PRUmy child for my Red Baby…

excuse jap yek..RM nak jadi mak buyong sat, 48hours sticky post, scroll down for new entries :)

IMG_0953

How are you Redmummy?

Not really good, I m 7 months pregnancy right now, baby is kicking quite heavy and sometimes I just feel so pain, but I m not sure whether my baby is in good condition or not inside.

Dont you wanna get an insurance for your baby, since you are a pregnant mom?

Where got such insurance in Malaysia or Asia macam tuh…memang tak pernah ada insurance yang cover the pregnant mom and the baby.

No no, Prudential ada!

They have???????????

IMG_4311

You tell me lovely readers, ada tak korang pernah dengar insurance yang cover untuk pregnant mom specifically and specially for the baby starting from the womb sehingga mereka keluar dari perut si ibu.  Kerat jari lah yang oi, memang takda! When I heard about this new PRUmy child plan that Prudential recently launched I was like  kalau lah zaman2 aku beranakkan anak2 ada insurance begini, akulah antara yang pertama registered with them.

But good news should not be kept to myself alone, I should announce it and share it with all of you. Even if you are not a mother yet, or mbe you are still young or mbe korang dari group2 lelaki yang tak amik port dengan kisah mengandung, but you do not know that you will be marrying with a lady that carrying a child of yours. For girls out there, you wanna be a mother too, so this is the expensive knowledge yang korang terlepas pandang…

Spread the news to your frens, anak kita boleh diinsuranskan semenjak mereka dari dalam perut kita lagi….the plan is named PRUmy child.

IMG_4316

PRUmy child melindungi anak2 dalam kandungan kita sedari mereka berusia 18 minggu sehingga mereka mencecah 100 tahun. But of cos pada kebiasaannya apabila anak2 sudah mencecah usia 18-25 yrs, ibubapa akan menukarkan plan tanggungan insurans bergantung pada keadaan sebab PRUmy child lebih sesuai untuk sedari belum lahir lagi, ibu dan anak mendapat manfaat penjagaan kehamilan.

Mungkin (touch wood: cos Mr Heng suka guna statement nih :) ) ada komplikasi kehamilan, atau mungkin kematian janin, kematian ibu bersalin (up to 30days after the delivery).  Dan pada si bayi mungkin harus lahir dalam keadaan pra matang, kematian bayi yakni dalam masa 30 hari of the delivery jugak, bayi yang harus diletakkan dalam pemerhatian incubator dan juga anak2 yang dilahirkan kemudian disahkan  mempunyai penyakit2 kritikal.

IMG_4342

PRUmy child is not only meant after the babies are born or before, it s also applicable for their education savings. Bayangkan kalau sorang anak for education plan diorang untuk masuk university probably RM300k, kat mana kita ibu bapa nak korek duit if they are not entitle for scholarship. Tu pasal semua insurans anak2 aku ada dalam package educational plan diorang jugak.

I need to stress this out, since dulu lagi, jangan jadikan kerna you are working and you have company coverage, you want to lepas tangan for not taking any insurance. Sebab percayalah kamu tidak tahu apa yang akan jadi pada masa hadapan.

I went to do a Baloon Sinuplasty surgery, that costs me RM15k, yes it is covered by company under medical but let’s say if I quit, dengan insurans yang saya ada pun boleh membantu untuk saya menjalani prosess surgery. PRUhealth actually gives you bonus if you dont make any claims in a particular year.

IMG_4338

Iza and Shila antara 2 orang ibu mengandung yang bernasib baik kerna diperkenalkan dengan plan PRUmy child sedari awal. Mereka beruntung kerna dapat mengadaptasikan plan itu untuk bayi2 yang mereka kandung, lagi pula kedua mereka sedang mengandung lebih dari 18 minggu, mungkin untuk saya telah terlambat kerna saya terlepas dalam proses kandungan 2 anak2 saya…but.

There is a but :)

IMG_4363

PRUmy child plan sesuai untuk diambil oleh ibu2 atau wanita mengandung yang umur mereka sehingga 45 tahun. Since I m 35 years old, if Sirman nak kami produce lagi sorang the Red Baby, why not? It s actually up to us the parents. Macamana kita nak mengorak langkah anak2 kita. Think bout something bad happen to us, macamana kehidupan anak2 kita adakah akan melarat. With the PRUmy child plan, keselamatan mereka terjamin, dan sehingga umur mereka mencecah 18 tahun, they are at least survive with their parents insurance.

Sebelum kita sedarkan orang dengan pentingnya ada insurance for our kids, kita sendiri kena buka hati mata kita untuk pikirkan all every long terms. Semua aspects kita kena pikirkan.

Hish aku tak tau lah, like Fiona said, she s very the kiasu, aku pun sama kiasu nak yang the best for my kids. But just in case you all dah ada plan PRUhealth or another insurance plans for your kids, tak payah lah nak tukar to PRUmy child, coz kita dah comfirtable dengan plan yang ada. Concept depa pun sama cuma kepentingan PRUmy child adalah untuk memastikan ibu2 mengandung tahu yang mereka juga ada hak untuk mendapatkan pregnancy benefit.

IMG_4383

If you wanna be a good Dad seperti Nic di atas yang belumpun kahwin tapi sibuk baca buku menjadi ayah, mulakan dengan PRUmy child untuk anak yang di dalam kandungan. Premium untuk PRUmy child adalah serendah2 nya RM50 sebulan dan bergantung pada usia si anak yang akan membesar, naik usia mereka maka naiklah premium yang ada.

Tau tak walaupun saya ada good medical benefit dari tempat saya bekerja tapi saya sangat suka increase premium PRUhealth yang saya invest. Sebab saya juga ada good agent, itu pun banyak membantu, macam Dato’ Sheila Majid, yang asalnya subscribe to Prudential for over 20 years, orang takkan bertahan sampai 20 tahun kalau takde sebab ye yang. Did I tell you that Dato’ Sheila Majid is also the ambassador untuk product PRUmy child ini?  Her trusts to Prudential not bcoz she s the ambassador (she was just elected on 2010) tetapi kalau dah 20 tahun berkecimpung dengan insurance and for her trust to this product, why not u give a shot gak?

IMG_0949

So kalau nak lebih details, boleh layari laman sesawang www.prudential.com.my and go for the PRUmy child plan. While korang sibuk nak study lagi pasal PRUmy child, I offer you 2 things:

1. You can contact me for the best Prudential agent, if you wanna share the good agent yang selama ni RM pakai, why not? Or I can help you by diverting you to PRUdential best persons, they will assist you from bottom to top.

2.  Now excuse me to make the 3rd member of Red Kids, the Red Baby.

She/he is so eligible for the PRUmy child program, I am a protective mother, mak mana yang tak sayangkan anak bang oi….

Khidmat pesanan masyarakat PRUmy child is brought by Redmummy.com

Comment: 40