ko. cantik dia nya tangling2 tuh….but i never like the neverfull. wpun aku boleh aada budget to buy it, but i just dont like it. it s like bersepah2 satu malaysia spore dunia pakai type nih. so not interested at all.

IMG21632

saya sudahi dengan wajah muka saya yang langsung tidak berblusher mahupun beryeshadow. just eyeliner and gloss sesajor. ari dating, anak2 kena kidnap dan diexport ke rumah toknek depa.  weih pasal beras tu kan, kalo aku pakai beras yang diet2 korang cakap tuh…mau satu rumah bengang giler coz takkan nak masak nasi ngan 2 jenis beras. haruslah 3 vs 1. tapi aku nak try gak nanti, next month aku cuba ek beli beras diet ala2 pahit tawar korang cakap tuh, see apa kata si 3 orang tuh.

eh kalo campor2 leh dokkan? beras diet ngan beras wangi siam? sure setara rata lah semua orang dapat makan beras memasing. eii leceh tollah, sorang yang diet, tapi 3 orang nak kena ikut tekak aku. apa nak buat, aku Queen of the house, korang makan sesedap, mak n bini korang nya badan yang naik.

maksudnya kan, satu pot beras siam, satu pot lagi beras diet yang korang recommendkan tuh…logik dok?

Comment: 22